13. Akvaryum Canlısı Fotoğrafı Yarışması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Su piresi ürettiğiniz tanka ait resim koyarsanız sevinirim. Bende daha önce su piresi üretmiştim. Bir kaç inceliği var. Onlara uyarsanız akıl almaz şekilde ürerler.
Deniz atlarının yapısı itibarı ile kabuklu birşeyler yemeye ihtiyacı var. Pireyi kısa vade, gammarus u ise uzun vade olarak düşünün bence. Su pirelerinin ne yediğini bilmiyorum. Ama deniz atlarına yem olarak vermeden 15-20 dk önce onları besin değeri yüksek yemlerle beslerseniz, pirelerin de besin değerini yükseltmiş olursunuz. Diğer deniz atınız için üzüldüm, geçmiş olsun. Umarım bu canlılar konusunda profesyonelleşip, üretimini başarırsınız.
Ben deniz atlarinin baliklarla ayni akvaryumda bakilmasini dogru bulmuyorum arkadaslar. Tabiki ufak agiz yapili yavas yuzen baliklar dahil degil buna.(pipe fish, box fish, cow fish, bazi pufferlar) Forumlarda okudugum kadari ile Turkiyede kuru yeme alismis deniz ati yok. Bu canlilar baliklarla ayni ortamda kuru yeme alismayi birakin canli yemleri bile yakalamakta zorluk cekiyorlar. Ayrica yasamalari gereken sicaklikta genelde baliklarinkinden cok farkli olmakta. Halbuki soyle ufak gorgonialarla dolu bir nano da cok daha saglikli yasarlar ve hatta yavrularlar. Youtube a yazarsaniz cok guzel orneklerini gorebilirsiniz ve yavrulama anlarini.
Bu konuda size tamamiyle katılıyorum. Eğer tuzlu su akvaryumu kurup beslemek istediği canlılar arasından ilk 3 ün içinde 1. sırada deniz atı var.
Umarım o günleri görürüm...