ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gurhancoban
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2013 18:02
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2014 18:17
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürhan ÇOBAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürhan ÇOBAN

SON 10 MESAJI

150*50*60h Planlı & Resimli (destek)
üstteki kayıt kuşakları yapıştırırken altına destek için çıtalar koyarsan düşmesini engelleyebilirsin.
100x60x50 akvaryumum geldi
Hayırlı olsun...
Arka Camında Lcd Monıtor Olan Akvaryum
[QUOTE=cadisetrama]Kucukken o kadar uyarı gelırdı buyuklerımızden televızyona yakında bakma dıye ama sımdıkı nesıl bılgısayar ve tabletın basından ayrılmıyor bır sorun olmuyor
Kucukken o kadar uyarırlardı fakat bıze yıne bırsey olması 14 senedır kurgu montaj kameramanlık yapıyorum sukurler olsun gozlerımde bır sorun yok

Bır lcdyı balıgın gozune sokmak degıl aslında mesele soksan bır sorun olmaz benım dusuncem suda kırılma konusuna gelınce kırılma olmaz sonuc olarak bır lens nasıl suda kırılma yapmadan resım ve vıdeo cekebılıyorsa lcd monıtorlerdede kırılma olmaz

Bana gore zaman ılerledıkce buda olur gıbıme gelıyor
[/QUOTE]

Kırılma kısmını tam bilmediğimden yorum yapmadım. İşiniz ile ilgili olduğuna göre siz bu konuda daha bilgilisinizdir. Evde bir tane robot(küçük bir pille çalışan) balık sahibi olarak evet zamanla mutlaka üretileceğine katılıyorum ama göz konusunda hala şüpheliyim(Günde en az 10 saat lcd karşısında biri olarak, gözlüklerimde +1 ile yanımda,Yeni LCD ler eskisi kadar yormuyor ama.). 
Arka Camında Lcd Monıtor Olan Akvaryum
[QUOTE=oblomov]3D olursa daha da güzel olur, takarsın gözlükleri istersen amazon, istersen malawi istersen tanganyika biyotopu, dip çekimi yok, su değişimi yok, yemleme yok, hem rahat hem ekonomik.[/QUOTE]

Bir kaç videosunu görmüştüm, deniz akvaryumu şeklinde, Duvara montelemişlerdi bir HD TV yi.

[QUOTE=cadisetrama]

Yok kardes benım demek ıstedıgım arka cam yerıne lcd monıtor olacak arka cam fonu dekoru vb unutacaksın arka fonda ıstedıgın vıdeoyu yayınlayacaksın 

akvaryumunda aynı anda kendı balıkların yasayacak 
[/QUOTE]

Ben dediğini anladım sadece farklı bir örnek olsun diye koydum. Alış Veriş Merkezlerinde Marka tanıtımlarının yapıldığı ayaklı panolar var, içlerinde bir lcd var ve hangi markanın tanıtımı yada teşhiri yapılacak ise onunla ilgili bir görsel yerleştiriyorlar.

Senin dediğine gelirsek çocukken hep uyarılırdık "Televizyona uzaktan bak" diye acaba Bir lcd'yi balığın gözünün içine sokmak ne kadar sağlıklı olur. Birde sudaki kırılma görüntüyü ne hala sokar? bunlar düşünülerek (tabiki daha bir çok detayla birlikte) gerçekleştirilmeli.
200X100X60
Ben onun yarısı kadar bir şey düşünüyorum ve bir haftadır bakınıyorum sağa sola.

akvaryum için yaklaşık(120*50*50 8mm camdan) 200 lira fiyat verildi camcı tarafından(kapak dahil değil)

profili yaklaşık 100-120 halledebilirim, 60-70 lira arası mdfsi dediler.

mdf giydirmeyi ben yapacağım. Kapağını ve aydınlatmayı da yine kendim ayarlayabileceğimi düşünüyorum.

toplam olarak 120*50*50 bir akvaryum masası vs ile birlikte bana 400-450 lira gibi bir meblaya gelecek. Halen araştırıyorum. Çünkü saçma sapan fiyat verenlerde var(bin-ikibin lira gibi)
Tepe sump yapımı -3-(resimli)
Kendi el emeği ile bir şeyler yapmaya çalışanlarıtakdir etmişimdir. Tebrikler çok güzel şeyler yapıp bizler ile paylaşıyorsunuz. Sump hakkında daha önce akvaryumculara sorular sorduysam da sizin çizimleriniz kadar aydınlatmadılar.(Aldığım cevap "yok yoko kullanışsız olmaz oyle" oldu çoğunda)

Yanlış anlamaz iseniz birkaç sorum olacak(acemiyim, akvaryum için bilgi topluyorum). Bu sump sistemlerinin hiç mi eksi yönü yok. Su taşmasını nasıl engelliyorsunuz? yada benzer bir risk dış filtrede de var mı? koku durumu oluyor mu? hava taşı ve hava sorununu nasıl çözüyorsunuz(topraksız tarım denemelerim olmuştu orada hava motoru kullanmıştım da baya bir gürültülüydü burada ses ne durumda.)

Teşekkürler...
Hobihaneye Doğal Gaz açtırma Statüsü ...
Kanuna göre kese kağıdı katlayıp kilosunu 1 liraya dahi satsanız bu ticarettir. eş dırdırı ile ödedimi yemez maliye. ha bana kalırsa ufak caplı bir şeyler yapılırken devlet kafasını azcık başka bir yöne çevirmeli.
Beta balığı
Almayın ve bence bir daha oraya ugramayın, uğrayan tanıdıklarınız var ise de çevirin. Benzer bir tanesi benim de canımı yaktı(şu an oğluma laf anlatmaya çalışıyoruz. Balığın neden öldüğüne dair). Böylece ya düzelirler yada kapanıp giderler.
Cehalet+para hırsı = canlı ölümü
akvaryuma monte bir filtre var. 

Taşları nasıl değiştirebilirim. balığı suyu ile birlikte başka bir kaba alıp oyle mi değiştirmeliyim.

yoksa farklı bir yöntemi var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.