Dip Çekimi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.youtube.com/watch?v=V7e8AYLv8oo
Şöylede düşünecek olursak doğada su sürekli kendini yeniliyor. Yani bir nevi dip çekimi var. Doğadaki ekosistem bunu kendi kendine yapıyor. Eğer doğadaki ekosistemi akvaryuma taşıyabilirsek dip çekimi yapmamıza gerek kalmaz. Yani bitkili tanklarda dip çekimi yapılması dahada azdır.
Sözlerimi toparlayacak olursam dip çekimi beslediğiniz tür, akvaryumun yapısı, filtreleme, bitki olup olmaması gibi durumlara göre değişebilir. Sıklığını ayarlamak ise bizim gözlemlerimize kalmış.
Saygılar
Kerem Bey,balıkların ne denli zarar gördüğü konusunda bi fikrim olmadığı için yorumda bulunmam saçma olur ama bildiğim tek şey var.O da midyelerin üremesi için kesinlikle 15-20 derece aralığındaki soğuk suya ihtiyaç duydukları.Yoksa üremeye geçmiyorlar diye biliyorum.Ama tabi konusuna hakim uzman midyeciler varsa ve hatalı bir şey söylediysem düzeltirlerse sevinirim.
Konuyla alakalı olarak sormak istiyorum; midyelerin besin olarak yem artıkları, partiküller, bakteriler ve mikrooarganizmaları tükettiğini hepimiz biliyoruz fakat midyeler doğrudan nitratı da tüketir diyebilir miyiz yoksa midyeler nitrat oluşumuna sebep olan maddeleri tüketir dolayısıyla nitrat artışını da sınırlandırmış olur mu demeliyiz?
Konuyla alakalı olarak sormak istiyorum; midyelerin besin olarak yem artıkları, partiküller, bakteriler ve mikrooarganizmaları tükettiğini hepimiz biliyoruz fakat midyeler doğrudan nitratı da tüketir diyebilir miyiz yoksa midyeler nitrat oluşumuna sebep olan maddeleri tüketir dolayısıyla nitrat artışını da sınırlandırmış olur mu demeliyiz?
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir