15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu soruya sürekli cevap veriyorum :) tekrar cevap vereyim. Genel olarak mekanik filtreleme yapılan sistemlerde sıralama daha geniş yüzeyden daha dar yüzeye doğru sıralanır. Yani kaba pislikleri tutacak materyal, daha az kaba pislikleri tutacak materyal, pisliği tutacak materyal, pisliği süzecek materyal ... Bu şekilde. gideceksiniz.
Şimdi en başa elyaf koyarsanız kaba pislikleri de ince pislikleri de daha en başta tutacaktır ve daha çabuk tıkanacaktır. Ama yoğunluğu çoktan aza doğru sıralama yaptığınızda daha doğru olacaktır.
Saygılar.
Bu soruya sürekli cevap veriyorum :) tekrar cevap vereyim. Genel olarak mekanik filtreleme yapılan sistemlerde sıralama daha geniş yüzeyden daha dar yüzeye doğru sıralanır. Yani kaba pislikleri tutacak materyal, daha az kaba pislikleri tutacak materyal, pisliği tutacak materyal, pisliği süzecek materyal ... Bu şekilde. gideceksiniz.
Şimdi en başa elyaf koyarsanız kaba pislikleri de ince pislikleri de daha en başta tutacaktır ve daha çabuk tıkanacaktır. Ama yoğunluğu çoktan aza doğru sıralama yaptığınızda daha doğru olacaktır.
Saygılar.
[/QUOTE][VID]http://www.izlesene.com/video/diy-dis-motorum/5389849[/VID]Buda beni yapmış olduğum çalışma 1 saatte %80 e yakın temizleme yaptı biraz iç motorumun debisi yüzünden kaynaklı olsa gerek sürekli kullandığım motorumun kablosu kopunca bununda idare ediyorum şimdilik.... bitkili olacağı için akvaryumum su girişinden itibaren;
Malzeme olarak :
1 - Bulaşık Süngeri
2 - Kafa motorunun içindeki kendi karbon süzgeci
3 - Zeolite
4 - Active Carbon
5 - Dübel
6 - Plastik Kelepçe
7 - Yapışkan Kroşe
8 - Az bir parça Sıcak Silikon
9 - 1 metre 10 mm Şeffaf hortum
Yapılış şeklinin ayrı ayrı resimlerini eklemiycem zaten sistem arkadaşın anlattığı gibi.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=VJuZnS3h3Ro&feature=youtu.be[/VID]
Videoyu yeni yükledim birazdan aktif olur heralde.
Saygılar...
[/QUOTE]
1.50 mt'lik akvaryumlarımda bu filtreyi kullanıyorum, kapak içine yerleştirdim, gayet memnunum. Fakat her hafta temizliyorum filtreyi.
[QUOTE=ByFeArR]Kaç canlı var abi bizde başlangıc olarak orta boyda demonsani olacak 4 tane [/QUOTE]
Bir tanesinde 25 tane malawi var.
[QUOTE=ByFeArR]Kaç canlı var abi bizde başlangıc olarak orta boyda demonsani olacak 4 tane [/QUOTE]
Bir tanesinde 25 tane malawi var.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Piyasada satılan dış filtre de aynı işi yapmıyor mu ?
Örneğin Fluval 205 dış filtre saat 680 litre su çeviriyor, benim dış filtrem saatte 1200 litre çeviriyor. Sadece onun haznesi daha geniş, sonuçta suyu çekiyor, içinden geçiriyor ve bırakıyor. Bence bu filtreye güvenmemeniz için bir neden yok :)