15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok harika bir paylaşım. Bugün 4 saat parçaları toparlamak için dolaştım fakat bir kaç sorunum var. Önceki yazıları okudum benzer bir yorum göremedim.
1) Silikonun kapağı nasıl çıkacak.
2) Kapağa kalemi nasıl o kadar sağlam tutturabildiniz. (Su girişi)
1) Silikon kapağını, silikonun sürüldüğü ucu çıkarıp oraya demir vs. benzeri birşey sokarak geriye ittirip çıkarabilirsiniz.
2) Kalemin vidalı kısmını vida gibi döndürerek sıkıştırabilir veya buradaki örnekte olduğu gibi parmağın kaymaması için tutulan kısmında kauçuk olan bir kalemi kullanarak conta vazifesi görmesini sağlayabilirsiniz. Kalem kullanmak zorunda değilsiniz, ben en ucuz yöntem olduğu için önerdim.
Bu filtre sizin hayal gücünüze göre geliştirilebilir, yeni ekipmanlar eklenebilir veya birden fazla slikon tüpü kullanarak paralel filtreler ile düzenlenebilir.
İmal ettiğiniz filtrenin fotoğraf ve videosunu paylaşırsanız memnun olurum. Başarılar.
Çok harika bir paylaşım. Bugün 4 saat parçaları toparlamak için dolaştım fakat bir kaç sorunum var. Önceki yazıları okudum benzer bir yorum göremedim.
1) Silikonun kapağı nasıl çıkacak.
2) Kapağa kalemi nasıl o kadar sağlam tutturabildiniz. (Su girişi)
[/QUOTE]
Hava deliği demekle, iç filtre motorunun hortum takılan deliğinden bahsettiğinizi sanıyorum.
Şişe mantarlarını maket bıçağı ile kesip oraya tıpa yapabilirsiniz.
Arka kapakta migrsotan aldığım yağlık kapağının(tıpasının) metal kısmını kullandım. Ocakta ısıttıktan sonra arka plastik kapağa cuk diye oturuyor :)Kapağınızın üstünde bendeki gibi yer varsa oraya koyarsanız önüne hortum monte etmeniz gerekmez ayrıca yüksekten düşünce su havalandırma da sağlamış oluyor.Filtreye hortum geçirmesi rahat bir bölüm, fakat kullanılacak hortum ne kadar yumuşak olursa o kadar rahat oynatırsınız ve filtrenin ucundan çıkması o kadar güç olur.Arka planım gözüküyor sanırım :) Ev arkadaşım çizdi.