ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
otughan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2014 22:24
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2017 00:02
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Tuğhan
Doğum Tarihi:
23 Mart 1977
Yaş:
47
İl:
Burdur
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Tuğhan

SON 10 MESAJI

No Hydra No planaria ferbandazol için andazol şurup önerisi
Etken madde olarak "Fenbendazol" demişsiniz. Veteriner ilaçları içinde kediler için bir ürün var. acaba bu daha etkili olmazmı? Bunu deneyen varmı?

"BAVET FENBENDAZOL" Oral Jel Veteriner Antihelmintik

http://bavet.com.tr/hayvan-sagligi/pet-sagligi-urunleri/bavet-fenbendazol/
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
[QUOTE=akvaristurfa]Yav kardeşim ne farklı fanteziler peşindesiniz anlamıyorum derdiniz ne bu hayvanların nedir çektiği yahu ALLAH akıl fikir versin sen kendimi canavar sandım dedin ya , canavar olmasan bu hayvanlar hatta yavruları bile halen aynı tankta olmazdı git ayır yav bu hayvanları , sana ben şahsım bir tank alayım bu eziyeti yaşatma onlara !!

[QUOTE=ysfemr]Bence arkadaşa bu kadar sert çıkmak doğru deil baktınız dinlemiyor o zaman bırakın onun hatası aslında nedense bu sitede bizim yapmaktan çekindiğmiz şeyleri yapmaya bu kadar kızmamak lazım nede olsa bu bir HOBİ bence hayvanlarda kesin kuralar olmaması lazım nede olsa hayvanlar uyum sağlama yeteneğine sahiptir ve bunun bir çok örneği görülmüştür. [/QUOTE]


bak bak , bu mesaja bak İNSANLIĞIMDAN UTANIYORUM !
[/QUOTE]

Özelden adresimi yolladım. Göndereceğiniz tankı sabırsızlıkla bekliyorum. 
Sayenizde canavarlıktan insanlığa bir adım atmış olacağım Teşekkürler.
otughan2015-03-15 07:09:25
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
[QUOTE=kyaylar]Aslında akvaryumun ebatları çok güzel  akvaryumu bölebilirsiniz bu linkteki aparat ile  köpek maması, kedi maması, akvaryum ve kuş malzemeleri ile kemirgen ve sürüngen ürünleri en ucuza Juen Pet Market'te akvaryumun estetiğini bozmamış  olusunuz, ama yinede size tavsiyem o büyüklükte süper  low tech olur sağlıklı hobiler dilerim   Akvaryum.com Forum: Düşük Donanımlı (low-tech) Bitkili Akvaryum Nasıl[/QUOTE]

Link gerçektenden çok faydalı. teşekkürler. Akvaryumu bölme fikri kafama yattı. Böylece iki farklı dünyayı tek akvaryumda toplamış olacağım :D En kısa sürede bitkili akvaryum için gerekli malzemeyi toparlamaya başlayacağım.
Tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi ve sağlıklı hobiler.
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
[QUOTE=kyaylar]Gerçekten bu akvaryum da yavru alıp büyüte biliyorsanız muazzam bir şey, sizin farklı türlere bu kadar uyumlu baktığınız için tebrik ederim ama ne kadar iyi bakarsanız bakın, anlatmaya çalıştığımız farklı biyotopların  balıkları, biz onların yaşam koşullarını taklit etmeye çalışıyoruz size tavsiyem akvaryum hobisinin en güzel yanını görmeniz biz zaten az da olsa doğayı taklit edebilmek için uğraşıyoruz canlı doğuranlara şöyle güzel bir akvaryum yapsanız hem siz mutlu olursunuz hem onlar   bunlar da alternatifler  resimler alıntıdır [/QUOTE]

Kubilay kardeşim emin olunki düşünüyorum ama yer problemim dolayısıyla bir türlü hayata geçiremiyorum. Şimdilerde büyük tankın içine birde küçük akvaryum koyup, bitkilendirip canlı doğuranları ayırmak düşüncesindeyim. yapabilirsem ısıtıcı derdi olmayacak büyük tankın içinde olacağı için onun ısısından ve aydınlatmasından yararlanmış olacağım. Ama estetiği bozmadan nasıl yaparım bir türlü çözemedim.


[QUOTE=ahmetselahattin][QUOTE=otughan]Yaklaşık 7 aylık beraberliğin sonunda  balıklar birden çıldırıp, 7 ay sonunda canlı doğuranlara savaş açacak!!! [/QUOTE]

Amaciniz ne anlamadim. Yazmayayim dedim, baska sayfaya gec bakma dedim, ama olmuyor. En basindan ne yapmak istediginiz belli degil, nede tankinizin o olculeri belli (50cm en o sekilde olmaz max 40 cm eni). Ne yani kaos cikacak baliklar birbirini oldurecek onlarimi izleyelim yoksa yasiniz belli degil hitap edemiyorum kusura bakma/ yin.Baliklarini baskasina vermisiniz olmus diye yakiniyorsun, baliklari veremem kalsin diyorsun, anlamadim ben bisey yahu, lakin bu yaklasimlar RUH hali normal bir insanin yaklasimlari degil.Yonetimin konuyla alakali birseyler yapmasini istiyoruz.Umarim yaptigin hatalardan DERS cikarir hem hayatin gerceklerinde hemde boyle sosyal forumlarda hakettigin degeri ve itibari bulursun.
[/QUOTE]

Ahmet bey merhaba. Amacımı anlamanız şart değil zaten takmayın kafanızı. Tankımın boyutları belli 150X50X60 bu çokmu karışık geldi size ?nasıl anlayamadınız. 50 cm eni var nasıl olmuyormuş. maksimum 40 kuralını nerden çıkarıyorsunuz. Eğer dediğiniz doğru ise 40tan fazla olmazsa tankımı 10cm daha kestirmem mi gerekiyor?
Ayrıca şu yazınızı okuyunca da size hak verdim ; Bir şey anlamamanız normal...
Yönetimin konuyla alakalı ne yapması gerekiyor? Hak ettiğim değer ve itibar ne acaba? Her şeyi yönetimden beklemeyelim. Varsa bir durum halledelim.

Ve  son olarak böylesine ukalaca bir yorum için sizi kınıyorum. Yorumunuzu ilk okuduğumda ilkokul çocuğunun biri herhalde diye düşünüp cevap verme gereği duymamıştım ama sonradan fark ettim. Hiç yaşınıza yakışmamış
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
[QUOTE=kayıpbalık]Kusura bakmayın ama videoyu izlerken içim daraldı sonuna kadar izleyemedim. Canlı doğuran grubu bitkili ortam ister. Bence olmamış inşallah tek türde karar kılmışsınızdır.[/QUOTE]

Estağfurullah ne kusuru halen bir sorun çıkmadı. Yaklaşık 12 tane daha canlı doğuran yavrusu akvaryumda gezinmeye başladı. Onlara bile cikletlerden bir müdahale yok
3D Selaleli Arka Fon
En kısa zamanda böyle (olmasada buna benzer) bişey yapacağım. Ayrıca amatör olarak bunu yaptıysan biz daha amatör bile olamamışız demektir. Gerçekten güzel bir eser çıkartmışsın. Benim de kfama takılan şu?
Hava kabarcıklarından dolayı boru içinde bir su akıntısı oluşuyor ve bu akıntı kumları hareketlendirip borunun ağzından dökülmesini sağlıyor DAA Hava kabarcıkları nerde? Kumun çıktığı delikten hava neden çıkmıyor? Çıkan hava nerden çıkıyor?
Paylaştığın videoda borunun bir kısmı su üstünde hava kabarcıkları görünüyor, ama senin dekorda ortada olmasına rağmen kabarcıklar nerde ?  
Balıkları taşımak için aparat
Akvaryumumu yaklaşık 200km uzağımdaki bir arkadaştan aldım. İçinde 40 civarı zebra, 2 vatoz ve bir mücevher vardı. 20 litrelik boya kovasını akvaryum suyu ile doldurdum ve balıkları koydum. Arabada çakmaklık girişinden çalışan küçük bir kompresör vardı. Ucuna hava hortumu ve taşını takıp, onunla havalandırdım. İki arkadaşla beraber gitmiştik onlarda bir kaç yere uğradı. Eve gelip balıkları kurulu olan diğer akvaryuma koyana kadar yaklaşık 5 saat boyunca sıkıntısız ve kayıpsız olarak taşıdım. yaz günü ve akşam üzeri taşındığı için ısı sorunum yoktu. tek sıkıntım arabanın içinde pompanın MUHTEŞEM sesi idi. Şarjlı bir hava motoru ile ses sorunununda olacağını sanmam.
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
Yaklaşık 7 aylık beraberliğin sonunda  balıklar birden çıldırıp, 7 ay sonunda canlı doğuranlara savaş açacak!!! otughan2015-01-30 09:02:20
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
Kafam gözüm yarıldı, dövmekten beter ettiniz beni.
5 tane erkek moliyi dişileri çok rahatsız ettikleri için bir arkadaşın canlı doğuran akvaryumuna verdim. Bir hafta sonra beşininde öldüğünü öğrendim. Keşke vermeseydim diye çok pişman oldum.
Yorumlarınızı okuyan diğer üyelere göre ben tam bir canavarım. Canlı doğuran düşmanı bir insanım, ben bile şüphelenmeye başladım kendimden.
Ama diğerlerinide ayırıp dağıtırsam muhtemelen aynı şey olacak, şimdi geniş bir akvaryumda diledikleri gibi yüzüp yaşarken, onları yabancı ve daha küçük bir akvaryumda yaşamak zorunda bırakmakta haksızlık gibi geliyor bana.
Herkesin düşüncesine ve tecrübelerine saygı duyuyorum ama buda benim düşüncem.
İki farklı türü bir akvaryumda bakmak hele hele onlardan yavrular almak bu hobide en güzel şey. En başta yazığım "Şimdilik" kelimesini espiri amaçlı yazmıştım. cichlidlerim artık yetişkin ve yavru almaya başladım. Videoyu da izlediyseniz cichlid lerle beraber yüzerken hiçde tedirgin değiller oldukça rahatlar. Hal böyleyken onları çıkarıp, muhtemelen ölümlerine sebeb olmakta hiç mantıklı gelmiyor. Dediğim gibi bu benim şahsi görüşüm. Herkesin tecrübelerine dayanarak haklı olduğu konular vardır ama biraz ezbere yorum yapılmış gibi.

Her şekilde yorumlarınıza saygılıyım ve dahada yakından takip edeceğim. Aynı saygıyı da görmeyi beklerdim.

burdada yavruların fotoları var:  
http://www.akvaryum.com/Forum/kata_kulleye_geldik_galiba_k822305.asp
Bu kadar karma hiç bir yerde yoook.
İlerdede sorun olacağını sanmıyorum. Balıklar birbirine alıştılar. İnanın yemlediğimde yan yana yemleniyorlar. Bazen molilerden biri cichlid lerden birinin kuyruğuna veya karnına vuruyor (Yemlenme esnasında yanlışlıkla olduğunu düşünüyorum) cichlid bir hışımla dönüyor ama moli yi görünce aldırış bile etmiyor. cichlidlar kendi aralarında çok kavga ediyor ama hiç birinin canlı doğuranları kovaladığını görmedim. canlı doğuranları akvaryuma kattığımda cichlidlar daha yavrulardı. Bence bu yüzden onları kabullendiler ve yemek listesine hiç koymadılar. Rafyadan yaptığım yavruluktan yeni moliler katılıyor  cichlidlerimin bir lokmada yutacağı büyüklükteler. yiyecek olsalardı onları hiç yaşatmazlardı. İşim nedeni ile bir kaç kez 24 saatten fazla aç kaldıkları oldu. Sizce affederlermiydi yiyecek olsalar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.