150x50x45 Elekon (28 Günde Final)


mdirencanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 49
mdirencanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 22:27
Ada'nın içeriği ticari bir sır olduğu ve etkilerinin mükemmelliği göz önünde bulundurulunca ben olsam bende lav kırığına felan güvenerek iş yapmazdım.Çünkü ada su değerlerinin stabilizasyonu için maksimum performansı veriyor.Lav kırığının adanın yaptığı şeyleri yapamadığını hepimiz biliyoruz.Maliyet konusuna da gelirsek akvaryumun toplam maliyeti zaten ortada ve bu akvaryumu Cem beye yaptıran kişinin maliyetten kaçmadığı belli.Maliyet gibi bir derdi olmayan bir insanın neden lav kırığı kullanması gerektiğini anlamadım ben.Param varsa Ada kullanırım yoksa farklı alternatiflere yönelirim bence çok saçma bir tartışma dönüyor.Ben Cem beye hak veriyorum keşke su stabilizasyonu gübreleme vs gibi bilgilendirici sorular sorulsa.Bu gibi soruları özelden sormanız daha mantıklı gibime geliyor.Farklı anlamlar yüklenebiliyor Cem bey kurumsal bir işletme sahibi çünkü.

Teşekkür Edenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
+1: [T]114455,CEM KIRCALI[/T][T]185708,Firatbasoglu[/T][T]169284,cafermutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 22:53
[QUOTE=CEM KIRCALI]Sizde haklısınız bende haklıyım yalnız hobicilerde ki yanlış düşünce şu gübre dediğiniz için gübreden örnek verecceğim.Örneğin dıy gübre set piyasada 50 TL.Marka gübrenin sadece 1 adedi 29 TL burada durum dıy gübreyi tercih eden kişi ya bilgi sahibi olacak ya da gübreden fazla bir şey beklemeyecek yani örnek vermek gerekirse potasyumu dıyda 30 ml döküyorsanız konsatre olan marka gübre de 4 ml dökerseniz bunuda zamana böldüğünüz zaman uzun vadede marka gübreden hemndaha kaliteli iş çıkar hemde ekonomik olur.Yasal boyutundan bahsetmiyoeum bile diğer husussa hobici kimya bilgisi yüksek olan bir kişidir haö tozları sulandırmadan bile kullanabilir işte asıl tasarruf o zaman sağlanır ama sadece satıcıdan dıy gübre alıp kullanarak tasarrufdan çok zarar sağlarsınız tabi bu kişiden kişiye değişir neyse konunun çok dışına çıkıldı herkese keyifli hobiler diliyorum.Bundan sonraki paylaşımlarımda hiç bir şekilde teknik bilgi vermeyip sadece resim paylaşacağım zaten bu konuyuda aslında açmak istemiyordum fakat yinede açtım ama bundan sonra ki paylaşımlarım bu şekilde olacaktır.Zaten uzunca bir süre önce yazdığım çoğu makalelerimi internet ortamından sildim kendi forum sayfamı kapattım demekki bu şekilde olması gerekiyor. [/QUOTE]

Buyuk yanilgi, bahsetmek istedigim nokta bu.

Tarlada, bagda, bahcede, saksida. Bitki ihtiyaci hic bir zaman degismez. Bitki besinleri aynidir, bazi etcil gibi gorunen bitkileri es gecersek. Durum boyle olunca kullandiginiz yada kullandigimiz hic bir marka gubrede ozel bir formul icermez, iceremez. Sadece oranlar farkli olur.

Durum bu kadar netken ve bu isi daha ucuza hatta daha degil, cok cok cok ucuza mal etmek varken markali gubrelerin konsantrasyonu ve icerigi hic bir onem arz etmez. Hele ki akvaryuma 9litre kum dokmekten daha kolay olan bir parametreden yani gubrelemeden bahsediyorsak bunda ne kimya bilgisi nede ekstrem teknik bir bilgiye ihtiyac var. Sadece bilgisizlik bu isi bu yone sokuyor hepsi bu.

Hali hazirda alglerin sebebi gubreler degilken, gubrelemede nasil ince bir nokta olabilir ki? Fosfat ve Demir reaksiyonundan baska? Yada kalkip suda yuksek dozda nitrat ve mikro element kullanmaktan baska? Bunlarinda fazla kullaniminin yanlis olmasinin tek sebebi toksisitesi baskada bir sebebi yok. Dolayisiyla ince bir nokta yok, dolayisiyla marka gubreye ihtiyac yok, dolayisiyla ayni is cok daha ucuza yapilabiliyor.

Diy gubreyi bir saticidan temin ediyorsaniz evet daha pahaliya patlama ihtimali yuksek, icerigini bilmiyorsunuz adam size su bile gonderebilir evet buna katiliyorum. Ayni paraya kendi gubrelerinizi cok rahat sekilde yapabiliyorken tum bunlara ve bu yonlendirmelere hic gerek yok. Bahsettigim hobici dostlugu. Bunun en iyi ornegi nasil ki siz armatur uretiyor ve satiyorsaniz ayni sekilde bundada bir markaya yonlendirebilrsiniz insanlari, durum boyleyse DIY konusundan bu kadar korkuluyorsa akvaryum ortaminda en hassas nokta olan ve sorunlarin baslayip bittigi nokta olan isik konusundada DIY cozumlere yonelmemek gerek o zaman.

Hic bir teknik bilgiye ihtiyaciniz yok neredeyse, caya seker atip karistirmaktan hic bir farki yok. Nitekim yillardir hobicilerin bir cogunun kullandigi yontem. Forumdada bir cok ornegi var. Yani marka kullanmak konustugumuz gubre konusunda maddi yada bitki gelisimi olarak `en ufak bir fayda saglamiyor`.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/nasil_sivi_gubre_hazirlanir_k888540.asp[/URL]


[QUOTE=mdirencan]Ada'nın içeriği ticari bir sır olduğu ve etkilerinin mükemmelliği göz önünde bulundurulunca ben olsam bende lav kırığına felan güvenerek iş yapmazdım.Çünkü ada su değerlerinin stabilizasyonu için maksimum performansı veriyor.Lav kırığının adanın yaptığı şeyleri yapamadığını hepimiz biliyoruz.Maliyet konusuna da gelirsek akvaryumun toplam maliyeti zaten ortada ve bu akvaryumu Cem beye yaptıran kişinin maliyetten kaçmadığı belli.Maliyet gibi bir derdi olmayan bir insanın neden lav kırığı kullanması gerektiğini anlamadım ben.Param varsa Ada kullanırım yoksa farklı alternatiflere yönelirim bence çok saçma bir tartışma dönüyor.Ben Cem beye hak veriyorum keşke su stabilizasyonu gübreleme vs gibi bilgilendirici sorular sorulsa.Bu gibi soruları özelden sormanız daha mantıklı gibime geliyor.Farklı anlamlar yüklenebiliyor Cem bey kurumsal bir işletme sahibi çünkü.[/QUOTE]

Ticari sirlik bir durum yok ortada. Icerigine bolca NPK yuklenmis bir taban malzemesi hepsi bu. Tropica, dennerle gibi alternatifleri hatta yurtdisinda ayni populeriteye sahip EcoComplete adinda farkli alternatifleride var.

Icerisindeki besin tukendikten sonra hic bir sir kalmiyor ortada. Amac hizli bitki gelisimi degil, saglikli bitki gelisimi. Hizli kosan atin kakasi seyrek duser hesabi.

Su stabilizasyonu? KH/PH dediginiz degerler bitkilerin umrunda bile degil... Soyle bir foruma bakin kafayi en onemli konu olan CO2ye takmak yerine nice KH/PH takintisi olanlar patlamis patladi patlayacak. Yuksek KH sevmeyen saysaniz 4-5 bitki turu harici sayamazsiniz ki tankiniza sokma sansiniz bile zor. Gubreleme konusunu defalarcakez soyledim, en basit takilinacak en son konu.

ADA dediginiz kum kilden olusuyor (iceriginde karbon ve bir takim seyler olsada performansinin sirri yuksek besin degeri), yuksek CEC kapasitesine sahip. Zaten uzerine besin yuklemeside bu sekilde yapiliyor. Daha detay icin katyon/anyon degisim kapasitesi yada cation/anion exchange capacity olarak arastirdiginizda detaylari gorebilirsiniz. Ayni sekilde JBL Manado gibi kil bazli tum topraklarda hatta kedi kumlarinda bu ozellik bulunur. JBL Manado tanitiminda sudaki fazla besini emerek alg olusumunu onler lafi pazarlamanin cok guzel bir ornegidir. Cunku sudaki fazla besinden kasit NH4+ tur. Amonyagi icerisinde hapsederek (ve diger besinler K+ Ca++ vs.) suda serbest halde bulunmasini engeller ve isikla alg sporlarinin bundan faydalanip metamorfoz surecini tamamlamamasini saglar. Yaptigi tek bir olay ve yazdiklari tek cumle ile yuzlerce insan bu durumu farkli anlar ama ayni zamanda dogrudurda. Sadece is pazarlama, o cumleyi kuran ekibin basarisi. Problem su ki kapasite doldugunda yada ADA icerigindeki besin bittiginde su katmanindan gubrelemeye eliniz mahkum oldugu icin zeminde besin icerikli bir toprak maddi acidan zarar harici birsey yansitmiyor biz hobicilere. Keske detaylica yazilanlar olsaymis yada ben yeterince arastirip okusaymisim ki basta bu hataya dusmeseymisim...

Buyrun sizin acinizdan bu da bilgilendirici oldu. Demekki bilginin nereden cikacagi belli olmuyor. Her konuda yeni birsey ogrenebilirsiniz her zaman.


Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]34115,The Ozz[/T][T]188487,amtkck[/T][T]133013,Ulvi Özuğur[/T]
+1: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]34115,The Ozz[/T][T]188487,amtkck[/T][T]36012,Hiko[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdirencanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 49
mdirencanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:11
Ticari sırlık birşey yok ortada dediğiniz Ada markasının en büyük gelir kaynaklarından birini oluşturuyor.Emin olun ülkemizde de çok kaliteli biyologlar vs. var dediğiniz kadar kolay bir süreci olsaydı çoktan Türk malı bir ürün kullanıyor olurduk.Ph'ın gereksizliğini mi söylediniz tam anlayabilmiş değilim ph gerekli değilse niye salınım yapmayan ph'ı yükseltmeyen kayalar kullanıyoruz.Co2 akvaryumda büyük öneme sahip doğrudur sizin suyunuzda 20-30 ppm arası Co2 olsa bile Ph yüksekliği bitki için olumsuz sonuçlar doğuracaktır yani tek bir tanesiyle bu iş olmuyor.Manadonun amonyak tuttuğunu söylemişsiniz manado kullanan biri olarak daha geçenlerde patlayan amonyak yüzünden balıklarımı kaybettim.Son olarak buradan lav kırığı ya da farklı bir ürünle 28 günde bu hale gelen bir tank yapılmasını rica ediyorum tabandada istediğiniz kadar NPK kullanabilirsiniz hiç bir sorun yok.Forumda ki bir hobici 28 günde lav kırığıyla bu derece sağlıklı hızlı gelişen bir akvaryum yapsın bizde hobiciler olarak bu tartışmayı bitirelim.Ada ve lav kırığı aynı etkiyi sağlıyor diyebilelim.

Beğenenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
Teşekkür Edenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
+1: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:14
Aynı şeylerden bahsediyoruz anlamadıpınız nokta şu bu bilgi seviyesinde ki hobici çok azdır burada yanlış anlaşılma olmasın kimya bilgisinden bahsediyorum çok güzel bir noktaya değinmişniz aslında yosunu gübre yapmaz tam tersine eksik gübre yapar diğer etkenleri saymıyorum bile konu gereksizce ve anlamsız bir şekilde hala ilerliyor aynı şeyleri konuşup duruyoruz aslında hem fikiriz ama gidiş yollarımız farklı

Konu sahibi olarak ve ticari bir işletme sahibi olarak yazıyorum bu taban ve malzeme konusunu kapatmanızı rica ediyorum konu yeterince kirlendi farklı bir yarışa girdi benşm yaptığım işler ortada sizlerde yapı hobi ilerlesin bilgi çoğalsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:21
[QUOTE=mdirencan]Ticari sırlık birşey yok ortada dediğiniz Ada markasının en büyük gelir kaynaklarından birini oluşturuyor.Emin olun ülkemizde de çok kaliteli biyologlar vs. var dediğiniz kadar kolay bir süreci olsaydı çoktan Türk malı bir ürün kullanıyor olurduk.Ph'ın gereksizliğini mi söylediniz tam anlayabilmiş değilim ph gerekli değilse niye salınım yapmayan ph'ı yükseltmeyen kayalar kullanıyoruz.Co2 akvaryumda büyük öneme sahip doğrudur sizin suyunuzda 20-30 ppm arası Co2 olsa bile Ph yüksekliği bitki için olumsuz sonuçlar doğuracaktır yani tek bir tanesiyle bu iş olmuyor.Manadonun amonyak tuttuğunu söylemişsiniz manado kullanan biri olarak daha geçenlerde patlayan amonyak yüzünden balıklarımı kaybettim.Son olarak buradan lav kırığı ya da farklı bir ürünle 28 günde bu hale gelen bir tank yapılmasını rica ediyorum tabandada istediğiniz kadar NPK kullanabilirsiniz hiç bir sorun yok.Forumda ki bir hobici 28 günde lav kırığıyla bu derece sağlıklı hızlı gelişen bir akvaryum yapsın bizde hobiciler olarak bu tartışmayı bitirelim.Ada ve lav kırığı aynı etkiyi sağlıyor diyebilelim.[/QUOTE]

JBL Manado kilden olusuyor ama ulkemizde gene bu urunu yapan yok?
Dennerle F30 yada S7 (isimleri yanlis olabilir) iceriklerini vermelerine ragmen ayni icerikte urun yapan yok?
ADA`nin urettigi diffuserlerin nasil yapildigi belli ama ulkemizde yapan yok?
ADA`nin urettigi makaslar yada masa ivir zivir? Ulkemizde gene yapan yok.

Ne yani ulkemizde kilden anlamayan adam mi yok?
Ulkemizde kimyager mi yok?
Ulkemizde sanayi mi yok?
Ulkemizde metalden anlayan uzmanlar mi yok? Makasta mi yapamiyorlar masada mi yapamiyorlar?

Ulkenin her yeri tarim, ama ulkemizde dennerle, tropica gibi sucul bitki ureten tesislerde yok? Ne yani ulkemiz ciftcilikten, ziraattende mi anlamiyor?

Daha cogaltabilirim ama gerek var mi?

Ben salinim yapan bir kaya kullaniyorum ve PH testim yok, salinim yaptigini istersen yarin videolu olarak gosterebilirim? Hemen bi tuz ruhu satin alip testi gerceklestirim, yanina birde hic salinim yapmayan gnaysta koyabilirim yada lav kayasi.

Hatta [URL=https://www.akvaryum.com/Forum/grey_mountainseiryu_stone_k884256_sn2.asp]surada[/URL] yapilmisida var.

Onu gectim sik sik kullanilan Seiryunun salinim yaptigini biliyor muydunuz? Yani siz kullanmiyor olabilirsiniz bu size kalmis. [;)]

Tum bunlarin yanina PH in bitkiler uzerinde etkisini bana aciklar misiniz?

Lav kirigi uzerindede bitki yetisiyor, sadece hagen uzerindede `hizin` ne onemi var ki? Hiz dedigimiz sey neden bu kadar onemli. Bitki hizli gelisince hayatimiza kattigi deger ne? O zeminde o besin tukendikten sonra napiyorsunuz? Komple tanki bozup tekrar hizli bitki mi buyutuyorsunuz?

Bi tankin 10 gunde final yapmasi hic birseydir.

Manadodan dolayi amonyak patlamasi yasamis olabilirsiniz ama once mesajimi okuyun `KATYON DEGISIM KAPASITESI` burada bir kapasiteden bahsettim. Her bir urun sadece farkli bir kapasiteye sahiptir bu kadar. Kapasite dolduysa daha fazlasini tutamaz. Bu da sizin amonyak patlamaniz olmayacagi gercegini degistirmez.

Beğenenler: [T]133013,Ulvi Özuğur[/T]
+1: [T]190208,ferdialpagu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:26
Bakın rica ettim olmadı kibarca yazıyorum olmuyor konuyu uzatmanın anlamı yok ben işletme sahibiyim diyorum sözleşmeli yasal bir bakım işi yapıyorum sizin gibi geniş bir vaktim yok kaldı ki benim tüm kurduğum tanklar hızlı gelişir benim olayım budur bende diyorum ki sizde yapın bilginizi paylaşın diyorum hobi ilerlesin bilgi artsın öyle değil mi bir tankın 10 gğnde final yapması sizin hiç bir şeyse ancak saygı duyarım [EDIT]CEM KIRCALI,2016-12-07 23:29:06[/EDIT]

+1: [T]169284,cafermutlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:30
[QUOTE=CEM KIRCALI]Bakın rica ettim olmadı kibarca yazıyorum olmuyor konuyu uzatmanın anlamı yok ben işletme sahibiyim diyorum sözleşmeli yasal bir bakım işi yapıyorum sizin gibi geniş bir vaktim yok kaldı ki benim tüm kurduğum tanklar hızlı gelişir benim olayım budur bende diyorum ki sizde yapın bilginizi paylaşın diyorum hobi ilerlesin bilgi artsın öyle değil mi bir tankın 10 gğnde final yapması sizin hiç bir şeyse ancak saygı duyarım [/QUOTE]

Cem bey ben size yazmiyorum, sizle konustuk zaten. :) Ben yazacagimi yazdim sizde cevapladiniz sagolun daha da birsey yazmadim zaten sizin yazdiklariniza yonelik.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:38
Beni bırakıp diğer kişilere saldırmaya başladınız ben size diyorum ki hala sizde yapın paylaşın lafla kalmasın pratiğe dökelim bilgi çoğalsın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cafermutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1343
cafermutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:46
[QUOTE=mrah]

Cafer bey oneren kim? Bunu hangi substrate baz alarak oneriyor?
10cm altindaki kalinliklarin anaerobic/aerobic bakteriler uzerindeki ters etkisi nedir?
15cm uzerine cikinca nasil bu etki olusuyor?[/QUOTE]

Bende bir çok hobici gibi eksikliklerimi forumlardan öğrenen biriyim. Bir akademisyen veya biyolog da değilim. Paylaştıklarımı olur da biri sorar da kaynak göstermek zorunda kalırım diye not almıyorum.Paylaştıklarım benim düşüncem olup kimseyi inandırmak zorunluğumun olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu cem bey yeterince açıklamış.Zeminde biriken organik atığın aerob bakterilerce hızlıca yıkılmasını hızlandırmak için 10-15 cm kalınlık gerekmektedir.Çünkü organik atığın artması amonyağın artması ile sonuçlanarak yosun oluşumuna katkıda bulunabilir. Ancak hobici 5 cm kalınlık yapar ve organik atığı aralıklı sifonlama yoluna da akvaryumdan uzaklaştırabilir. Artık sifonlama kum içindeki organik atığın ve amonyağın suya karışımını kolaylaştırdığı için önerilmemektedir. Daha fazla kalın kumlar anaerobik bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler akvaryumda istenmez .Bunlara denitrifikasyon bakterileri denir. Nitratı, nitrite ve amonyağa geri yıkarlar ve bir çok zehirli gazlar çıkarırlar. akvaryumdaki su akışı ve O2 durumu düşerse 20 cm kum kalınlığında dahi anaerobik bakteri yeteri sayıya ulaşabilir. Akademik bir kaynak buldum. Zamanım olsaydı daha fazla kaynak bulabilirdim. [URL]https://articles.extension.org/mediawiki/files/e/e1/Sanitation_Practices_for_Aquaculture_Facilities_in_Florida.pdf[/URL]
Cem bey konu başka yöne çekildiği için kusura bakmayın.


Beğenenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
Teşekkür Edenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
+1: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdirencanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 49
mdirencanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:50
Ph bitki köklerinin elementleri sağlıklı bir biçimde almasını sağlayan bir unsurdur.Elementleri sağlıklı kullanamayan bir bitki yosun oluşumuna davettir.Sizin akvaryumunuzda kullandığınız taşların salınımı belki de bitkilerinizin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek kadar büyük değildir.Ph testiyle ölçüp ona göre karar vermek gerekir diye düşünüyorum insanları yanlış bilgilendirmemek adına.Seiryu taşınının ph yükselttiğini söylemişsiniz ancak yabancı forumlarda osmoz kullanan insanların ph ölçümlerinin 6.6 civarında oldukları belirtiliyor.Akvaryumun 10 günde final yapılmasının hiçbir şey olduğunu belirtmişsiniz bu görece bir kavramdır o yüzden sizde kalmalı bazı insanlar her şeyin çabucak olmasını ve sadece izlemek ister.Makas örneğinize belirtmem gerekirse güldüm yanlış anlamayın gülmemi ülkemizde zaten üretilen ürünlerdir makas ve maşalar.Gübreler bitince yeniden mi kuracaksınız diyorsunuz bununda alternatifleri var zaten misket gübreler kullanabilirsiniz tankı bozmaya gerek yok.Zaten genelde ilk kurulum aşaması atlatıldığında tank oturduğunda gübreleme konusu çok daha kolaylaşıyor.Aynı içerikte ürün yapılamamasına gelirsek içerikten ziyade içeriğin ne oranda suya salınım yaptığı önemlidir.Az salınım bir işe yaramaz çok salınımda yosuna davetiye çıkarır.

Beğenenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
Teşekkür Edenler: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]
+1: [T]114455,CEM KIRCALI[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:53
[QUOTE=cafermutlu]

Bende bir çok hobici gibi eksikliklerimi forumlardan öğrenen biriyim. Bir akademisyen veya biyolog da değilim. Paylaştıklarımı olur da biri sorar da kaynak göstermek zorunda kalırım diye not almıyorum.Paylaştıklarım benim düşüncem olup kimseyi inandırmak zorunluğumun olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu cem bey yeterince açıklamış.Zeminde biriken organik atığın aerob bakterilerce hızlıca yıkılmasını hızlandırmak için 10-15 cm kalınlık gerekmektedir.Çünkü organik atığın artması amonyağın artması ile sonuçlanarak yosun oluşumuna katkıda bulunabilir. Ancak hobici 5 cm kalınlık yapar ve organik atığı aralıklı sifonlama yoluna da akvaryumdan uzaklaştırabilir. Artık sifonlama kum içindeki organik atığın ve amonyağın suya karışımını kolaylaştırdığı için önerilmemektedir. Daha fazla kalın kumlar anaerobik bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler akvaryumda istenmez .Bunlara denitrifikasyon bakterileri denir. Nitratı, nitrite ve amonyağa geri yıkarlar ve bir çok zehirli gazlar çıkarırlar. akvaryumdaki su akışı ve O2 durumu düşerse 20 cm kum kalınlığında dahi anaerobik bakteri yeteri sayıya ulaşabilir. Akademik bir kaynak buldum. Zamanım olsaydı daha fazla kaynak bulabilirdim. [URL]https://articles.extension.org/mediawiki/files/e/e1/Sanitation_Practices_for_Aquaculture_Facilities_in_Florida.pdf[/URL]
Cem bey konu başka yöne çekildiği için kusura bakmayın.

[/QUOTE]
Cafer Bey bilgilendirmeniz için şahsım adıma teşekkür ederim bende elimdwn geldiğince bir şeyler yazdım fakat durum ortada keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:57
Denitrifikasyon bakterileri akvaryumlarda mumla aranır. Bu baktetiler o2 solunumu yapmazlar, onun yerine nitrat solunumu yaparlar. Bu nedenle denitrifikasyon bakterisi denir. Organik atık(çürükçül bakteriler) balık boşaltım ve solungaçlarından amonyak çıkar. Kısaca daha sonra nitrit, daha sonra nitrat daha sonra azot olur. Yüksek taban diyorsunuz denitrifikasyon istenmez diyorsunuz. Bu o2 olmayan tabanlarda ne var sanıyorsunuz. Çürükçüller o2 ye ihtiyaç duyar ve kum yüzeyinde olurlar. Denitrifikasyon ise derinlerde o2 siz ortamda olur.

Daha bu gözler neler okuyacak bakalım. [EDIT]Tunc Berk,2016-12-07 23:58:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2016 23:59
Artık gerçekten bir şey yazmıyorum ben ikinizede söylüyorum yazmayın yapın görelim diyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cafermutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1343
cafermutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2016 00:02
Cem bey UV başladığınızda günde kaç saat kullanıyorsunuz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir