Mbuna Biotop. Fotoğraflar S/24
Ben taşlarınızı sormadım ki Muzaffer Bey . Basit bir soruydu . Yok gerçekten malavi gölünde veya tanganyika gölünde anabias olsaydı bende koymaktan keyif alacaktım . Bence bitki gayet güzel olmus neden karşı taarruza geçtiniz anlam veremedim .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Siz öyle demiyor olabilirsiniz ama biotop akvaryum için malzemenin gidip amazondan alınması gerekmiyor. Genel kabul gören tanımlamalarda böyle bir şey yok. Sizin bahsettiğiniz taklit işlemi yeterli görülüyor. Aslında sizin başlığa bakınca sizin de bunu kabul ettiğiniz izlenimi oluşuyor insanda.
[QUOTE=Supreme]
Elbette yasal bir sakınca yok ama genel eğilim bu yönde. Hatta taşların bile girintili çıkıntılı olması ya da yuvarlak olmaları bile biotopların değerlendirilmelerinde rol oynuyor.
Bu yazdıklarımı canım böyle istiyora bağlamayacağınızı düşündüğüm için yazdım, yoksa elbette söyleyecek bir şey yok.
Yücel abi ve Muzaffer dostum. Bu iş izafiyet teorisine takılıp kalır bence .
Saygılarımla.
Muzaffer ben bu hobi konusunda yeniyim.Ama aklımdan geçenleri komple akvaryuma yansıtmışsınız.Bana göre 10 numara bi akvaryum.Sizi tebrik ederim.Ben akvaryuma bitki eklecektım,aman sakın koymayın dediler.Yarında akvaryumu kuracam,ilk olarak yarın memleketime gidip çaydan bitki toplamak olacak işim yada akvaryumcudan bitki alacam
Muzaffer ben bu hobi konusunda yeniyim.Ama aklımdan geçenleri komple akvaryuma yansıtmışsınız.Bana göre 10 numara bi akvaryum.Sizi tebrik ederim.Ben akvaryuma bitki eklecektım,aman sakın koymayın dediler.Yarında akvaryumu kuracam,ilk olarak yarın memleketime gidip çaydan bitki toplamak olacak işim yada akvaryumcudan bitki alacam
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]Söylediğiniz şeyi ben de denedim. Çaydan, dereden toplanan bitkiler akvaryuma girince maalesef kısa sürede eriyor. Bana göre bunun 2 nedeni var: 1- Akvaryumdaki suyun sıcaklığı , doğadan toplanan bitkiler için çok yüksek,
2- Akvaryumda kullanılan tuz.
Derelerde toplayp hiç tuz kullanmadığım akvaryumuma koyduğum bitkiler de dayanmamıştı.
Saygılar,
[/QUOTE]Söylediğiniz şeyi ben de denedim. Çaydan, dereden toplanan bitkiler akvaryuma girince maalesef kısa sürede eriyor. Bana göre bunun 2 nedeni var: 1- Akvaryumdaki suyun sıcaklığı , doğadan toplanan bitkiler için çok yüksek,
2- Akvaryumda kullanılan tuz.
Derelerde toplayp hiç tuz kullanmadığım akvaryumuma koyduğum bitkiler de dayanmamıştı.
Saygılar,
[/QUOTE]
Erdal hocam, ısı hususu ağır basıyor bence. Gölden aldığım jawa moss vari yosunları yaşatıştım. Alırken gölün sıcaklığı 22 derece idi, akvaryumumun sıcaklığı 24 derece.
Saygılarımla.