Akvaryum.Com
  • Fluval 205 Dış Filtre


    Profil resmi
    Auditore

    Akvaryum dış filtre tüm parçaları var hiç bir sorunu yok fluval 205 serisi debisi yüksek araştırabilirsiniz 200 litre akvaryuma uygundur


    [QUOTE=Auditore]Akvaryum dış filtre tüm parçaları var hiç bir sorunu yok fluval 205 serisi debisi yüksek araştırabilirsiniz 200 litre akvaryuma uygundur video ve fotoğraf için yazmanız yeterli
    [/QUOTE]

    (0) (51)

    Japon Balığı Teleskop/klasik Yavru Verir Mi?


    Profil resmi
    Görkem Ö.

    İri boyda bir teleskop erkek ve yine iri boyda klasik tek kuyruk dişi japon balığım var. Çiftleşme hareketleri gösteriyorlar, dişi bazen yumurta döküyor ama yiyorlar. Sağım ile dölleme yaptığımda döllenme gerçekleşir mi yoksa tür farkından dolayı olmaz mı deneyen var mı?

    (0) (43)

    Axolotımın Boğazı Şiş


    Profil resmi
    Canerphp

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246170/150520240052011.jpg[/IMG]

    Arkadaşlar 1.5 aylık bir axolot yavrum var yavru oldukları için şu anlık 55 litre bir akvaryumda bakıyorum ikisine birlikte ve dün fark ettim ki birisinin boğazı ve çevresi fazlasiyla şişkin duruyor normalde böyle değildi genetik bir şey mi yoksa taş mı yutmuslar taş yuttularsa çok uzulecegim çünkü 200 300 liraya kıyıp da silis kum almadım taş yuttuysa ne yapacağım yardımcı olabilir misiniz umarım genetiktir

    (0) (40)

    Bu Akvaryum 65 Litre Suyu Taşır Mı?


    Profil resmi
    Goldfish2000

    Yoksa patlar mı? Akvaryum ölçüleri şöyle:

    Su Kapasitesi=65 Litre

    Cam =4 mm

    Uzunluk =65 cm

    Yükseklik =41 cm

    Genişlik =25 cm

    Kayıt ve kuşak yok

    Edit: Ürün geldi. Değerleri yanlış çıktı. Kapagi da yüksekliğe saymışlar

    Gerçekte:
    Uzunluk 64
    Yükseklik 35
    Derinlik 26

    60 Litre çıktı. 55 litrelik doldurdum şu anlık sızıntı veya patlama yok [EDIT]Goldfish2000,2024-05-14 21:27:40[/EDIT]

    Profil resmi
    Maviphyst

    Susuz ve Suyu doldurduktan sonra ölçümleri tekrarla esneme çoksa riske girme.

    (3) (164)

    Japon Balıkları Filtreden Kaçıyor Mu


    Profil resmi
    tongarse

    Merhabalar, bende oğlum sayesinde iki adet balık sahibi oldum aslında çok sevsene eziyet edeceğim ve öldürürüm diye çok çekinirdim. İlk önce fanusta başladım. Araştırdım iki Japon için hiç uygun olmadığını her Japon için en az 10 litre su lazım olduğunu araştırdım. Dün balıklarım yüzeye çıkmaya başlayınca panik ile akvaryum ararken arkadaş bende var dedi ve bende iç filtre aldım. Arkadaş bugün bir getirdi fanustan hallice. Şimdi gelelim sorularıma;
    1 filtreyi yinede takayım dedim filtre de en düşük Debi olarak bulduğum 350l/h gibi bir filtre doğal olarak çok yüksek Debi balıklar hiç durmadan filtreden kaçmaya çalışıyorlar. Ben bunu tıkasamda yinede zorlanıyorlar bu filtreyi arada bir çalıştırsammı yoksa hiç girmesem mi.
    2. Sorum şöyle 35-40 litre bir akvaryum iki Japon için yeterli mi. ve aslında bunu nereden alabilirim.
    3. Nitrat seviyesi için kolay bulunacak olan bitkiler ne önerirsin.
    Cahil sorularım için şimdiden kusuruma bakmayın.

    Profil resmi
    Maviphyst

    1. Bakteri döngüsü için filtre sürekli çalışmalı akıntıyı cama verirsiniz.(Pipo,şelale veya dış filtre iyidir.İç filtre yeterli biyolojik filtrasyon sağlamaz.)(Tabanda dere kumu kullanırsanız hem filtrasyona yardımcı olur hemde japonlar oynamayı severler.)
    2. Yeterli gelmez en azından 80 litre alabilirseniz balıklar sağlıklı gelişim gösterir.(Petshoptan almak yerine akvaryumculardan alabilirsiniz Görsel için daha kaliteli cam seçenekleriniz olur.)
    3. Anubias dışında her bitkiyi bir kaç ay içinde yiyip bitiriyorlar.Kolay bulunur kuma gömülmez misina veya hızlı yapıştırıcı ile köklerinden kayaya veya köke yapıştırılır düşük ışık yeterli gelir.

    (2) (93)

    Dış Filtre(eheim 250)uygun Filtre Dizilimi


    Profil resmi
    Petitoys

    Merhaba forumda çok yeniyim ve mükemmel bir platform olmuş yapanın eline sağlık [:)]
    Ben pet sektöründe imalat yapıyorum 5 senedir kedi köpek malzeme üzerine dükkanda satılmayan bir akvaryum vardı eve alıp kurayım dedim vakit geçsin diye ve çok farklı bir dünyaya adım atmış oldum öncelikle hepinize güzel ve sorunsuz hobiler dilerim.
    Akvaryum yaptırıyorum şuan 70*40*40 ölçülerinde bitkili bir akvaryum kuracağım eheim 250 dış filtre aldım. Sürekli video izliyorum sürekli makaleler okuyorum fakat ortada kesin bir sonuç yok bu durum oldukça tuhaf geldi bana açıkçası.
    1- eheim 250 doğru tercih mıdır?
    2- substrat- sera siporax aynı işleve mi sahip?
    3- eheim substrat aldım paraya kıyıp doğru mu yaptık?
    4- sizce içine neler koymalıyız ve sıralama nasıl olmalıdır?
    5-ramirez(5adet) brokoli süratli vatoz (2adet)çöpçü(4adet) kardinal tetra (8) beslemek istiyorum içinde sorun problem olur mu?
    Yardımlarınızı bekliyorum
    Keyifli hobiler iyi forumlar herkese[:iyi:]

    (0) (49)

    250 Lt Akvaryuma Kaçlık Motor Lazım (lh )


    Profil resmi
    Abdülhamid

    250 lt akvaryumum var abin 5 lik bidona dış flitre yapacak kaçlık kafa motoru almam lazım bide bidonda kullanan varmı verimi veya kötü yanları varmı bilgi verirseniz sevinirim [:)]

    Profil resmi
    Abdülhamid

    [QUOTE=darkaura]Minimalde akvaryumdaki suyun saatde en az 3 kere dönmesi gerekir ama çok az motor üzerinde yazan değerleri verir, özellikle ucuzları hiç vermez, birde filtre doldukca debi düşecektir. 250lt den 750lt/saat çıkar, değeri vermiyeceğini filtre dolcukca debinin düşeceğini düşünürsek 1000 ila 1200lt/saat motor uygun olur. Tabi bu debide filtre içindeki akıntıda artığından 5lt bidon az kalır, içinde su çok hızlı akar bakteri tutması zorlaşır. 10lt bidon daha uygun olacaktır. İçini dolduracak substrat pahalı gelirse substrattan kalan yer lav kırığı ile takviye edilebilir.

    Dış filtre mantık tasarım olarak basit bir şey ama su sızdırmazlığı sağlamak o kadar kolay değil. Özelliklede suyu bozmayacak zehirlemeyecek yapıştırıcılar ve plastiklerle. Açıkcası kendi evimde böyle bir şeye güvenmem. Görünüş çok önemli değil bidonu akvaryum içine koysamda olur derseniz sızdırma kaçak riski olmaz, daha güvenli olur.

    Hamburg filtreyi bri daha araştırın derim. Sizin tank için daha uygun görünüyor.[/QUOTE]
    Sizin dediğim flitre seyyar Sump değil demi Seyyar Sump yapmayı düşündüm taşar falan dediler akvaryumda nasıl taşacak onu anlamadım ama

    (2) (154)

    Lepistes Hastalığı Mi Bu


    Profil resmi
    Auditore

    İyi akşamlar, bu balık doğurduğu icinmi böyle duruyor yoksa bir hadtalik mi var hastalık ise çözümü nedir yine geçen gün böyle bir balığım öldü Allah aşkına ne yapicam 1-2 haftadır yavru Lepistes de dahil ölen balıklarım oluyor [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205214/140520242226261.jpg[/IMG]

    (0) (81)

    220 Litre Akvaryuma Geçiş - Hamburg Filtre Sistemi


    Profil resmi
    TcRasimKaya38
    00:03
    Arkadaşlar çok uzun zamandır forumu takip ediyorum.Günlük 2-3 saatim forumda geçiyor öncelikle kurulumda gelişimde her şeyde emeği geçenlere saygılarımı sunar şükranlarımı iletirim. Yaklaşık 5 yıldır Lepistes besliyordum.Ailemi de ikna ettikten sonra 220 litre bir akvaryum yaptırıyorum.Erkeklerden oluşan bir karışık Malawi akvaryumu kuracağım Allah'ın izni ile.Her şeyi sıfırdan kendi param ile kuracağım.Şu an dış filtreye bütçe ayıramam.Zaten paramın tamamı akvaryum,dolap ve profile gitti. [:)))][:)))] Elimde kafa motoru var akvaryuma hamburg filtre yapacağım.Forumumuz da ve yabancı forumlarda çok bilgi edindim.Okuduklarım da beynimi yıkadı [:)))][:)))] Ama canlı canlı konuşmak daha iyi olur diye düşündüm.

    1) Kullanan abilerimden yorumları alabilir miyim? Memnun musunuz? Yeterli filtrasyon yapıyor mu ? Vs Vs...
    2)Biyolojik süngeri nereden bulabilirim ? Fiyat ne kadardır ? 2x(20*50)
    3)Resimdeki gibi pleksiglass çerçeve yapacağım. Nerede bulabilirim ? Fiyatları ortalama nasıldır ?

    Resim forumdan olan resimin proje sahibi "rekurrens14" nickli abime saygılarımı sunarım.

    Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...

    [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/177561/Hamburg%20Filtre.bmp[/IMG]

    [EDIT]TcRasimKaya38,2015-09-10 09:14:56[/EDIT]

    Profil resmi
    FishLawyer

    [QUOTE=cagri]

    Merhaba.
    Cevapları alıntılamadan yazınca konu sahibi dışındakilere bildirim gitmiyor. Beğeninin bildiriminden farkettim yorumunu.
    Ben tetra ex600 kullanıyorum, 10 yaşında makine ses ve sızdırma sorunum yok çok şükür. Güncel serisi daha da iyidir muhtemelen. İlla ehiem olacak diye bir kaide yok. Araştırmaya devam.
    Forumun ansiklopedi ve rehber kısımları çok geniş, her türlü bilgi var.
    Hevesin çabuk kırılıp vazgeçmezsen bu forum epey faydalı olur.[/QUOTE]

    Anlaşıldı tamamdır 🤌🏼 ben yatak odamda düşündüğüm için dolaplı zaten ama ses minimum ömür max herkes Ehiem dedi, o nedenle koşullandım. Tetra hem uygun fiyatlı. Henüz o aşamaya gelmedim ama siz böyle dediyseniz +1 benim için.

    Hevesim kırılmaz bence sadece detay çok giriyorum bunaltıyor bazen[:)]

    (5) (3439)

    Bugün Aldığım Balıkta Sürtünme


    Profil resmi
    Dorukkalaman04

    Merhaba arkadaşlar bugün aldığım japon balığında sürtünmeler meydana geldi akvaryumu 5 gün önce kurdum 43 litre bir akvaryum sadece 1 japon balığı aldım petshoptan alırken bilerek inceledim acaba beyaz benek var mı diye olmadığına eminim çünkü 30 dk falan ona baktım eve geldim suya 30 dk alıştırdım balığı sıcaklığına poşetle daha sonra bir kaba döküp her 15 dk da bir 1 bardak akvaryumun suyundan ekledim 3 kere yaptım 45 dk balığı alıştırdım yani daha sonra akvaryuma koydum ve yaklaşık. 15 dk sonra sürtünmeler başladı ama balık çok korkağa benziyor çnkü koyduğum kaotan falan atlamaya çalıştı balık aşırı ani ve hızlı hareketler yapıyor ve kuma sürtünüyor acaba stres kaynak lı mı çünkü beyaz benek yok.

    (0) (63)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum


    Profil resmi
    Ömer faruk avgan - 14:01

    Ölçüler:100*50*40
    Canlı Türleri:neon tetra, Bloody mary karıdes
    Bitki Türleri:
    Tankın Yaşı:3 ay
    Filtrasyon ve Işıklandırma:tetra 800 , aquantum Sirius RGB
    Tasarım ve Dekorasyon:dutch sitili
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238676/040420241358001.jpg[/IMG]

    (40) (41) (2)
    Canlı Tanıtımı

    Fo Betta Mandor Macerası - Biyotopa Doğru


    Profil resmi
    ArifhbsAquatics - 00:04

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/030420242347161.jpg[/IMG]

    Merhaba dostlar;

    Birkaç aydır bölgelerine ait net bilgiler bulabildiğim ve özellikle formunu, renklerini sevdiğim üç tür arasında karar verme aşamasındaydım. Dimidiata, hendra ve mandor türleri arasında, geçtiğimiz haftalarda karar kılıp siparişimi verdim. Sevgili Erdal Türkoğlu ile iletişime geçtiğimde, bu türlerden hangisini getirtebiliriz diye sormuştum ve attığı listede neredeyse tüm komplekse ait canlılar vardı. Mandor, özel, güzel ve nadir bir tür. Üç senenin ardından yeniden wild bir betta beslemek çok heyecanlı olacak. Konu başlığında belirttiğim gibi; biyotopa doğru bir yol alınacak ve bunu buradan tüm aşamalarıyla, anlık olarak paylaşacağım. Şimdilik alelacele geçici bir tank kuruverdim. İki çift, geçtiğimiz hafta geldi. Erdal hocama rica edip bir hafta süre isteyerek atıl vaziyette duran tankı şipşak kurdum. Herhangi bir estetik kaygı gütmeden; sırf iş görülsün diye yukarıdaki görüntüyü çıkardım ortaya. Tank 32 litre brüt; şu an 25 litre su var ve bir haftadır çalışıyor. Küçük bir pipo filtre, jbl 50w ısıtıcı (25 dereceye ayarlandı) ve lominie asta20 (15w 1200 lümen) marka 92 cri bir spot aydınlatma var. Su tamamen ro, 45 ppm ve 6.1 pH’ta. Canlıların istediği parametrelere yakın. Sistemi kurar kurmaz düşük pH’lı tankların birinden tortu, kuru yaprak ve bitki ekleyerek canlı bakteri aşılaması gerçekleştirildi. Tüm detaylara daha sonra genişçe değinilecek; bugün öğlene doğru çalıştığım kuruma geliyor keratalar. Nasip olursa gece canlı kanlı pozlarını da paylaşırım. Şimdilik bir es verelim [:)].

    Herkese keyifli hobiler [:cool:].

    (28) (7) (43)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    co2 çözmek için Ev Yapımı Difüzör ( %100 verim)


    Profil resmi
    Mustafa Kısacık - 22:40

    400 litre tankımda bulunan bitkilerim için mayalı sistemle CO2 kullanıyorum. CO2 verimini artırabilmek için çare ararken verimli olduğunu düşündüğüm bir yöntem buldum. 10 litrelik sıvıyağı bidonlarının birinin içine 1 adet kafa motoru yerleştirdim. Kafa motorunu bidonun ağız kısmına yakın gelecek şekilde sabitledim, hava hortumunu da bidonun tabanına sabitledim, CO2 tüpünden gelen hortumu da bidonun içinde yine bidonun ağız kısmına yakın olacak şekilde sabitledim. Daha sonra bidonun içinde hiç hava kalmayacak şekilde tamamen suyla doldurduktan sonra ağız kısmı aşağı bakacak şekilde ters çevirerek akvaryumumun bir köşesine sabitledim. CO2 şişesinden gelen karbondioksit bidonun üst kısmında birikmeye başladı. Yeterli miktarda hava biriktikten sonra kafa motorunu çalıştırdım. Üst kısımda biriken CO2 kafa motoru tarafından bidonun içine veriliyor, suda bir miktar CO2 çözünüyor, çözünmeyen CO2 ise tekrar bidonun üst kısmında birikiyor yani tek bir hava kabarcığı bile bidonun dışına çıkamıyor. Bidonun içinde yoğun bir su sürkilasyonu var ayrıca bidonun alt kısmındakı açıklık sayesınde akvaryumla oldukça yüksek oranda su değişimi oluyor( bidonun ağız kısmındaki açıklığın çapı 10 cm) Karbondioksitin bidonun içinden çıkmasının tek yolu su içinde çözünerek ters çevrilmiş halde duran bidonun alt kısmındaki ağzından suyla birlikte çözünmüş olarak akvaryuma karışmak. Bunun dışında hava kaçışı sıfır. Aşırı miktarda karbondioksit çözündüğünü düşünürseniz ya da geceleri çözünmesini istemiyorsanız kafa motorunun fişini çekmeniz yeterli. Ayrıca kabarcık saymanız da mümkün.



    Sistemin CO2 çözme verimi neredeyse %100. Bu önemli bir avantajsa da,  görece büyük akvaryumlara uygulanabiliyor oluşu ( küçük akvaryumlarda daha küçük şişe ve küçük kafa motoruyla yapılabilirse de çok küçük akvaryumlar için pek kullanışlı değil) ve kafa motoruna ihtiyaç duyması nedeniyle ekonomik açıdan pek ucuz olmayışı sistemin dezavantajları. Tabi en doğru sonucu zaman göstercek. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.


    Not: Çizdiğim bu berbat resmin kalitesi nedeniyle özür dilerim. Fotoğraf makinam maalesef yok ve resim çizme konusunda da pek başarılı sayılmam :))

    mico2009-02-25 01:12:00

    Cevapsız Konu
    Dış Filtre(eheim 250)uygun Filtre Dizilimi

    Profil resmi
    Petitoys -

    Merhaba forumda çok yeniyim ve mükemmel bir platform olmuş yapanın eline sağlık [:)]
    Ben pet sektöründe imalat yapıyorum 5 senedir kedi köpek malzeme üzerine dükkanda satılmayan bir akvaryum vardı eve alıp kurayım dedim vakit geçsin diye ve çok farklı bir dünyaya adım atmış oldum öncelikle hepinize güzel ve sorunsuz hobiler dilerim.
    Akvaryum yaptırıyorum şuan 70*40*40 ölçülerinde bitkili bir akvaryum kuracağım eheim 250 dış filtre aldım. Sürekli video izliyorum sürekli makaleler okuyorum fakat ortada kesin bir sonuç yok bu durum oldukça tuhaf geldi bana açıkçası.
    1- eheim 250 doğru tercih mıdır?
    2- substrat- sera siporax aynı işleve mi sahip?
    3- eheim substrat aldım paraya kıyıp doğru mu yaptık?
    4- sizce içine neler koymalıyız ve sıralama nasıl olmalıdır?
    5-ramirez(5adet) brokoli süratli vatoz (2adet)çöpçü(4adet) kardinal tetra (8) beslemek istiyorum içinde sorun problem olur mu?
    Yardımlarınızı bekliyorum
    Keyifli hobiler iyi forumlar herkese[:iyi:]

    Blue lace big dorsal


    Profil resmi
    resulozer -

    Ölçüler: 4-5 cm Canlı Türleri: Lepistes Bitki Türleri: Tankın Yaşı: 2 Filtrasyon ve Işıklandırma: pipo filtre T5 aydınlatma Tasarım ve Dekorasyon:

    (14) - (592)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Bitkili Tankta Orta Amerikan Keyfi: Cryptoheros Cutteri


    Profil resmi
    dorsigera - 18:02

    240 lt.lik Anubias ve çeştli yosun vs. bitkili tankta yavrulayan Cutteri çiftimin yumurta ve yavruları ile resimlerini paylaşmak istedim. Meşhur, ancak son bir yıldır tekrar hakkettiği önemi tekrar kazanan Amatitlania Nigrofasciatum (Zebra)'un yakın akrabası olan Cutteri, nispeten uysallığı, dişi-erkek uzun süre birlikte yavru bakımı, yine Zebra'ya göre nispeten daha az üreme ve yavru büyümesi oranı ile benim için en önemlisi bitkili tankta Orta Amerikan bakabilme şansını vermesi beni cezbetti diyebilirim. Resimlerde görüleceği üzere yosunlar arasında Orta Amerikan yavrusu büyütebilmek benim için büyük bir zevk oldu. Ancak son bir yıldır başa çıkamadığım sakal yosunu problemi görselliği biraz bozabilir, şimdiden kusura bakmayın. İyi balıklar...

    (19)
    Canlı Tanıtımı

    Cinsiyet


    Profil resmi
    EfeKizi - 19:21

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241280/130520241920201.jpg[/IMG]

    Cinsiyetleri belli midir acaba?

    (1) (0) (58)
    Harmoni

    Profil resmi
    rekurrens14 - 22:37

    Tank: 60x40x36 cm Tankın yaşı: 3 ay Dekor: Mini landscape kayaları, calluna vulgaris ağaç dalları Bitkiler: Spiky moss, monte carlo, p. helferi, s. repens, h. tripartiata, p. erectus Canlılar: White cloud mountain minow "Afrika akasya ağaçları"ndan ilham alınarak tasarlandı.Tüm katılımcılara başarılar.

    (9) (15321)
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular