Her Şey Hayalle Başlar !
Senin kum işini de buradan hallederiz....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Anladım Muzaffer,
8.Nolu tankı kastediyorsun. İşte 8. numaralı tank........
Göründüğü üzere çok fazla kuma ihtiyaç var. Benzer bir kum buldum Dalaman'da bir sahilde.Şimdilik yarısını getirebildim eve... Ancak taşıması oldukça fazla zamanımı alacak gibi
Saygılar,
Bugün de Sarıgerme plajına gittik ailece..Dershanedeki küçük akvaryuma oradan kum aldım..İnanılmaz ince bir kum...Ama çok da güzel....Yarın fotoğrafını koyarım.
Saygılar,
[/QUOTE]
Sözünü ettiğim kum flavus yavrularını koyduğum akvaryumun aşağıdaki fotoğraflarında görünüyor. Niyetim, bu başlıkta tanıtımını yaptığım 650 litrelik akvaryumun kumunu bununla değiştirmek.Biliyorum beni çok yoracak bir işlem. Yine de denemek istiyorum.
Yalnız, bu kuma hangi tonda kaya koyacağıma karar veremedim. Kumdan daha koyu mu olmalı, yoksa kuma yakın renkte mi olmalı kayalar?
Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar,
Erdal hocam çok güzel tanklar kurmuşsunuz allah nazardan saklasın,Hocam tanklarınızın resimlerine bakarken akvaryum suyunun sonunun olmadıgını anladım.Faunsla başladım 50 cm 80 cm 100cm derken 550 lt ana tank sahibi oldum bakalım hayallerim nereye kadar götürecekler bu sevdayı.
Hocam filtrenizin akvaryum sehbasına sığmamasına çok üzüldüm,Onca ugraş ve emekten sonra.Birde hocam kullandıgınız sahil kumu dip çekiminde sorun çıkarmıyormu?(çok ince olduğu için)Sağlıklı ve bol yavrulu hobi dileklerimle iyi geceler diliyorum.
Murat Bey, çok teşekkür ederim. Ben de kum rengine yakın kayaların daha doğal duracağını düşünüyorum
[QUOTE=ahmetkurucay]
Erdal hocam çok güzel tanklar kurmuşsunuz allah nazardan saklasın,Hocam tanklarınızın resimlerine bakarken akvaryum suyunun sonunun olmadıgını anladım.Faunsla başladım 50 cm 80 cm 100cm derken 550 lt ana tank sahibi oldum bakalım hayallerim nereye kadar götürecekler bu sevdayı.
Hocam filtrenizin akvaryum sehbasına sığmamasına çok üzüldüm,Onca ugraş ve emekten sonra.Birde hocam kullandıgınız sahil kumu dip çekiminde sorun çıkarmıyormu?(çok ince olduğu için)Sağlıklı ve bol yavrulu hobi dileklerimle iyi geceler diliyorum.
[/QUOTE]Ahmet Bey, size de çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Dediğiniz gibi bu işin sonu yok. Benim evimdeki akvaryumu görenler " Erdal Hoca, sen bu işi çok abartmışsın " diyorlar. Ancak benim gözüme oldukça " makul " ölçülerde geliyor akvaryum.
Filtrenin sığmamasına o zamanlar ben de üzülmüştüm. Başka bir çözüm buldum.Mobilya rengine uygun bir sehpamız vardı. Dış filtreyi o sehpanın altına gizledim. Pek de çirkin görünmüyor.Zamanla başka bir yol buluruz.
Dip çekimi meselesine gelince; bu konuda aslında ben de tedirginim. Ama belli aralıklarla ihmal etmeden yapmaya çalışıyorum. Şimdilik bir problem yok gibi görünüyor.
Saygılar,
Kumu doldurduktan sonra taşları böyle tepsiye serer gibi değil. Asimetrik, üst üste ve dağınık koy abi, sonra kumu kayaların üstüne doğru at. Gerçi bir süre sonra Malawiler vermiş olduğun şekli bozacaklar ama olsun gözün görsün nasıl durduğunu.