ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eerkan.34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2007 23:13
Son Ziyaret:
01 Eylül 2015 11:44
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan gören
Doğum Tarihi:
14 Haziran 1986
Yaş:
37
İl:
Mugla
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


erkan gören

SON 10 MESAJI

bahçe havuzunu nasıl revize edebilirim?

Merhabalar,

Arkadaşım yeni bir işletme kurdu ve onun bahçesinde yalak diye tabir edilen 100,45(en),45(yükseklik) şeklinde bir havuz var ve havuzun bir tarafından su akmakta. bu havuzu yenileyip içinede birkaç tane koi atmayı düşünüyoruz. fakat sizlere sormak istediğim birşeyler var:
   
    1. Havuzun iç kısmına herhangibir alçı veya sıva malzemesi kullanabilirmiyiz?
    2. Su akımı ve filtrasyonu için nasıl bir sistem önerirsiniz?
    3. Suyu ısıtmayan ve fazla yüksek ışık vermeyen ışıklarhakkında biliginiz varmı?

    4. Koiden başka netürleri tavsiye edersiniz?
    5. Fıskiye yapımı için havuz ufak kaçarmı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

JaCobSEn__2008-04-29 17:38:10
acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)
Teşekkür ederim. ısrarla istiyoruz o makaleyi. Balıklarınızın sağlıkla büyümelerini temenni ederim. birde istanbulda tam olarak nerde bu dükkan onuda söylerseniz çok memnun kalırım. 
acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)
Ümitbey gerçekten çok dahice bir çalışma olmuş.İnanın hayran kaldım.TebrikederimClap. Size bir soru soru sormak istiyorum. Deniz atını nerden buldunuz acaba? Onlarla ilgili bir çalışma yapıyorum. Elinizde varsa bir makale yada belgeselin linkini gönderebilirmisiniz.
İlerde yapmak istediğim bir şeydi Tuzlu su akvaryumu. Ama hakikatten yapmadan önce çok bilgi toplamak ve özveri göstermek birde öğrenci olmamak lazımmışLOL onu açıkça öğrendim ve tatmin aşamasının doruklarındayımWacko.

birde akvaryumda bakımı hakkında detaylı bir makale varsa paylaşırmısınız

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
eerkan.342008-01-10 20:26:32
Erkek Sp'nin kuyruğundaki Sarı Nokta
Anal yüzgeçte olan bir noktadır. Genel olarak bütün sp lerde görüle bilir. Tüpçük ise o anal yüzgecin gövdevle birleştiği yerde kalem ucundan ufak bir oluşumdur. Tüpcük oluşumu balığın yumurtlama dönemi geldiğinde yada yumurtlamayı yeni tamamladığında ortaya çıkar.

Saygılar  
SP lerim hakkında birkaç soru
1.soru cevap:
Her hangi bir  hatanızın olduğunu zannetmiyorum. Kurulumu gayet iyi başarmışsınız bence.

2.soru cevap:

Şu an akvaryumu yeni kurduğun için balıklarında kendi aralarında saygınlık derecelerini belirlemek için bir birleriyle mücadele edecektir. Bu tarz durumlar normaldir. Yaklaşık bir iki hafta içinde kendilerine geleceklerdir. Bence birkaç tane daha içine rahatlıkla girip çıkacakları oyuklu kaya, çömlek v.b şeyler eklersen balıkların daha rahat edeceklerdir. Çünkü sarı prensesler kendilerine belirli bir yaşam alanı benimser ve diğerlerini eşleri hariç yanaştırmazlar. Yem olarak da tetra ya da sera discus'u tavsiye ederim.

3. soru cevap:
Bu bir çiftleşme gösterisi de olabilir. Fakat bu boyların dişi erkek ayrımı ancak anus-vent kontroluyle yapılır. Bud a formda ( cinsiyet tür belirleme olması lazım) detaylı bir konu olarak anlatılmaktadır.

4. soru  cevap:
Valla ben tetra discus ve granul yem kullanıyorum . Gayet de faydalı. Bir an önce büyümelerini istiyorsan vitamin ve canlı yem iyi olur.

5.soru cevap:

İleriyi de düşünürsek 10 adet balık yeterli. İstersen daha fazla da koyabilirsin. Ama ilerde sıkıntı yaratır.  Sp 5 dişi 1 erkek şeklinde iyi performansda yavru verir.  Fakat balıkların dişi erkek oranına dikkat etmek gerekmektedir.


Umarım yanlış biligilendirmemişimdir. Kendini geliştirmek ve daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsan formdaki konuları incelemeni ve muhakkak makaleleri okumanı tavsiye ederim. Bu sorduğun soruların hepsinin cevapları forumda bulunmakta..


Saygılarımla
 
 
 
 
Lütfen sözcükleri kısaltarak ( cvp ) yazmayın.
Saygılar,
acemi412008-01-05 11:02:52
Dişi mi ? Erkek mi?
Bence resimleri tam olarak yorumlamak isterseniz. aşşağıdaki link'i tıklayabilirsiniz. Yeteri kadar bilgiyi burda bizlere sunmuşlar.( Hakikatten yapanların tekrar tekrar ellerine sağlık.)

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=82677


Bu balığın türü nedir?
bence bu yavru bir Aequidens rivulatus (Green Terror). ama resim tam net değil. hikmet beyin dediği balık olmasıda muhtemel tabii. saygılarımla

vatozlarla yolculuk
Merhaba arkadaşlar,  vatozumu ve çöpcümü istanbul'daki evime götürmek istiyorum. Bunun için ortalama 5 saat gibi bir yolculuğa katlanacaklar sizce onlar için uygun olurmu? Ölme riskleri var biliyorum ama sizce sağlıklı olurmu?
 
Onları 20.15 .10  ölçülerinde kapalı bir kapta götürmeyi düşünüyorum.
citronx2007-12-11 15:28:28
sarı prenseslerim ne yapmak istiyor?
sarı prenseslerim den ikitanesi birbirlerinin etrafında halka şeklinde dönüyorlar ve bu dönme yaklaşık 1-2 dakika sürüyor sizce bu balıklar neden böyle bir davranış sergiliyorlar. 
saygılarımla
YUMURTASI OLAN İKİ BALIK AYNI AKVARYUMA KONURMU

 

teşekkür edirm şimdiye kadar olan sorularıma verdiğiniz cevaplardan dolayı

peki iki balıktan biri önce yavruları yumurtadan çıktı diğer ağzında yumurta olan balığında yumurtaları kırılıp yavrular çıktığında o anne balık yavruları yermi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.