27 Lt Denizim
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 21:02
Boyut (cm):50*27*20
Kapasite (litre):27 lt
Canlılar:2 adet palyaço, fire goby ,ateş karidesi Ve birkaç parça mercan
Malzemeler: iki adet gab x şelale filitre birinde elyaf v.s diğerinde spaggeti alg refigium
Akvaryum Bakımı:3 günde bir elyaf değişimi
Kullanılan Yemler:Nsl
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Yok
2 aylık bir dönemde tankımın gelişmeleri.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 21:32
Akvaryumda ps kullanmıyor musunuz ve birde balıkları ne kadara aldınız merak ettim.
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 21:55
Ps kullanmadığınızda sorun olmuyormu?
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 21:58
İlk zamanlar ps mevcuttu 2 hafta kaldı sonra zaten akvaryum küçük diye çıkarmışdım. Refigium yeterli geliyor canlı yükünü aşmamak önemli düzenli su değişminide yaparsak sorun olmuyor goku 2011-04-14 22:01:14
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 22:09
Çok güzel bir kurulum tebrikler.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 21:19
Güzel bir kurulum tebrikler 45-50 liraya bu litreyi rahat kaldıracak psler var kendinden motorlu 2 selale filtre yerine onlar daha garanti çözüm olurdu
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 21:31
Kürşat bey aqua macronun nano ps si var elimde 80 lira vermişdim 3. resime dikkatli bakarsanız fark ediceksiniz.
Kullanmak istemememdeki neden akvaryum zaten küçük çok yer kaplıyor. Ps olsa tabiki iyi olur ama olmadığından dolayı sorunda çıkmıyor.
Haddimizi bilip canlı yükünü abartmazsak,düzenli su değişimini aksatmazsak , akvaryum bakımını düzenli yapıp elimizi sürekli tanka daldırmazsak pekde sorun yaşanmıyor.
Yinede yeni bir kurulum yapsaydım tanka mutlaka sump ve minik bir ps takardım saygılar.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 17:17
Ali bey sizin şu an ki canlı yükünüz benim 6 aylık 100 litre nanomda yok çok az bir yük olmadığından dedim yanlış görmediysem 2 clown 1 damsel 1 fire goby 1 de wrasse mevcut tankınızda bu canlılar büyüdükçe sizin de ihtiyacınız artacak başka canlı eklemenize gerek yok bu canlılar zaten üst limite yaklaştırıyor tankı.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 20:42
Teşekkürler kürşat bey haklısınız. Ben bunu düşünerek tankımda canlı azaltmasına zaten gitmişdim. Wrasse ve damsel akvaryumdan çıkarılmışdı. 3 balıkda sıkıntı olmuycağını düşünüyorum.
goku 2011-04-16 20:45:28
Hobide yeni sayılmam ilk tankım değil ayrıca yeni bir tankda sayılmaz.
Ancak bakım benim için önemlidir, haftalık bakımı mutlaka aksatmadan yaparım bu benim için yeteri değildir sürekli tankımdaki gelişmeleri günlük izlerim. Ekipmanlarımı günlük kontrol eder canlıların durumunu gündelik takip ederim. Yinede sağlıksız olucağını düşünürseniz deneyip gelişmeleri burdan görelim saygılar.