15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Onur422]45 litre civarı akvaryum var bugün 2saz 2eledoa aldım ama eledoalar biraz sallanıyor filtre 650L/h gücünde olduğu için.Sanırım filtre fazla güçlü.45litrede dış filtre kullanan görmedim ama sizce bu projeyi yapmalımıyım 45litreye? [/QUOTE]
Bitkili akvaryumunuz varsa, bu filtre tam size göre. Ancak bu filtre içine zeolith veya aktif karbon koymayın sadece elyaf,sünger,bioball(dübel vs.) koyun, çünkü karbon veya zeolith bitkilerin ihriyaç duyduğu azot türevlerini tutar.[/QUOTE]Çok teşekkür ederim abi tam aradığım gibi sorunsuz çalışan,maliyeti çok az olan,güzel temizlik yapan,görüntüyü bozmayan dıy dış filtre projesi.Benim gibi maddi açıdan balık hobisine çok para harcayamayıp kendi imkanlarımızla güzel birşeyler yapmak isteyen kişiler için çok güzel bir proje.Tebrik ederim sizi.
1-Bu silikon kabının içini temizledikden sonra 1gün falan suda bekletmeye gerek varmı tamamen temizlenmesi için?
2-Kaç tane sünger.bioball kullanmalıyım?
3-Elyaf tekstil atölyesinden bol miktarda ücretsiz geldi bana ama sera elyaf falan gördüm internette farkı nedir?
4-Elyaf, süngfer, bioball sadece bunları kullanmayı düşünüyorum sıralama yazdığım şekildemi olmalı?
2-Filtre içinde boşluk kalmayacak şekilde kullanabilirsiniz. Daha çok sünger daha çok temizlik ama daha az su debisi demektir.
3-Herhangi bir sorun olmaz. Ben de 3 TL'ye aldığım yastığın içindeki elyafı kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Sadece kullanmadan önce sıcak su ile elyafı durulayın..
4-Bioball-sünger-elyaf veya Bioball-elyaf-sünger şeklinde olmalı. Sıralama ile ilgili bilgiyi önceki mesajlarda bulabilirsiniz.
2-Filtre içinde boşluk kalmayacak şekilde kullanabilirsiniz. Daha çok sünger daha çok temizlik ama daha az su debisi demektir.
3-Herhangi bir sorun olmaz. Ben de 3 TL'ye aldığım yastığın içindeki elyafı kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Sadece kullanmadan önce sıcak su ile elyafı durulayın..
4-Bioball-sünger-elyaf veya Bioball-elyaf-sünger şeklinde olmalı. Sıralama ile ilgili bilgiyi önceki mesajlarda bulabilirsiniz. [/QUOTE]Çok teşekkür ederim.Akvaryum 45litre filtre suda çok dalgalandırma yaptığından bitkileri biraz sallandırıyor yakınına koyamıyorum bitkileri umarım çözüm olur bu proje.
Biraz çok soru sordum ama dıy projelerde acemiliğimden kaynaklanıyor kusura bakmayın.
Tebrik ederim, son şekli ile çok daha iyi olmuş bence kalem kapağının gereksiz olduğunu düşünmüştüm ki çıkarmış üste sabitlemişsiniz elinize sağlık.