ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ssErr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2014 03:15
Son Ziyaret:
22 Kasım 2014 09:36
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serhan eldivan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ssErr

SON 10 MESAJI

Akvaryumumun son hali
[QUOTE=Yusuf]Çok güzel bir akvaryum kurmuşsunuz emeğinize sağlık.Fakat hava taşını kumun içine gömerseniz daha dekoratif durur.[/QUOTE]

Teşekkürler. Hava taşını gömsem de midyeler altına girip yukarı kaldırıyor:) 5 tane canlı tatlı su midyesi var boyları 8-15 cm arası.
Akvaryumumun son hali
[QUOTE=erenmacit]Akvaryumunuz çok hoş, hayırlı olsun. Kral cikletleriniz de erkek görünüyor ancak erkeğini bile bulmuş olmanız büyük şans. Çünkü yaklaşık 1 yıldır hiçbir yerde bulamıyorum. Kral cikletleri nerden bulduğunuza dair bilgi verebilir misiniz?[/QUOTE]

Fuar vardı CNR de. Bir İzmir firması bayisi aracılığı ile show amaçlı düzenlemiş akvaryumu. Aslında malzeme satıcısı. Son gün geriye götürme telaşı yaşamamak için isteğim üzerine hepsini hediye etti. Ücret teklifimi kabul etmedi. Piyango vurdu açıkçası. Dişisini ben de bulamadım.

[QUOTE=artiz61]Çok güzel olmuş, bol yavrulu günler. [/QUOTE]

Teşekkürler.


ssErr2014-11-04 12:29:08
Akvaryumumun son hali
Burak Bey iri balıklar hoşuma gidiyor. O yüzden kral ve yapraklar kesin kalmalı akvaryumumda. 1 erkek 1 dişi Jack Demseylerim de kalsın. Krallara dişi buldukça erkekleri elemeyi düşünüyorum zira bendekilerin hepsi erkek gibi. Dün bugün 3ü aynı anda renk değiştirdi ama hangi 3 ü belli değil. boyutları ve desenleri aynı olduğu için tespit edemiyorum. Bunların yanına görsellik için diğerlerinden seçim yapmam lazım. Beyaz - mavi - sarı prenseslerden vazgeçebilirim ama eğer birbirleri ile çiftleşmiyorlarsa beyaz ve mavilerin kalmasından yana tercihim. Red rubinler de kalabilir. E ahli de güzel ama Litho da fena çekici bir balık. tercih etmem gerekirse Litho derim. Litho için koloni oluşturmak zor sanırım bulamıyorum. Calico zaten melez olduğu için ondan da vazgecebilirim her ne kadar renkleri hoşuma gitse de.

Ancak ben yavru ayırıp yetiştirmeyi düşünmüyorum. Şu an yavrulukta 22 adet sarı prenses büyüyor. 1 aylık oldular. Bunlar son yavruluk çalışmam. Kayalarım ve bitkilerim saklanmaya çok müsait. Videoda da gördüğünüz gibi bol deliklere sahipler. Kendi ortamında saklanıp büyüyebilen yetişsin. 
Bir kaç arkadaşım ve kardeşim de aynı şekilde yapmalarına rağmen nüfus problemi yüzünden etrafa balık dağıtmak zorunda kalıyorlar. 

Bu görsellikten vazgeçmek de zor. Gördüğünüz gibi git gellerdeyim. Dişileri eklesem erkekleri biraz azaltsam ve doğal ortamında yetişen yavruları da duruma göre başka arkadaşlara versem. Bir de böyle bir durum var yani.

Beslediğim balıklar hakkında çok tecrübelisiniz. Sizin tercih edeceğiniz eleme nasıl olurdu ve nasıl bir yol izlerdiniz öğrenmek isterim. Benim bilgi eksikliğim doğru yönde olmayacaktır. Bir şeyler yapayım derken güzelim akvaryumu görsellik yönünden rezil etmek de istemem.:)



Dişi ciklet çeşitleri aranıyor (istanbul)
Arkadaşlar forumun yenisiyim, canlı arayanlar için bölüm varmış konuyu oraya taşıyorum. Site admini arkadaşlar konuyu silebilir mi lütfen.
Kirlilik için özür dilerim. 
ssErr2014-10-31 11:32:17
Akvaryumumun son hali
Burak Bey sıkıntı bunların dişilerini nasıl bulacağımda. Geneli erkek. Benim bir an önce dişilerini tamamlayıp akvaryumu stresten kurtarmam lazım. 
Akvaryumumun son hali
Bir de video ekleyeyim dedim :)

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Z0j0V7qPs6Y[/VID]
Akvaryumumun son hali
Burak Bey keşke İstanbul'da olsaydınız. Size akvaryumumu göstermek isterdim. Cevaplarınızla çok yardımcı oluyorsunuz. Çok teşekkür ederim.
Kral cikletlerimden biri renk değiştiriyor
Bu renk değişimleri çok seri oluyor. Bir bakıyorsunuz benekli bir bakıyorsunuz masmavi ve anormal parlak. Bir süre sonra mavilik kalıcı mı olacak acaba. Yoksa kur zamanında mı renk değişimi olacak.
Kral cikletlerimden biri renk değiştiriyor
Arkadaşlar 5 adet kral cikletim var. 5 i de aynı renkteydi. Bugün ilk defa 1 tanesi renk değiştirdi.
Normalde hepsinin yan taraflarında 5 adet siyah benek var. Renk değiştiren aşağıdaki resimdeki gibi masmavi oldu. Sonra tekrar eski haline döndü, sonra tekrar masmavi oldu. Bu sırada başka bir kral cikleti kovaladı ve titremeye başladı. Ama bu uzun sürmedi tekrar eski rengine döndü. Mavi olduğunda o siyah beneklerden eser kalmadı. İlk defa başıma geldiği için çok ilginç karşıladım ve hoşuma gitti. Bu kral ciklet erkek olabilir mi? Hepsi genç ve boyları 10 cm kadar.




Sağdaki kral soldaki gibi 5 siyah beneği olanın aynısıydı. Renk değişince bu şekil oldu.

15  dk. dan fazla oldu titremeler ve renk değişikliği (eski haline dönme ve mavileşme) devam ediyor :)
ssErr2014-10-29 12:38:13
Akvaryumumun son hali
Ben bu balığı melez zannetmiştim ama dediğiniz gibi protomelas taeniolatus olarak google görsellerde aynısını gördüm.

Sizce Krallar erkek mi dişi mi?



Bir de yapraklar var 2 adet.  
Dişi olduğunu düşündüğümün resimleri:





Erkek olduğunu düşündüğümün resimleri:





Belki de ikisi de dişidir. Bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen.


ssErr2014-10-28 23:26:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.