Bu ufaklıklar nedir, bilen var mı?
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:09
Merhabalar, Akvaryumum 40x40x40 resun hazır sistem akvaryumlardan. Kuralı 1 ay oldu, İçinde 2 adet Clown, 1 adet Goby, 1 Adet de tubeworm var. Sıcaklık 25C, Tuzluluk 1.21, Ph 8. Yaklaşık 1 hafta önce resimde görülen beyaz yaratıklara rastladım ve giderek çoğalıyorlar. Bir de en sağdaki çiçeğe benzer yaratıklarda var. Bunlar nedir? Zararlı mıdır, yararlı mıdır? Zararlıysa ne yapmam gerekiyor?
Bu da akvaryumdan son görünüm?
Bu da akvaryumdan son görünüm?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:10
Gariplermiş harbiden. Daha önce gören oldu mu acaba?
Amunra 2009-02-11 12:12:58
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:19
Bu canlı sycon. Herhangi bir zararı olmayan süngerlerdir. Aşırı çoğalmaları suyunuzdaki kötü gidişin belirtisidir.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 20:46
Bendede var bunlardan. Bembeyazlardı. Fakat düzenli su değişimine başladığımdan beri yenilerini görmedim ve daha öncekilerin resnkleride eskisi gibi canlı beyaz değil artık.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 09:26
[QUOTE=karakızıl]resimdeki akvaryum sizemi ait [/QUOTE]
Evat bana ait. Kuralı 1 ay oldu.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. En sağdaki çiçeğe benzer şey de aiptasiaymış. İnşallah çoğalmazlar. Çoğalırsa ilaç kullanacağım.
Başka bir konu açmamak için burda soracağım. Su yüzeyinde yağlanma oluyor. Taşırma sistemi olduğu halde. Bunu nasıl engelleyebilirim?
VOLKANJXL 2009-02-12 09:45:38
Evat bana ait. Kuralı 1 ay oldu.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. En sağdaki çiçeğe benzer şey de aiptasiaymış. İnşallah çoğalmazlar. Çoğalırsa ilaç kullanacağım.
Başka bir konu açmamak için burda soracağım. Su yüzeyinde yağlanma oluyor. Taşırma sistemi olduğu halde. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 09:36
Aptasia nın çoğalmasını beklemeden, şimdiden önlemini alın. Yağlanma için sirkülasyonunuz yeterli gelmiyor olabilir. Taşırmadan su ne şekilde hazneye geçiyor?
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 12:41
Deniz akvaryumu demek, illaki büyük akvaryum demek değildir. Eminim benim gibi birçok hobicide nano akvaryumlara hayranlıkla bakıyordur. Canlıların sağlıklarını ve yaşam şekillerini tehdit etmeyecek düzeyde her akvaryum, tuzlu su için uygundur. Ufak litrajlı akvaryumlara 7-8 lt olanları bile örnek verebiliriz.
Eğer cümlelerim size yeterli geldiyse, imza bölümünüze birde "tuzlu su akvaryumu" ibaresini ekletmeye çalışalım.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 12:59
Beslediğimiz balıklar göl balıkları (malawi,tanganyika vs.) yani gölde yaşayan balıklar için büyük kapasiteli akvaryumlar yaparken, deniz gibi daha büyük sularda bulunan canlıları küçük akvaryuma koyman benim mantığıma ters düşüyor.
Düşüncelerim arasında tuzlu su akvaryumuda var. Ama şuan için yüksek maliyet nedeniyle beklemede...
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 15:53
Akvaryumun arka tarafı sump ve su sol üst köşeden sumpa geçiyor. sumpta sadece elyaf kullanıyorum. Yağlanma için çözümü olan var mı?