Bu ufaklıklar nedir, bilen var mı?
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 16:13
Şelale filtrelerin yüzey emiş aparatları var fakat sizin akvaryumunuz kapağı yüzünden şelale kullanımına uygun değil sanırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 16:35
[QUOTE=sancos]
Beslediğimiz balıklar göl balıkları (malawi,tanganyika vs.) yani gölde yaşayan balıklar için büyük kapasiteli akvaryumlar yaparken, deniz gibi daha büyük sularda bulunan canlıları küçük akvaryuma koyman benim mantığıma ters düşüyor.
Düşüncelerim arasında tuzlu su akvaryumuda var. Ama şuan için yüksek maliyet nedeniyle beklemede...
[/QUOTE]
Bu akvaryumdaki canlılar ömürlerinin büyük bir kısmını 1 m2 lik bir alanda geçirir.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 16:38
[QUOTE=the_hero66]Akvaryumun arka tarafı sump ve su sol üst köşeden sumpa geçiyor. sumpta sadece elyaf kullanıyorum. Yağlanma için çözümü olan var mı? [/QUOTE]
Taşırma sistemlerde yağlanma pek gözlemlenmez, olsa bile rahatsız edici değildir. Daha önce iç akıntıyı belirtmiştim. Ne kullanıyorsunuz?
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 17:01
Yağlanma sorunu bendede vardı. Ekstra bir dalga motoru ekledim ve bunu direk su yüzeyine yönlendirdim. Gerçi hala hafif bir yağlanma var fakat eskisi kadar yoğun değil.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 21:38
[QUOTE=VOLKANJXL]
Bu akvaryumdaki canlılar ömürlerinin büyük bir kısmını 1 m2 lik bir alanda geçirir.
Saygılar
[/QUOTE]
O zaman benim 50 cm'lik (38 lt) ufak bir tuzlu su akvaryumu için ideal mi?
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 21:55
Ben 30 lt de bir cift amphiprion ocellaris, 2 adet de neon goby, xenia, mushroom, tomata anemone ve macro algae türlerine, uzun bir süre sorunsuz bir şekilde baktım.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 22:41
Yazdıklarınızı görünce hayretler içinde kaldım :) Bu hobi ne kadar kötü bir şey böyle. Ne ucu var sonu :) Tesekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Volkan Bey... Dediğim gibi bu iş birazda maddiyata bakıyor. İlerde güzel bir tankım olacağını düşünüyorum...sancos 2009-02-12 22:50:57