Pet shopta gördüğüm Mücevherler..


canseyranÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2014
İl: Diyarbakir
Mesaj: 44
canseyranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 20:40
Arkadaşlar merhaba bugün tek tek tüm pethopçuları gezdim zebra mücevher ve kribensis aradım sadece dişi mücevher bulabildim 1 adette erkek kribensis buldum ama dişisi gelmez dediler almadım bende.Neyse konuya geleyim 3 adet renkleri ciddi derece solmuş durgun mücevher gördüm sordum dedim bu balıklar hasta mı hayır dedi mücevherlerin dişisi böyle dedi.Benim bildiğim mücevher kızıl olmaz mı bu balıklar kahverengiydi sorun var mıdır almalı mıyım sizce balıklar büyüktü ve tanesine 15tl dedi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H@K@NÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1123
H@K@NÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 07:52
Fiyat çok yüksek bence,renk konusuda stres yapmıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ßaris DemirokÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 35
ßaris DemirokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 10:04
Soluk renkli olan erkek tir mecevher de aslında pek durgun balık değillerdir ama ortama alismasi uzun sürer ve akvaryum kalabalık sa da durgunluk yapar. Mücevher alacaksan dikkat etmen gereken şey noktalarinin parlakligidir balık durgun rengi sönük dahi olsa noktaları parlak ise o balık alınır ama almadan önce biraz yem at yeme geliyolar sa al gelmiyolarsa hastada olabilirler. Tek eşli baliktir büyük balığın es alması oldukça zordur ama damızlık altı veya yavru alırsanız es yapmanız garanti olur. Mücevher yanında başka balık besleye bilirsin ancak yavrularını çok korur lar hiç bir balığı yanına yaklastirmaz bu yüzden dovulerek ölen balık çok gördüm. Tek seferde 300 e kadar yumurta bırakır ve 4 5 gün içinde yumurtalar çıkar eğer eşler oturmuş ise max 3 haftada yavru alırsınız.
Benim bildiklerim bu kadar keyifli hobiler.
Bu arada kribensisi pet shop larda bulman çok zor ben 1 çift kribensis e 30 lira vererek aldım yavru almak amacım değil çok sakin ve yapısı ile herşeye değen baliklardir. ßaris Demirok2014-05-15 10:07:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 13:31
Barış bey'e katılıyorum canlı alırken üst kapağı açıp yem atacak gibi yapın.Sağlıklı camlı hemen yuzeye doğru hamle yapacaktır.Bu konu yuzunden ticarethaneler çözüm arayışına girebilirler.Herkez bu tekniği kullanmaya başladı.:)Birde herhangi bir ticarethaneden canlı alırken unutmayın alıcı sizsiniz kimse size zorla birşey aldıramaz;)Hoşunuza gitmeyen , içinizde şüphe bırakan hiç birşeyi almayın , yanılsanız bile.Keyifli hobiler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir