ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GOLDFISH
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2013 11:51
Son Ziyaret:
06 Kasım 2016 14:07
Toplam Mesaj:
632 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET YUMAK
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1969
Yaş:
54
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/143032.jpg[/img] BİTKİLİ AKVARYUMLAR VE CANLILARI

SON 10 MESAJI

Soldaki Bitki Türü Nedir?
Bitkiler genel duruşuna göre bana sanki yapay bitki gibi geldi..[:((][:)]
Bitkilerim Ölüyor
Misket gübre zaten kurulu akvaruyumda kullanılır. koyacağınız yeri tespit ettikten sonra kumun altına gömersiniz bu süre zarfında herhangi bir salınım ve dağılma yapmaz.,ama alacağınız misket gübrenin yapılış tarzına ve kullanılan ürüne bağlı olarak da değişir..
Tilki Kuyruk Hakkında
Işıklandırma süren normal ama akvaryumdaki bitki yoğunluğuna göre değişir.şayet bitki sayın az ise süre ve ışık şiddeti fazla geliyor olabilir.
Bitkilerim Ölüyor
Bitkiniz köklü bir bitki sıvı gübre kullanarak bitkinizi beslemiyor tam tersine öldürüyorsunuz ..köklü bitkiler için kök ( misket ) gübre kullanmanız gerekir..
Tilki Kuyruk Hakkında
Ali bey bahsettiğiniz kahverengileşme yosun başlangıcı na benziyor tilki kuyruğu yapı itibariyle yosunlaşmaya çok müsait bir bitki aydınlatmadan kaynaklı sorun var gibi görünüyor.
Bu Bitkinin İsmi Ne ?
Bitkinizin tam ismi (NAJAS GUADELUPENSİS ) veya diğer bir ismi ( GUPPY GRASS ) tır. ihtiyacı olan arkadaşlara duyurulur .bende çok fiyatıda cazip ..15-20 cm boyunda bir dalı 1 tl. [:)] merak edenler profilimden bitki ilanıma bakabilirler.[:iyi:]
Saz Bitkilerindeki Tuhaflık
[QUOTE=rockvarist]Teşekkür ederim Ahmet Bey. Diğer bitkilerde hiç bir sorun yok sadece sazlar bu şekilde ve çok hızlı, güçlü büyüyorlar açıkçası. Isı 26 derecede sabit. Isıyı düşürmem diğer bitki ve balıklara zarar verir mi? Bir de su değişimini haftalık %10 yapsam faydası olur mu? Akvaryum 240 litre su değişimi artık ölüm gibi geliyor.[/QUOTE]

Ahmet bey bitkilerin yaşam aralığı 18-22 derece arası en idealidir eğer ev ortamında iseniz ısıtıcı bile kullanmanıza gerek yok haftalık değişim en mantıklısı bahsettiğiniz oran en minimum ölçülerde oranı biraz daha çoğaltabilirsiniz.
Saz Bitkilerindeki Tuhaflık
Ahmet bey genelde pembe veya kırmızıya yakın çıkan yeni sürgünler vede bahsettiğiniz resimdeki yaprakların çıkması zemindeki kum ve zemin yüksekliğine bağlı olarak gerekli besini alamamasından ötürü gibi görünüyor.Tahminim gerekli besini alamayan bu bitkiler dediğinz gibi evrim geçiriyor ama zamanla bu bitkiler çürüyebilir.zemini zenginleştirmeniz gerekmektedir.Birde su değişimini daha az oranda ve daha sık yapmalısınız saz türü bitkiler taze ve soğuk suyu severler ısınızın durumunu bilemiyorum ama 23-24 c geçmemeye özen gösterin.
Bitki Yapraklarında Sorun
Resimlerde gördüğüm kadarıyla yapraklarda erime ve yosunlaşmalar var eğer akvaryumunuz yeni kurulduysa belli bir süre böyle sorunlar çıkabilir.Birde yapılan en büyük yanlışlardan birisi yoğun bitki olmayan akvaryumlarda ve ihtiyac duyulmayan bitkilere c02 ve sıvı gübre verilmesi ve kullanımı ,,sorununuzun bence çözüm şekli c02 yi kesin ve sıvı gübre kullanıyorsanız gübre kullanımını bırakın, su değişimleri ile akvaryumdaki yosun oluşumuna sebep olan fazlalıkları minimuma indirin.,Ayrıca köklü bitkiler için sıvı yerine kök( misket ) gübre kullanın.
Akvaryum Bitkilerim
Akvaryumunuzda ki bitkilerin çoğunluğu co2 istemeyen türdendir.C02 ve sıvı gübre takviyesi yaptığınızı yazmışınız fazla yoğun bitkiniz görünmüyor ,yaptığınız bu takviye ler yakında sizi yosun la tanıştırabilir.,,dikkatli olun .Bitkileriniz hep köklü bitki olduğu için sıvı gübre yerine kök( misket) gübre kullanmanız gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.