Yavru Demasonim Neden öldü:(


KaF_KeFÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
KaF_KeFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2013 17:13
merhabalar.

 yaklaşık 4 ay önce kurdugum 200 litrelik akvaryumumda 2 haftadır demasoni ve sp beslemekteyim. (ondan önce japon vardı) jebo 825 dış filrtre kullanıyorum. 6-11 cm lik sp ve 2.5-6 cm aralıgında demasoni besliyorum. düne kadar 9 demasoni 11 sp vardı demasonilerden biri dün ne yazıkki öldü. (2.5 cm olanlardan biri) balıgın üzerinde hiç yara izi yoktu ama ağız ve kafa çevresi beyazlamıştı ölümünden 5-6 saat sonra baktıgımda (resimleride o zaman çekebildim) ben 2-3 şeyden şüpheleniyorum sizlerin bir fikri varmıdır?
1) 2 gün önce dış filtre temizliği yaptım ama filtrenin tüm malzemelerini musluk suyu ile temizleyip içine dinlenmiş su doldurarak akvaryuma bağladım. akvaryum suyu ile mi temizlemem gerekirdi eğer öyle ise sünger ve elyafları muslukta temizleyebilirmiyim?
2) koloniyi yeni kurdugum için balıklar çok çekimser yem atmaya gittigimde bile saklanıyorlar 1-2 parça kapıp kayaların arasına giriyolar. attıgım yemler 3-4 saat kumun üzerinde duruyor ( tahmini ) sabah baktıgımda hepsi yenmiş oluyor. bu yemler bakteri oluşumuna sebep olumuşmudur yada balık kalan yemlerden fazla yiyip çatlamışmıdır?
3) bol miktarda kayalık var akvaryumda ama kumu alırken akvaryum kumu olarak satılan çeşitlerden almadım. parçalanmış mermer alıp serdim pirinç büyüklügünde. şu ana kadar bir sorun olmadı ama uzun vadeli kullanım için bu durum sorun teşkil edermi? 30 kg kadar serili 10kg azaltıp mercan kırıgı filan eklemelimiyim? 
2 haftada bir su degişimi yaparken 30-40 litre kadar yapıyorum ve 2 tablet kaya tuzu ekliyorum. filtre ve havaa motoru 7/24 açık. bu ilk kaybım oldu çok endişelendim acaba devamı gelirmi? su düzenleyici vb. kullanmalımıyım? 
yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

totankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1036
totankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2013 20:05
1. Akaryum suyü ile temizleyin . İmkan varsa sürekli yeni elyaf kullanın diğerlerini akvaryum suyu ile temizleyin (bioball , sünger vs) 
2. Bir süre sizden korkarlar 1 gün aç bırakırsanız 2. gün sizin elinizi görünce bile gelmeye başlarlar. (birkaç deneme yapmak gerekebilir ama üst üste aç bırakmayın zayıf düşerler) 
3. cama camda bile oluyor . Saklanacak yerleri varsa sorun değil ama imkanınız olursa mercan kırığıda iyi olur. 
4. Yemlemeyi etçil olarak kesinlikle yapmayın. Otçul besinler kullanın balıklarınızı aç kalıyor diye aşırı beslemeyin. 

Balığınız neden öldü : Yazdıklarınıza göre akvaryum bakımınızda herhangi bir sıkıntı yok hatta sizler kadar balıklarına özenen kardeşlerimiz azınlıkta diyebilirim  1. resimden anladığım kadarıyla bload olmuş. Demasonilere bazen en iyi ortamı da verseniz koloniden 1 2 tane bload olabiliyorlar. Umarım diğer balıklara sireyet edecek bir sıkıntı yoktur ki olsaydı balıklarınız halsiz bir şekilde akvaryumun köşelerinde olurdu. Bence korkulacak bir durum yok. 

Sağlıklı akvaryumlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaF_KeFÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
KaF_KeFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2013 21:34
Cok teşekkür ederim. Diger baliklarim gayet hareketli. Musadenizle bir soru daha sormak isterim. Akvaryumun ici bosaltip komple degistirmek istiyorum kumu kayaları falan. Malesef yedek akvaryumum yok baliklari legene yada damacanaya koyabilirmiyim bu süreçte. 80 litre kadar akvaryum suyu ile doldursam sonra gerrsini dinlenmiş su ile tamamlayıp balıklari koysam sorun olurmu su düzenleyici kullanmalı miyim siz ne tavsiye edersiniz. Tekrar Teşekkürler.
Saygilarimla. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

totankaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1036
totankaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2013 21:45
Su düzenleyici kullanıp kullanmama konusuna birşey diyemem. Genelde haklı olarak tavsiye edilir ama ben şahsen diğer akvaryumlardan aşılama ya da uzun süre bekletme imkanım olduğundan kullanmıyorum. Isıtıcısı ve havalandırması iyi olduğu sürece balıklarınız leğen vs. de idare ederler ama bu süreçte yemlemeyi az tutun . Yinede en azından bir 50 cm lik ufak bir akvaryum bulup orada tutarsanız daha iyi olur. (balıkları gözlemlemeniz ve hastalık vs gibi müdahale gerektiren durumları görebilmek için) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir