ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
srnozcn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2024 21:41
Son Ziyaret:
21 Saat 18 Dakika önce
Toplam Mesaj:
7 [0.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhan

SON 6 MESAJI

Cae'lerin Tuhaf Davranışları
Akvaryum Kapasitesi (litre): 95
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 Adet Zebra
Filitrasyon: 550LT Askı Filtre
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 4 günde bir 4/1 oranında su değişikliği.

3 tane cae var 2si aklını kaybetmiş gibi aşırı süratli bir şekilde bir tepeye bir aşağı hareket ediyorlar. Bir iki saat gözlemledim aynı noktada yapıyorlar. Sabah öyle bıraktım fakat geldiğimden beri 3-4 saattir bir an bile durmadan bu şekilde delirmiş gibiler. Diğer 1 tane de taşların arasında yatıyor sakin sakin. Diğer zebralarda gayet sakin doğal bir şekilde geziyorlar. Normalmi bu davranışları anlamadım.[EDIT]srnozcn,2024-09-09 22:35:42[/EDIT]
Akvaryumum Olmuşmu
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Rafya, süs malzemesi ama yeni doğan Lepisteslerin saklanabilmesi için kullanıyorum. Bitkilerim yeterli kıvama gelince kullanmam.[/QUOTE]

Yavrular icin yani tamamdir tesekkur ederim :)
Akvaryumum Olmuşmu
[QUOTE=Hidro Dinamik]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/010920241937381.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu yuzeydeki kurdela gibi olan seyler nedir acaba ? cok goruyorum ama anlayamadim.
Yeni Akvaryum İçin Balık Ve Bitki Tavsiyesi
[QUOTE=Haku]
Transgenetik turleri pek onermem cok yapay geliyor bana. Neon tetralar ile de bi problem yasayacaginizi sanmiyorum. Ben bir problem yasamadim diyeyim daha dogrusu…[/QUOTE]

Bu kadar akvaryuma kafayi taktim ama transgenetiği bile henüz yakından görmedim :)) deneyimleriniz güzel bilgi oldu benim ve konuyu okuyacaklar için teşekkür ederim tekrar.

[QUOTE=Laterthanbefore]Aktif kum ,güzel bir aydınlatma ve co2 kullanırsanız aklınıza gelebilecek tüm bitkilere bakabilirsiniz.

Yosunlari temizleyecek bir canlı arıyorsanız nerite salyangozu önerebilirim.

Açıkçası transgenetik zebra daniolar akvaryumun doğal görüntüsünü bozuyor ben elinizden çıkarmanız tavsiye ederim, yanına ekleyeceğiniz bazı türler ile de pek uyumlu geçinmiyorlar yavaş balıkların kuyruklarını kemiriyorlar.

Transgenetik daniolar ile devam ettiğiniz senaryo için pleco türlerinden ekleyebilirsiniz dayanıklı canlılar.

Cüce amerikan türleri de eklenebilir örnek olarak ramirez :bulunması kolay ,güzel renk varyasyonlara sahip bir tür ancak bakımı nispeten biraz daha zor.

Bitki olarak Google a lowtech bitkiler yazarak beğendiklerinizden seçebilirsiniz, co2 ve daha iyi bir ışıklandırma ile bakamayacağınız tür yok.

[/QUOTE]

Co2 vs. benim için çok erken sanırım biraz alışmam gerek hobiye. Ama amacım bir süre sonra aquascape modeller çıkaracak duruma gelmek aslında o nedenle teşekkür ederim önerileriniz için. Üstteki arkadaşın ve sizin de dediğiniz gibi doğal olması çok daha iyi gibi. Daniolarımda da 1 yeşil 1 turuncu var diğerleri orjinal gri siyah ve sevdimde kendilerini muhtemelen sağlıklı devam ederlerse değişmem :)) Narite salyangozunu da listeme ekliyorum tekrar çok teşekkürler değerli önerileriniz için.
Yeni Akvaryum İçin Balık Ve Bitki Tavsiyesi
[QUOTE=Haku]Hayirli olsun onceliklikle. Zebra daniolar zaten cok hareketli baliklar ve akvaryumun tum alanini kullaniyorlar , yanlarina 2-3 adet daha eklerseniz suru halinde guzel bi goruntu olusturacaktir. Cae lere gelince, buyuduklerinde diger baliklara problem cikarabiliyor ayrica yeme alistiktan sonra eskisi kadar camlari temizlemiyor. Ben tetra turleri ile birlikte danio zebralarimi ayni tankta bakiyorum birbirleriyle uyumlular bi problem yasamadim. Black phantom tetra oneririm hem bitkilerle renklerini guzel cikariyorlar hem de sabah saatlerinde kur yapmalari tam bir gorsel solen. Saygilar.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Önerilerinizi dinleyeceğim ve Black phantom tetrayı da ilk defa gördüm çok harika görünüyorlar. Bursa da bir kaç büyük petshopa gittim ama hiç görmedim bakınacağım. toplamda 9 adet danio yapacağım mutlaka. Son olarak phantom bulamazsam eğer neon tetra veya transgenetik ile bir sorun yaşar mıyım acaba?[EDIT]srnozcn,2024-09-07 00:54:51[/EDIT]
Yeni Akvaryum İçin Balık Ve Bitki Tavsiyesi
Öncelikle herkese selamlar dostlar, hobiye yeni başlamış birisi olarak elimden geldiğince forumdaki konuları okuyup tavsiyelere uyarak bir akvaryum kurdum. Hemen olsun diye küçük almak yerine orta düzeyde başladım biraz.

Akvaryum 60 x 40 x 40 boyutlarında yaklaşık 95 litre fakat kum, mangrow kökü vs. ile 80 diyorum.
Akvaryumu 1 hafta önce kurdum balıksız olarak. Brightwell Microbacter kullanarak ilk bakteri döngüsünü yakalamak için start verdim.
Gün içerisinde 3-4 kere toz haline gelecek şekilde boş yemleme yaptım. (Forumda görmüştüm nedenini bilmiyorum)
Aquawing AQF500 500lt Askı filtre mevcut, bölmeleri geniş olduğu için aktif karbon + seramik + elyaf ile güçlendirdim.
12-13 kilo kadar Oase ScaperLine Black Aktif bitki kumu mevcut
2 Adet anubias, 1 adet Java Fern, 10 kök kadar da adını unuttuğum yonca benzeri bir uzun uzun bitki türü var.
1 adet mangrow kökü ve dallar vs var.
1 adet de orionled den aldığım 60cm gün ışığı led var

Şimdi bugün ilk balıklarımı attım 6 adet farklı renklerde danio zebra ve 3 adet de cae ekledim. Fakat kayboldular akvaryum balıksız gibi duruyor. Münferit konular var biliyorum bunun tablosu da var fakat burada deneyim önemli. Deneyimli abilerimden kardeşlerimden ben olsaydım şu bitkiyi veya şu canlıları da eklerdim diye önerilerini alabilirsem çok sevinirim.

Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.