ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Engin19
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2013 17:06
Son Ziyaret:
05 Mart 2023 11:48
Toplam Mesaj:
869 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin YİĞİT
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Teknik Ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



200 Litre Malawi
50 Litre Japon
140 Litre Japon ( Yolda)


200 Litre Malawi
50 Litre Japon

SON 10 MESAJI

S e L o Portfolyo (Yeni Fotoğraf Eklendi)
Selahattin askerde :) Bende tanışmak isterim sizinle. Keyifli hobiler.< ="chrome-extension://hhojmcideegachlhfgfdhailpfhgknjm/web_accessible_resources/index.js">Engin192015-04-25 09:11:09
Goldfish... Davetsiz Misafirler1-3-5-9-11-23-25-29
Saol Hasan abi, evet yumurtadan alıp beslemek apayrı bir şey. Aslında 150 kadar kendini kurtarmış yavrudan sadece bu ikisi bozuk çıktı diğerleri normaldi. Bozuk oldukları için zaten elimde tuttum. Zarar görmelerini istemediğimden elden çıkarmadım ömürleri ne kadarsa beraberiz artık. Siyah oranda ile fotoğraftaki turuncunun yavrusu o balık. 


dişi japonun yumurtasi
Beyaz olmaması lazım bozulan yumurta beyaza döner. Yumurta döllenmiş ve mantarlaşmamışsa şeffaftır. 48 Saat içerisinde yumurtanın içindeki yavru görülür.

İlk 24 saat civarı böyle olur



Isıya bağlı olmakla birlikte yaklaşık 36 saatte bu hale gelirler. 

Engin192014-12-21 19:31:07
Goldfish... Davetsiz Misafirler1-3-5-9-11-23-25-29
Cümleten S.a epey bir süredir iş yoğunluğu ve yaz döneminden ötürü paylaşımlara ara vermiştim. Nihayet fotoğraf ve video çekebilecek zaman buldum. Beyaz düz japonu tanıyorsunuz zaten daimi ve ilk balığım. Diğer 3 oranda ilk üretim denememden çıkanlar. Toplamda 8 yumurta vardı 3 ü hayatta kalabildi. Yeni yeni kafa yapmaya başladılar. Küçük olan iki tanede haziran ayında aldığım partiden. İkisininde doğuştan omurga bozukluğu var videodan görürsünüz zaten. Akvaryumda durumlar bu şekilde 4-5 aydır rutine bağladı yakın zamanda bi değişiklik yapmak şart oldu. 

NOT: Videoyu 1080p olarak izlemenizi öneririm. Çekim kalitesiz çözünürlükte düşük olunca birşeye benzemiyor :)












[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5We-uIryxoQ[/VID]

Bir Başka Dünyanın En Son Videosu Syf 56'da
Hayırlı işler Murat abi neler yapıyorsunuz siz böyle :D Senin akvaryum baya kalabalıklaşmış yahu doğaya sal sen bunları paçayı kurtarmışlar artık :D (latifeydi)
Zeugma Mozaikleri Ve Japonlar
Mustafa abi nasılsın yinemi hasat yaptın :) Arkadaşlar bitkileri kaçırmayın çok dayanıklı fevkalade anubiaslar. Geçen sefer almıştım ben büyüdüler serpildiler güzel görüntü oluşturdular. Herkese selamlar bu arada. 
Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Konu baya ilerlemiş gelişmeler araştırmalar fevkalade unutulup gitmemiş ne güzel. 15 gün sonra benim sumptaki diatomit 1 yılını dolduracak artık değiştirsem iyi olur sanırım. Üşendiğimden elim değmiyor. İlk gün koyduğum gibi duruyor öylece. Akvaryumda herhangi bir hastalık kirlilik anormal bir durum yok çok şükür. Çıkartacağım diatomiti fotoğraflayıp paylaşacağım buradan. Hep birlikte göreceğiz son durumunu. Saygılar. 
___SHADOW___ RANCHU___
Balıklar güzel Hasan abi hadi hayırlı olsun. Bu aralar akvaryum hobisine zaman ayıramıyorum ama calico oranda ve ranchular gel beni al diyo. 
Black Ranchu
Renklendirici filan kullandıklarını bende sanmıyorum. Benim aldığım siyah oranda yavrularının hepsi siyah oldu hemde anaçlarından daha koyu siyah. Ne yaptın derseniz havuzda besledim uv ışınlarını yeterince aldı balıklar. Kan kurdu ve ev yapımı yemler verdim. Renklendirci bir şeyler kullanmadım. Öyle havuçmuş kırmızı bibermiş bunların pek etkisi yok balıklar üzerinde. Gerekli olan şey güneş ışığı. Camın arkasına uv ışınları geçmez akvaryum güneşin karşısında da olsa balık bundan nasibini alamaz. Çinli üreticiler kendi yaptığı yemleri veriyorlar balıklara ve bunların maliyeti hayli düşük buğday kepeği filan kullanıyorlar gerisini siz düşünün. En önemli şeyde bol bol doğadan topladıkları tubifexleri yediriyorlar. Zira tubifex, kan kurdu ve su piresinde birçok aminoasit bulunuyor. Renklenmede bunların rolü büyük. 
Black Ranchu
İş doğal seleksiyona yani seçilime kalırsa oranda, ranchu, kelebek kuyruk gibi süslü ve hantal türlerin hayatta kalması mümkün değil. :) Comet tarzı hızlı ve çevik balıklar her zaman daha iyi besleneceklerdir. Daha vahşi oldukları için diğerlerine yaşama fırsatı bırakmayacakladır. Doğada da böyle değil mi :). Bu balıklarda nizami anaçların çiftleşmesi sonucu elde edilebilecek başarı oranı %25 civarında. Fırat Üniversitesinin yayınladığı bilimsel makale linki aşağıda. Tabloda melezlemeler sonucu elde edilen verilen açık şekilde gösteriliyor. Bu %25 oranından alınan yavrularda anaçlara tam benzemiyor neredeyse yarısı bozuk formda oluyor. Yabancı çiftlikler arkadaşların dediği gibi eleme yolu ile yani yapay seçilimle üretim yapıyorlar. Belkide beğenmediklerine ötenazi uyguluyorlardır. Şirketin işletme politikasına göre değişir bu durum. Düz balıklardan istedikleri karı elde edemiyorlarsa acıyacaklarını sanmıyorum. Burada üretim yapan ağabeylerim bunu uygulamıyorlar sebebi ise düşüncelerinin ticari değil hobici olmasından kaynaklı çok hobi az ticaret düşüncesi hakim olduğundan dolayı balıkların kimisi iyi kimisi normal formlarda. İşin açıkçası bizde de ticari düşünce hakim olursa daha fazla düzgün formda balık üretebiliriz. Hobi olarak baktığımız sürüce aldığımız yavruların iyiside kötüsüde gözümüzde aynı değerde olacaktır. Burada şefkat mekanizması devreye giriyor :). Varsın balıklarımız çok çok güzel olmasın ama akvaristler arasındada ticari düşünce hüküm sürmesin. :) Sağlıcakla. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.