ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hepsen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2014 22:36
Son Ziyaret:
20 Şubat 2016 19:01
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Cakr
Doğum Tarihi:
03 Mayıs 1994
Yaş:
30
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Melek Ve Beta
Beta fazlasıyla sıkıntı çıkartıyor ölümlere kadar gider bence vazgeç
Beyaz Prensesimin Rengi Değişti ?
100 lt. akvaryumum var 1 buçuk ay oldu kuralı. Kırmızı etcil yem aldım onun haricinde sera pul yemi atiyordum arada. Isıtıcı 24 dereceden fazla çıkmıyordu. Haftada bir seferde dip çekimi yapıyordum. Yavru olarak 3 4 cm olmak üzere 3 sp 1 bp 3 mp aldım daha sonra balıklarda bir halsizlik oluştu sabah baktığımda splerm yan yüzüyordu o gün 3de öldü. Bu konuyu açtığımda bpdede aynı durumlar vardı ayrı tanka aldım tuz banyosu filan yaptırdım lakin kurtaramadık balık geri geri yüzüyordu dengesizdi splerde olduğu gibi bu konuyu açtığımda akşam oda öldü :S Şu an mplerim sağlam duruyor niye böyle bir şey oldu anlamadım. Öyle kavga ortamı filanda yoktu akvaryumda sadece bp biraz agresifti. Ölen balıklarımda benek filanda yoktu niye öldüler anlamadım akvaryuma hiçbirşey karıştırmadım bu arada ilaçtır vs.
Beyaz Prensesimin Rengi Değişti ?
Arkadaşlar beyaz prensesimi yavru olarak aldım 1 ay önce beyazdı şimdi rengi portakal rengine doğru değişmeye başladı kuyrukları maviye filan birazda halsizlik var balığımda bu normal bir şey mi ?[:geek:]
Ciklet Balıklarının Hoşuna Giden Müzikler Var Mı ?
[QUOTE=mrtmct][B][K]-ALINTI-[/K][/B]

[B]Yunanistan'da yapılan ilginç bir araştırmaya göre klasik müzik dinletilen akvaryum balıklarının büyümesinin daha hızlı olduğu açıklandı.

Atina'daki Tarım Üniversitesi Uygulamalı Hidrobiyoloji Bölümü'nden uzmanlar balıklara Mozart dinleterek nasıl bir tepki vereceklerini izledi.

Müziğin etkilerini araştıran deneyde suyun altına yerleştirilen hoparlörlerle balıklara Wolfgang Amadeus Mozart'ın müzikleri dinlettirildi.

Araştırmacılar deneylerinde saf ve sade bir müzik olduğu ve insanlar üzerinde sakinleştirici etkisi olduğu bilindiği için Mozart müziğini seçtiklerini söyledi.

89 gün boyunca müzik dinlettirilen yavru balıkların sadece akvaryumlarındaki hava motorunun sesini duyan balıklara göre daha hızlı büyüdüğü gözlemlendi.

Gerçekleştirilen araştırma sonucunda araştırmacılar balık üreticilerinin daha nitelikli balık üretebilmek için bu yöntemi kullanabileceklerini öne sürdü.[/B][/QUOTE]

teşekkürler hocam

[QUOTE=aQuaLand]Merhabalar, müziğin etkisini bilmiyorum ama mavi ışık strese sokuyor. Açtığınız anda balıkların kaçışmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.[:cik:][/QUOTE]

teşekkür ederim peki beyazın bir zararı olur mu beyaz ledle değiştirmeyi düşünüyorum maviyi açınca bir duruluyorlar
Ciklet Balıklarının Hoşuna Giden Müzikler Var Mı ?
Arkadaşlar ciklet balıklarının hoşuna gidebilecek şarkı , fon müziği var mi ? Daha önce böyle bir makale okumuştum lakin bulamıyorum onu. Böyle bir konu neden açtım bilmiyorum lakin bazı balıklara bazı müzikler dinletince daha çabuk büyüyormuş ya da yavru verme oranı artıyormuş vs. Onun dışında mavi led aydınlatma balıkları stres sokar mı ? Umarım yardımcı olursunuz.
36lık Litrelik bir akvaryumum var yardm pls
akdmn  hocam çok güzelmiş akvaryumunuz  balıklarda çok güzel görünüyor insllah persembe günü gidip herşeyi alcam hafta sonuna kadar fotografı atmıs olurum :) 
ilkerimrak hocam karideste çok güzelmiş ben pek bilmiyorum ama arkadaş besliyor görüntüde atmış sanırım yaşıyorlar betayla karides yaşayabilirler mi ayni akvaryumda 4 5 tane beta 1 2 tanede karides alsam olabilir mi acaba ? 
36lık Litrelik bir akvaryumum var yardm pls
[QUOTE=akdmn]Erkek betanin yanina çöpçü atabilirsiniz hic sorun olmaz, 5-6 tane neonda atabilirsin ama neonlar çok hassastir güçsüz düştükleri an betanin saldirisina ugrayip özelliklede gözleri yenecek ve ölecektir. Beta güçsüz dustugun de ise neonlar tarafindan kuyruğu yenecektir. Onun için her duruma karsi betanin yanina çöpçü ve sae harici başka balik koyma.

Kum meselesine gelirsek canli bitki için bahsettigin kumdan almalisin.

Yem konusunda ise beta için beta sera yemi var. Onun disindakiler içinse rotifish flake pul yem olabilir. Beta içinde kullanabilirsin.

Resimde gosterdigin iç filtredir. Debisi yuksek değilse mesela 8 watt tan düşükse senin akvaryumda kullanabilirsin eğerakinti fazla ggelirse şelale dip filtre almalisin. Her iki durumda da hava motoruna gerek yok hava motoru dediğim sadece suda kabarcik cikartmaya yarar.

İsiklandirma iiçinse canli bitki alacaksan gün isigi florasan olur akvaryumcu bilir. Yapay bitki yaparim dersen de led hem güzel olur hem de az elektrik harcar.

Arka fon rengarenk olmasin siyah , koyu mavi tarzi fon al. Baliklarin daha net gözükür ve akvaryuma derinlik hissi verir.

Simdilik bu kadar. Son olarak gaza gelip balik sayisinda artirma yapma.

Mango kok almayi da unutma.
[/QUOTE]

Hocam şimdi baktım 8 walt yaziyor olabilir mi bu filtre ? Bu motorun ucuna dip filtre alip takabiliyormuyuz ?  
Dediğiniz  kumu alıyorum
Fon tek renk alıyorum.
Sera yemi alıyorum.
5 dişi beta + 1 tane cöpcü aliyorum
Led ışık alıyorum. 
Mango kok alıyorum.
100 wl. Isıtıcı alıyorum.

Çok saolun kusura bakmayın sizi de meşgul ediyorum.

36lık Litrelik bir akvaryumum var yardm pls
[QUOTE=akdmn]1. Bir erkek beta ya da 5 tane dişi beta + bol bitki ( bakimi kolay olsun )
2. 6-10 neon ya da kardinal + 1 çöpçü + 1 sae + 1-2 elma salyangozu da olabilir + bol bitki
3. 1e+3d colisa gumus cizgili uysaldir ama ürkek olur yanina turuncu olanlardan koyma saldirgan olur.) + bol bitki
4. Sadece dişilerden oluşan 6-10 canli doğuran + çöpçü + sae ( erkek atarsan kisa surede nüfus artar yer sorunu olur)
5. Tavsiye etmem ama turu taniman için 3-4 yavru çiklet sari prenses, aysmen 5 cm kadar olunca elden cikarman gerekebilir. + çöpçü + sae. ( bitkilendirme gerekmez saklanmalari icin mutlaka magra tarzi ya da oyuklu yumruk buyuklugunde tas gerekir. bu tur için en az 120 lt akvaryum gerekir, ya akvaryumu buyutursun ya da yavru büyütüp tekrar yavru cikletlerle takas yaparsin)
6. 3-4 japon + copcu + sae.
En fazla bu sekilde olabilir. Saeler 10 cm kadar oluyor, buyuyunce akvaryumdancikarip yavru ile takaslarsin.Sececegin ture gore bitkilendirme ve dekor degiskenlik gosterebilir. Bu boyuttaki akvaryum icin ufaklarindan debi ayari yapilabilen selale dip filtresi, hava motoruna gerek yok. Silis kum + oyuklu yumruk buyuklugunde tas + koyu renkli arka fon fazla caf cafli olmasin. Saglikli baliklar dilerim.[/QUOTE]

Hocam cok saolun gerçekten cok güzel yazmışınız bu hafta içi almayı düşünüyorum.
100 wl. ısıtıcı
Işıklandırma için ne önerirsiniz sylvania grolux iyi olur mu Kaç walt olmalı ?
Silis kum onun yerine hagen siyah kum alsam daha iyi olmaz mi ? Sizin fikriniz daha önemli ben pek anlamıyorum olmaz derseniz silis kum alıyım.
Oyuklu taş alıyorum.
Renkli arka fon.
Yem olarak tetra pro vegetable önerirmisiniz ?
Şelale tip filtresi akvaryumda bulabilirmiyim ?
Bitkilendirmek için akvaryumcuya ne demeliyim cansız yapmacık bitki mi almam gerekiyor ?
Balık olarak söyledikleriniz çok hoşuma gitti. Beta balığı yalnız mı yaşar hocam başka cinsle yaşamaz mı ? Mesela 2 beta 1 cöpcü 1 kardinal olmaz mi bu akvaryuma çok mu gelirler ? Kardinalın yanina başka göze güzel gelecek başka balık önerebilirmisiniz veyahut betayla yaşıyabilen başka balık varsa önerirseniz çok sevinirim.
Bu arada hava motoru dediğiniz şey tam olarak ne ben bilmiyorum bende bitane motor mu filtre mi ne var bu olur mu resimdeki ?



36lık Litrelik bir akvaryumum var yardm pls
[QUOTE=cansın]İyi geceler öncelikle sizinde bildiğiniz gibi akvaryum hacminiz kum filtre ısıtıcı eklendikten sonra çok az. Fakat küçük akvaryumları izlemek ayrı bir keyif öncelikle bu akvaryuma ilk önerim canlı renkli bir erkek beta. Bu akvaryumu bitkilendirirseniz bakımı kolay olanlar ile izlemeye doyamazsınız. Canlıdoğuran düşünmeyin bence çünkü yavru alacağınız için ,her ay, akvaryum küçük gelicektir. Ama isterseniz 4lü bir neon tetra düşünebilirsiniz. [/QUOTE]

Hocam cok saolun bilgilendirdiginz için şimdi sadece birtane beta mi beslenebilir bu akvaryumda canlıdoğuran düşünmüyorum bende sizin dediğiginiz gibi sadece oturup izlemek istiyorum. Betalar cok hoşuma gidiyor ama sadece 1 tane olunca onunda bir anlamı kalmıyor. Neona bakcam cok saolun. Bu arada kum ve ve yem olarak ne önerirsiniz. Bu arada akvaryumun resmini çektim şu an belki daha fazla litre alıyordur ama bilmiyorum. 
36lık Litrelik bir akvaryumum var yardm pls
Arkadaşlar 36 lt. akvaryumum var iç filtrem var balık olarak neleri önerirsiniz + kum + yem + bitki  ve ne kadar balık olabilir bu akvaryumda ne tür besleyebilirim ? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.