ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Klarnetist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2013 01:25
Son Ziyaret:
21 Haziran 2016 12:36
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Öztürk
Doğum Tarihi:
09 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yeni Bitkili
Kenan bey tek kelime ile mükemmel dağlara sahipsiniz =) Doğadanmı edindiniz yoksa satınmı aldınız? Kurulum için tebrik ederim. Bu arada co2 karidesler üzerinde olumsuz bir etkide bulunmuyormu? Hayırlı günler dilerim
40lt Nano (güncelleme)
Tebrikler oldukça güzel bir kurulum gerçekleştirmişsiniz. Birkaç karidesle daha da nitelik kazandırabilirsiniz. Mossların üzerinde kıldır kıldır çalışan karidesleri izlemek zevk veren bir sahne. İnşallah bir an önce balıklarınızdaki sıkıntılara çözüm bulursunuz. Hayırlı günler dilerim [:)]
10 TL'ye CO2 Tüp !
Baştan sona bütün konuyu kelimesi kelimesine okuyup inceledim. İlk başta heyecanlandım, sonrasında gelen mesajlarla üzüntü ve tedirginlik kapladı dört bir yanımı :D Sonuç olarak en kısa zamanda bu tüpü elde edip kurulumunu gerçekleştiricem. Paylaşımı yapan arkadaştan ALLAH razı olsun hayırlı günler =)
Balıkların türü ne?
Video: https://www.dropbox.com/s/b71tyez1omnntg5/2014-08-20%2000.27.27.3gp

[VID]https://www.dropbox.com/s/b71tyez1omnntg5/2014-08-20%2000.27.27.3gp[/VID]

Boyut (cm): -----
Kapasite (litre):80 lt
Canlılar: 8 tane canlı var, türleri bilinmiyor

Malzemeler: Yapay bitkiler, bikaç kaya, 

Akvaryum Bakımı: nasıl bakacağımı bilmiyorum.

Kullanılan Yemler: ------

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: ----------

Merhaba arkadaşlar. Videodaki akvaryumu satın aldım. İçindeki balıklarda yanında hediye edildi. Fakat ben bu balıklar hakkında hiç bilgi sahibi değilim. 8 tane balık var. Çok araştırdım fakat türlerini belirleyemedim. Bu balıkların isimlerinin ne olduğu hakkında bana lütfen yardım edin. 
WOOD CABİNET KURULUM
Çok sağlam bir kurulum olmuş abi tebrik ederim inşallah devamıda hayırlı ve güzel olur. Takipteyim =)
CANLI DOĞURAN AMATÖR AKVARYUMUM :)
Merhaba mehmet can kardeşim.

Öncelikle hayırlı olsun balıkların. İnşallah sağ salim büyütürsün. Bütün sorularına cevap vermeye çalışıcam.

Yavrularına 1,5-2 gün sonra yem verebilirsin. Suya salınım yapmayacak doğal taş kaya kök kullanabilirsin dekor için. Yapay hiçbişey koyma. Cüce vatoz çöpçü salyangoz türleri gibi canlıları lepisteslerinle birlikte bakabilirsin. Balığın doğuracağını anlayabileceğin birkaç işaret var. Birincisi karnı resmen patlayacak kadar şişecek ve karnının arka bölümünde siyahlık var o iyice büyüyüp kararacak. İkincisi çok hızlı nefes alıp verecek. Üçüncüsü kuytu köşelere saklanmaya çalışacak ve yalnız kalmak istercesine agresif tavırlar sergileyecek. 

Yavruların yenmesini minimumu düşürmek için doğru bitkilendirmek gerekir. Yavru nerede doğarsa doğsun ister zeminde ister orta bölümde, illaki yüzeye çıkacak ve orada yem olacak. Bunu engellemek içinse akvaryumuna çam eledoa moss türleri almalısın. bunları doğduğu anda yenmesini engellemek için zeminde ve yukarıya çıktığında yenmesini engellemek için yüzeyde kullanmalısın. Vantuza bu bitkileri bağlayarak konumlandır. 

Artemia meselesine gelince artemianın yavrulara faydasının ne kadar büyük olduğunu gün gün büyümelerinden ve kısa zamanda renklenmelerinden anlayacaksın. Bence ilk bir hafta verilecek tek yem artemiadır tosun gibi olmaları için . Artemiayı iki şekilde verebilirsin. Birincisi canlandırarak. Nasıl yapıldığını forumda araştırma yaparak bulabilirsin. İkincisi yumurtaları eriterek canlandırmadan verebilirsin. Ben bu yöntem ile yavrularımı büyütüyorum. Çok pratik. Buradan nasıl yapıldığını inceleyebilirsin:
 
http://www.akvaryum.com/Forum/kolay_kabuksuz_artemia_hazirlanisi_k212559.asp

Temini konusunda internette bir araştır. Çok uygun fiyata(2TL gibi) bulabilirsin. Hemen petshopa gidip tek secenekmiş gibi ordan alma. Bir tanesi 10tl dedi almadım. Yanındaki aynı pakete 6 tl dedi, 5tlye aldım =)

Pipo filtre hakkında kullanacağın tankın hacmini belirtmediğin için bişey diyemicem. 

Sağlıklı balıklar dilerim =)
Antalya Akvarist Rehberi...
İsim Soyisim: Ali Öztürk
Yaş: 28
Beslediği Tür: bitkili Lepistes cüce vatoz elma ramshorn minare ve adi salyangoz kiraz karides albino yelken kuyruk çöpçü
Kaç Yıldır Akvarist:
 1 yıldır
Gsm: 555 646 1886
Adres: uncalı

Karışmış kafa ile klasik sorular
hesap olarak fazla olduğunu bende çok iyi biliyorum fakat uygulamamda fazla olduğunu belirten bir parametre ile karşılaşmadım. Hayırlı olsun bence fazla değil 13w. Unutmayın aslında doğru diye bilinen şey sadece kitaplarda yazan bilgiler değil tankta uyguladığımız ve başarılı olduğumuz tekniklerdir. 
Karışmış kafa ile klasik sorular
10 ltlik nano bir tankım var. İçinde 5 çeşit bitki 6 lepistes yavrusu 3 elma 2 minare oldukça fazla adi salyangoz 8-9 tane kiraz karides 4 tane cüce vatoz yavrusu mevcut. Bu tankımda şuan bitkilerimde gelişim durma noktasında. Sebebi ise artan hava sıcaklıkları. Ama bu tanktaki en önemli unsur Aydınlatmadır. Ben Osramın 23w t.ampülünü kullanıyorum. havalar ısınana kadar herşey mükemmeldi. Şimdi sıcaklığı düşürerek gelişimi tekrar hızlandırmak için çabalıyorum. Bir diğer konuda co2. Suda fazla co2 çözdüğünü gösterebilecek en doğal yol salyangozlardır. Çünkü su değerlerindeki değişime ilk tepki verenler onlar oluyor. Co2 suda aşırı çözününce su sertleşir ve asidik bir hal alır. Bunun sonucunda salyangozların bu durumdan mutsuz olarak suyun dışına çıkıp hava almak istercesine akvaryumun yüzeyinde volta atmaya başlarlar. Sana önerim salyangoz kullanman. Ayrıca karideslerde Co2ye karşı hassastırlar. Dikkatli olmalısın. Çünkü hacim küçük olduğu için dengeler çok hızlı bir şekilde alt üst olabiliyor. Velhasıl kelam Gübre ve Co2nin bitkiler tarafından kullanılabilmesi için aydınlatmanın çok iyi seviyede olması gerekir. Sağlıklı balıklar..
ÇAKVARYUM (Yeni fotoğraflar eklendi)
Yazıya Bismillah ile başlayıp "E hadi ama, lepistesler nerde?" temennileri ile buraya kadar hemencik geldim. ALLAH yolunuzu açık etsin Mehmet bey. Çok güzel bir yolda ilerliyorsunuz =)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.