Mavi-Yesil yosun ne bela bir yosunmus.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Muhtemelen kalan yosunlarda ölüdür. Bir süre bekleyin eğer gelişir gibi yaparlarsa biraz oksijenli suyu şırıngaya çekip üzerlerine aşırı olmayacak miktarda sıkın. Bitkilere biraz zarar verebilir ama bitkiler kolay toparlarlar sorun olmaz. 20-30 ml den fazla kullanmamaya özen gösterin ve 2-3 saat sonra biraz su değişimi yapın.
Tabi antibiyotik tedavisinide tekrarlamak çözüm olabilir.
Egeria dense,salgıladığı alleopatik bir maddeyle(antibiyotik benzeri) mavi yeşil algae lerin gelişimini baskılar.Ayrıntısını merak eden arkadaşlar araştırabilir.Sucul bitkilerin alleopatik etkisi ile ilgili bazen konular açılıyor,hızlı gelişerek artamdaki besini tüketen ışığı kapatan diğer bitkilerin gelişimini baskılayan örnekler veriliyor rekabetle alleopati karıştırılabiliniyor.Bu alleopatiye tipik bir örnektir bir nevi kimyasal rekabet.
Tank içine imkanınız var ise iç filtre ekleyerek oksijen ve sirkülasyon kazandırmak ta faydalı olacaktır.
Bu bakteri kaynağını bulup müdahale etmedikten sonra azalmış hatta geçmiş gibi görünsede en ufak bir düzensizlikte yeniden patlak veriyor. Tam bir baş belası..
Umarım çabuk atlatırsınız, başarılar.
Ufak bir arastirma yaptim internetten 500mg lik bu ilacin 30 tanesinin 20 euro fiyati normal midir. Bilmedigimden soruyorum pahali gibi geldi
Buarada bu antibiyotikten baska herhangi bir antibiyotik 500 mg lik ayni isi gorurmu?
Yoksa illa ERYTHROCIN 500mg mi olmali?
Yurtdışını bilmem ama Türkiye'de eritromisin artık yok. Konuyu internette biraz araştırdım. bir yerde Eritromisin ve aynı etken maddeli muadilleri ucuz olduğu ve kar ettirmediği için getirilmediğini okudum. Herhalde artık yerine daha pahalı ve tabi karlı ilaçlar kullanılıyor. Zaten suyun başındakilerin kar etmekten başka bir amacı olduğunu hiç sanmıyorum. Sağlık sektörünün insanlıkla zerre kadar alakası yok bence.
Antibiyotik olarak Macrol kullanılabiliyor. 14 x 250mg olanı 17TL
Bende de mavi yeşil yosun sorunu felaket boyutlara ulaştı. Zemini halı gibi kapattı. Bitkileri kaplayıp adeta boğdu. Mekanik olarak temizlemek kesinlikle çare değil. 4-5 günde yine aynı vaziyeti alıyor. Bir kere bulaştımı bitkilere rekabet şansı tanımıyor. Yaptığınız gübreleme bitkilere değil mavi yeşil alge yarıyor.
100Lt ye 500mg olacak şekilde macrol ü ezip su ile karıştırdım. şırınga ile bütün tabana sıkarak 4 gün boyunca her akşam uyguladım. Şu an yosundan eser kalmadı.
Tedavi süresi ve sonrasında ölçümlerime göre amonyak ya da nitrit artışı olmadı. Yani nitrifikasyon bakterileri bu antibiyotikten pek etkilenmiyor sanırım.
Tedavi öncesi camlardaki diğer tür yosunları ilacın etkisini görmek için temizlemedim. Tedavi mavi yeşil alg dışında diğer yosunlarında canına okudu. Hiç dokunmadığım halde camlar pırıl pırıl oldu.
Tedavi sonrasında bitki gelişiminde gözle görülür artış var. Şimdiye kadar neredeyse hiç gelişmeyip eriyen türler bile yeni filizler verdi.
Tankta sakura karideslerim var. Tedavinin karidesler üzerinde hiç bir olumsuz etkisi olmadı.
Beğenenler: [T]188740,Engin_35[/T][T]187575,EmrullahBaskan[/T][T]125478,msurucu[/T]
İlacın tam adı "macrol 250mg film tablet" sanırım 500mg olanı da var. 250 olanı alırsanız 100Lt ye 2 tablet, 500mg alırsanız tek tablet kullanırsınız. Şurup şeklinde olanı da var, karışıklık olmasın.
Eritromisin ile aynı şekilde kullanacaksınız.
Bu arada ilacı uyguladığınızda suda bazı tuhaflıklar göreceksiniz. Mesela hava taşı varsa çıkan kabarcıklar çok daha ince olacak. hortumla tanktan su çekerken diğer uçtan kovaya boşalan suyun hafif köpürdüğünü göreceksiniz. Endişe edecek bir durum değil.
Hocam ERYTHROCIN çok eski bir antibiyotik. Çocuklugumda devamlı bu ilacı verirdi doktor.
Fakat biliyorsun bakteriler ve mikroplar antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanıyorlar.
Bu ilacın artık piyasadan kalkmasının sebebi budur.
Tek care internetten bulup almak oldu artik 20 30 euro neyse vericez artik.