ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Balik76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
4 Saat 19 Dakika önce
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
1
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yağız D.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yeni başlayan

SON 1 MESAJI

Akvaryum Hobisine Yeni Başladım, Sorularım Var
Merhabalar. Ben hobiye yeni başlayanlardanım. Hem buradaki makalelerden hem de videolardan yararlanarak birkaç gündür ufak araştırmalar yapıyorum, temellere sahibim.

Daha önce balıklarla deneyimim olmuş olsa da bunlar acemice ve küçüktü. Şimdi yaklaşık 40-50 litrelik bir akvaryumla hobiye başlamak istiyorum ve sorularım şunlar:

1-[B]Akvaryumu nereden alabilirim?[/B]
Akvaryumu her camcı yapabilir mi, nerelerde daha ucuz olur, camın kalınlığı gibi detaylar akvaryum için ne kadar önemli? 40x35x35 civarında bir akvaryum düşünüyorum ve Bursa'da yaşıyorum, o yüzden akvaryum imalatı için bir öneriniz varsa çok memnun olurum.

2- [B]50 litre civarında bir akvaryum için hangi balıkları tavsiye edersiniz?[/B]
En başta 2 japon ve 1 cüce vatoz düşünmüştüm ancak sonra bu balıklar için 50 litrenin yetersiz kaldığını söyleyenler olunca şüpheye düştüm. Açıkçası bir japon balığı akvaryumu kurmak çok isterim ama uygun değilse farklı türlere yönelirim.

3- [B]Filtre seçimi[/B]
Akvaryum için pipo filtre düşünüyorum hem basit bir filtrasyon sağlar hem de balıkları yormaz. İkisinin toplam fiyatı 500 TL'yi geçmeyecek şekilde 50 litre için hava motoru ve pipo önerisinde bulunursanız memnun olurum.

4- [B]Balıkların üremesi ve cinsiyet (2. soru ile bağlantılı)[/B]
Akvaryum küçük olduğundan balıkların üremesine pek sıcak bakmıyorum. Balıkların üremesini engellemem için yapmam gereken bir şey olur mu yoksa zaten uygun koşullar olmadığı için üreme olmaz mı? Bir de önerdiğiniz aynı tür balıklarda cinsiyetler arası kavgalar oluyor mu? Balıkları alırken cinsiyete dikkat etmeye gerek var mı?

5- [B]Akvaryum kurulumunda bakteri kültürü oluşturmanın tüyoları[/B]
Akvaryumu aldıktan sonra içinde balık yokken filtre sistemini çalıştırıp biraz da bakteri kültürü sıvısı dökmek yeterli olur mu veya bu sıvı gerekli mi? Ayrıyeten boş akvaryumu yemlemeye gerek var mı? Kaç haftada halledebilirim? Balıkları almadan halletmek istiyorum.

6- [B]Temizlik[/B]
Akvaryumun haftada bir dip çekimi ve ayda 1 filtre temizliği dışında yapmam gereken bir temizlik var mı? İçerideki dekorasyonları da temizlemem gerekir mi veya yılda bir genel bir temizlik v.b.

7- [B]Kum[/B]
Kumun düzenli olarak değiştirilmesine gerek var mı yoksa ömür boyu aynı kum kalsa olur mu? Ayrıca kumu ilk aldığımda nasıl temizlemem ve koymam gerekir? Dip çekim yaparken kumu da çeker mi?

8- [B]Fiyat[/B]
Evet; fiyat çok değişken bir konu ama akvaryum, filtre, kum, dekorlar, yem, balık, bakteri kültürü, süpürge... derken bunların maaliyeti ortalama ne kadar olur? 1500 TL gibi bir fiyat tahminim var ama çok mu iyimserim? :)

Biraz uzun oldu farkındayım, sadece birkaç soruya cevap verseniz bile çok yardımı dokunur. İlk konum olduğundan bazı hatalarım olmuş olabilir. Şimdiden teşekkürler.[EDIT]Balik76,2024-10-05 16:16:37[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.