Zebra cichlid ve yavrularim


melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2014 22:53
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yem yememe.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1d1e zebra cichled ve 100 civarinda yavrusu.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklik 27-26C 

Filitrasyon: pipo filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ilaç kullanilmadi, sadece yeme sera multivitamin takviyesi yapildi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Su degişimi 10 günde 1.

Sevgili akvaryum com üyleri;
Yeni başladigim hobimde 10 gün önce edindigim 1e1d zebra cichled baliklarim yavru verdiler :) yavrularim keselerinden kurtulup akvaryum içine yuvalarindan cıkıp dagilmaya baslar baslamaz akvaryumumdaki diger baliklarin hepsini cıkardim ve sadece iceride suanda anne ve baba bulunmakta. Hersey yolunda anne balik ve babasi yavrulari gezdiriyor koruyor hatta anne kumu karistirip yem bile cıkartiyor , agzina alip yavrularini alip toparliyor guzel yani :) 

Gelelim kafama takilan soruna, yavrular yumurtadan cıktıgından beri baba balik yem yemeyi kesti , yem hiç yemiyor... Anne balik ise çok çok az yem yiyor. Yemleri bir tane bir tane atiyorum hatta anne 1-2 tane yiyor baba hiç yemiyor yaninlarindan yem dusuyor asagiya.

Belirteyim anne balikta babada hareketli ve canlilar gozlemlerimde bir tuhaflik göremedim... Hatta baba balik akvaryum içine pipo filtre kurarken elimi isirdi diş izleri bile cıktı .

İkinci sorum, iç filtreyi yavrulari çeker korkusu ile cıkarip yeni pipo filtre aldim ve onu kurdum.Fakat iç filtre kadar etkili temizlemiyor ve oksijen vermiyor sanki anlamadim.

Soru üç, Ayni zamanda yavrularin beslenmesi için artemia seti ve kültürü satin aldım . Seti kurdum , kulturu ekledim 24 saat gecti ancak yumurtalar çatlamadi. Akvaryum işigini 24 saat acik mi tutmam lazim, 24 saat acik tutarsam baliklar için sorun olmaz mi? ne yapmam gerekli. ( Paketin içinde gerekli olan hersey var tuz eklemene gerek yok dendigi için tuz eklemedim setin içine, akvaryum suyunu kullandım artemia setinde neden cıkmamiş olabilir.)

Dördüncü  sorum , baliklarimi beslemek için elimde bulunan tetra discuss ve seragranulu green markya yem ile birlikte new life spectrum for cichled isimli yemimi un gibi ezdim cay bardagi ve alti kullanarak. Ancak yemler cok ufak oldugu için su yuzeyindeler ve yavrular yiyemiyor. Sonradan çöküyorlarsa göremiyorum. içlerinde kalan az daha iri olan parçalar çöksede yavrular besleniyorlar mi emin olamadim.

Beşinci sorum, akvaryumun camlarinda yosunlanma basladi, daha oncede yavrular cıkmadan su degişimi yapmiştim 6 da 1 oraninda cok az , elektirikli dib çekim makinasiyla kumu temizledim, o sirada dinlendiridigim suyu ekledim yerine yaklaşik 10 gün dinlenmişti damacananin içinde. Su ekledikten sonra farkettim sanirim içinde beyaz pamuk gibi şeyler oluşmuştu cok az... Su degişimlerinide artik yavrulari cekerim öldürürüm korkusuyla nasil yapacam bilmiyorum ne sıklıkla yapacam ne oranda hiç bir fikrim yok.Suyun fazla dinlenmiş olmasi problem mi?

Altinci ve son soru :), bu yavrular çok küçük ve içerde kalan 2-3 yem parcasini veyahut kirleri kumdan nasil temizleyecem meraklilar , cam bile silemiyorum mıknatisli silecegimle.



melankoliq012014-04-17 22:55:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahertunçÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2013
İl: Izmir
Mesaj: 131
emrahertunçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2014 23:23
1- merhaba anne baba sürekli yavrularla ilgilendikleri için ve yem olarak ta yavrular beslensin diye az yerler yavrularınızı başka tankınız varsa  ayırın anne babada 2 -3 güne eski hallerine dönerler 
2- pipo filtre iç filtre kadar temizlemez suyu pipo filtre küçükse biraz büyük pipo filtre tercih ederseniz daha iyi olur
3- kullandığın artemia nın üzerinde mix yazıyorsa karışım dır tuz ekleme eğer yazmıyorsa tuz eklemek gerekir ışığınız açık olmalı ve hava vermelisiniz artemia setine 24 saatte çıkar  bunları yapıyorsanız artemia nın son kullanma tarihine bakınız bayat olabilir birde akvaryum suyu koymayın dinlenmiş su koyun
4- ilk bir ay yavrulara yem olarak artemia verin yada ben artemia dekapsule kullanıyorum buda artemia yumurtası ancak artemia çıkmıyor direk yumurtayı veriyorsunuz dikkat kabuksuz artemiadır dekapsul normal artemia mix i direkt olarak vermeyin
5- su fazla dinlenmesi çok problem olmaz bir hafta on gün durabilir ideal olan 2-3 gün yeterlidir su deyişimleri haftada bir  %15 oranında yapın on günde bir % 6 az bir oran
6- ayrı tanka alırsan problem ortadan kalkar yavru tankında kum kullanmana gerek yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2014 23:44
teşekkürler emrah bey, suan için yavrulari ayiracagim ayri bir tankım yok :/ , anne babayla ayni tankta olsalar bakabilirmiyim.Diger baliklarimi petshop a geri sattin yari fiyatina bu yüzden.Peki içerdeki kirleri temizlerken yavrulari cekmemen için önericeginiz birşey var mi, veya kalsin mi pislikler içerde öneriniz nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahertunçÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2013
İl: Izmir
Mesaj: 131
emrahertunçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2014 23:50
Rica ederim Ahmet bey anaçlar yavrularla kalabilir bir problem olmaz dip çekimi  yapın pislikler kalmasın nitrit ve nitrat fazlalaşır suda dip çekimi yaparken biraz yavaş ve dikkatli olmanız yeterli bende dip çekimi yapıyorum 200 kadar 1-1,5 cm yavru tankında bir şey olmadı daha 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 08:50
Hayırlı olsun Ahmet yavruların senin türden pek anlamam ama, 24 saat bence ışık yakmana gerek yok akşam kapat karanlıkta sabahlasınlar, bu balıklar yavrulayınca iç güdüsel tavırlar ortaya çıkabiliyor, belide attığın yemleri yavrular yer diyerek bir yemi bekletme güdüsü olabilirmi bilemiyorum. Su değişimini yapmak kolay illa dip çekmen gerekmiyorki, bir tası sok akvaruyma onunla al kirli suyu istediğin kadar yerine tazesini koy, önemli olan zaten akvaryumdan kirli su çekmek nitratı azaltmak, dip çekimi illa şart değildir. Artemia çıkakmak kolay onu yazmıyorum, googleye artemia nasıl çıkartılır desen bir sürü yöntem okursun. Bende yavru ürettim hiç artemia vermedim yavrulara japon yavrularına, yerlerse yavrular biaz yem yiyecek boya gelince iyi olur artemia faydalı yavrular için canlı yem. Piltre pipoya ek sana oksijeni az geliyorsa haklı olarak, birde hava taşı ekleyebilirsin, dış filtrenin yavruları çekmesindende korkuyorsan emiş ağzına ince tül perde yahut kadın çorabı geçirenler var yavrular biraz büyüyene kadar. Hava motorun çift çıkışlıysa akvrayuma birde hava taşı ekleyebilirsin Tek çıkışlıysa hava motorun T ayıraç al 25 kuruş ohu hava hotumunu kes motorun çıkışından oraya tak bir ucuna pipo filtre bir ucuna hava taşı tak akvrayumda kullan. Sağlıkılı büyütürsün umarım. Fazla müdahale edip balıkları bence sitrese sokma yeteri kadar yemle onlar gerisini iç güdüsel hallederler. Suda bir akıntı olmalı eger flterleri durdurdunda ısıtıcı sağlıklı çalışmıyorsa akıntısız tarafta bu gece ile gündüz arasında ısı farkı yapabilir, eğer dış filtren çalışıyorsa, sorun yok o akıntı yapıyordur suda buda ısıtıcının sağlıklı çalışmasına yeter, eğer çalışmıyorsa dış filtre ve iç filtrede yavruları çeker diye çalıştırmıyorsun haklı olarak ozaman hava taşı yada pipo filtrenin hava baloncuğu üflediği en yakın yere monte et ısıtıcını onun ıkıntısı bile ısıtıcıyı çalıştırır.

Tek çıkışlı hava vatorununun havasını ikiye bölmek için T ayıraç.

mesutok2014-04-18 09:17:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir