Doğum kontrol hapından gübre
Burak varya bu doğum kontrol hapı olayına iyi güldün ömrün uzadı.
Arkadaşlar biz denedik.Bitkiyi çoşturdu.Kavonozda denemek isteyen olursa tavsiye ederim.Akvaryuma atılır mı derseniz.Orasını hiç bilemiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=encort]Peki aynı şartlarda kontrol birimi de kullandınız mı? Yani bir tankta doğum kontrol hapı atıp tamamen aynı şartlardaki başka bir tanka atmayıp aradaki farka mı baktınız yoksa direk tek bir tanka atıp bitkiyi mi incelediniz? [/QUOTE]
Hayır Onur bey O kadar detaylı bir gözlem yapmadık.Bir arkadaşımın akvaryumunda tuzdan olduğunu düşünüyoruz.Bitkilerin Yaprakları çürümüştü.Bizde bitkiyi ordan aldık.YApraklarını kesip kavanoza koyduk.suyun İçine hapı attık.Çok hızlı bir gelişim gösterdi.Birkaç gün içinde Yaprakları yenilendi.Hapı atmasak ne olurdu bilmiyorum ama Güzel gelişim gösterdi yani.
Doğum kontrol hapı bulduğum taktirde en kısa zamanda düzgün bir deney yapacağım. Sonuçlarını sizinle paylaşırım.
Eczaneden gidip alacağımı zannetmiyorum. Eğer fiyatı uygunsa alabilirim. Fiyatı hakkında bilginiz var mı?
not: Özgür Bey; önemli olan içinde demir bulunması değil, demirin kullanılabilir halde olmasıdır. Ayrıca suya atıldığında balığı etkileyecek kadar bakır varsa insanı da olumsuz etkileyeceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Malum, direk sindirim sistemine gidiyor, suda eriyip bir bölümü solunmuyor.
[/QUOTE]
İleri ki yıllarda DNA da ve hormonlardaki bozukluklarla gösterebilir bence .
alfredo yazdı: o yediğimiz hormonlu sebzeler doğum kontrol haplarıyla üretilio.Peki acaba bunu yiyen insanlarda hap asıl etkisini gösteriyomu?.
Göstermiyor olmalı ki nüfusumuz oldukça kalabalık... Acaba doğumları tetikleyici hap olabilir mi?
RobiNSoN'dan sevgi ve selamlar.
Saygılar...
Onur bey,
Daha öncede söylediğim gibi saksı bitkilerinde çocukluğumdan biliyorum evdeki bayanlar bitki gübresinin fazla kullanılmadığı veya pahalı olduğu dönemlerde doğum kontrol haplarını kullanır hatta altın günlerinde birbirine tavsiye ederlerdi..
Akvaryum bitkilerinde kullanımını bilmiyorum, hapın içeriğinde demir içerikli birşeyler olduğunu tahmin ediyorum, ben şahsen kullanmayacağım ama sonuç olarak senin deneyini merak ettiğim için bekleyeceğim..