100*60*40 Malawi Cichlid Akvaryumum
Bende kanarya üreticisiyim 14 seneden beri kanarya üretiyorum 6,7 seneden beri malinua denilen ötüm kuşu üretip,eğitim vermekteyim ve yarışmlara katılmaktayım.
2006 senesinde Türkiye 2.liğim var uzun lafın kısası ek hobi olarak akavaryum kurmaya karar verdim evin içersinde 2 hobi zor ama ne yapalım
Sizlerin görüşünüze ve yorumlarınıza saygım var biraz yorum yaparsanız sevinirim olmuşmu daha neler yapa bilirim ? üretim ola bilirmi ?
100*60*40 boylarında
tetratec dış filitre
atman iç filitre
200 lt
ayda bir sefer dip temizliği
ayda 2 sefer iç filitre temizliği
3 ayda 1 dış filitre temizliği
sera granu green akşam sera granured sabah olmak üzere 2 çeşit yem veriyorum.
dip temizliği ve su ilavesi yaptıktan sonra dinlenmiş su ve ilaç olarak contra lchthyo veriyorum.
balıklarda halsizlik,neşesizlik,yan yatma,su yüzüne çıkma gibi durumlarda sera omnipur veriyorum.
Yem ve ilaç konusundaki düşünceleriniz benim için çok önemli.
Canlılar :
5 yunus
2 aysman
1 vatoz
4 beyaz prenses
1 red rubin
6 sarı prenses
4 mavi prenses olmak üzere canlılarım var yavru almamam için neden varmı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Güncel :)
Hayırlı olsun Altan Bey. Bu hobiye başlangıç için oldukça iyisiniz bence. fakat izin verirseniz birkaç önerim olacak size. Birincisi; suyunuzu tam doldurun. İkincisi; ısıtıcınızı ve iç filtreyi arka cama sol ya da sağa (yada saklayabileceğiniz bir yere) koyarsanız ön plandaki görüntü kirliliğini gidermiş olursunuz. Mesela içfiltrenizi olduğu camda ilerletip arka cama yakın bir yere çekin, ısıtıcıyı da arkasına takın. Üçüncüsü; ortadaki yapay figürü ve sağ taraftaki dev kabuğu da almanızı öneririm. Son olarak da akvaryum taban camının tam oturacağı bir dolap edinin. Fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla sağ ve soldan taşmış taban, bu size ciddi problem yaratabilir. Bu basınç istemeyeceğimiz kazalara neden olabilir. Bu önerilerdeki tek maksat şu : Olabildiğince Malawi gölünü taklit edebilmek! Malawi gölünde bu büyüklükte kabuk yok, yapay bir figür yok, doğal olarak kablo-filtre-ısıtıcı da yok (mecbur tankta olacak, o yüzden mümkün oluduğunca saklıyoruz).