ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ozgur-Reyhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2011 18:59
Son Ziyaret:
23 Kasım 2020 10:55
Toplam Mesaj:
252 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Reyhan Çınarlı
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1974
Yaş:
50
İl:
Aksaray
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Çınarlı Üretimhanemi satıyorum. İlgilenenler ilanıma bakabilir.

SON 10 MESAJI

YENİ HOBİHANE
çok uzun zaman olmuş ama nasıl gidiyor Murat bey?

Japon Balığı Kurutulmuş karides yer mi?
Bildiğim kadarıyla tüm canlıların yumurtalarının korunmasında Metilen Mavisi oldukça yararlıdır. Fakat Cüce Vatoz üzerinde kullanılmadan önce bir Cüce Vatoz uzmanına danışmak lazım. Çünkü bu canlıların derisinin çok hassas olduğunu ve akvaryumlarında ilaç kullanımında sıkıntı olabileceğini hatırlıyorum.
30x30x35 Aydınlatma
Benim akvaryumlarımın da çoğunluğu 35 cm. yüksekliğe sahip. Tütün ve Limon ektiğim akvaryumlarda bu bitkiler uzuyarak suyun dışına çıkmıştı. Hatta o halde de uzamaya devam ettiler. Bu yüzden uyarmak istedim. Dalgıç floresanlar temelde bitki için üretilmemiştir. Fakat ben ilk kurduğum bitkili akvaryumda pembe dalgıç flo. kullanmıştım. Bitkilerde gelişme vardı ve bir yosun problemiyle karşılaşmamıştım. Genelde floresan balastı vs. kurma gibi işlere girmek istemeyenlere veya uygun boyutta flo. bulamayanlara önerdiğim birşey. Fakat kesinlikle grolüksün falan yerini tutamaz. Buna karşı 865 kodlu tasarruf ampülü kullandım ama saç sakal yosunundan başımı kaldıramadım. Bu can sıkıcı yosun sorununa karşı Karides, cüce vatoz, siyah Moli (hatta mümkünse siyah balon Moli) gibi canlılar ekleyerek önceden önlem almayı da her bitkili akvaryum meraklısına öneriyorum.
Bitkili Acemi Akvaryumu (Betta)
Bazı tasarruflu ampüllerin güç dağılımı bitkiler için bir miktar faydalı olabiliyor. Mesela genel olarak 865 kodlu tasarruflu ampüller öneriliyor. Ancak gene de güç dağılım çizelgesini görüp kırmızı ve mavi nanometrelerdeki performansına bakmak lazım. Fakat bunu yapmak yerine doğrdudan grolüks kullanmak kesin çözüm olur. 
Bu bitkilerin isimleri
Karidesler bayılırlar Su Mercimeğine. Köklerine tutunup başaşağı halde takılırlar köklerinde :) Su Mercimeğinin olduğu tüm akvaryumlarda canlılar gayet mutlu olur. Fakat aşağıdaki bitkilerin gelişimi yavaşlar, hatta mercimekler seyreltilmezse durur.
Bitkili Acemi Akvaryumu (Betta)
Eğer Pistia'da karar kılacaksan iyi bir ışıklandırma isteyecektir. Yani grolüks kullanman gerekir. Fakat bazı arkadaşlar Tilki kuyruğu bitkisi önermişler. Tilki kuyruğu her türlü ışıkta gelişir. Ayrıca su üstü bitkisi gibi yüzeye yayılır. Onu da düşünebilirsin bak Pistia yerine.
Eledoa Bitkisi
İki tür kum birbirine karışır. En iyisi kuvartzı tabana serdikten sonra üzerini sineklik teliyle örtüp aquaklayi sonradan dökmeniz. Böylelikle anayrobik bakteriler oluşarak fazla nitratı da azot gazına dönüştürürler ve su değişimi gereksinimi azalır.
Eledoa Bitkisi
Erntmz nickli arkadaş "kum çok ince olursa altlardan çürüme ihtimali var demiş. Doğrudur. Altlarda ve köklerde eğer kum çok ince olursa hafif çürümeler meydana gelebilir. Fakat bu bitkinin komple çürüyeceği anlamına gelmez. Ayrıca her halükarda bitkilerde bir yandan çürümeler olur, diğer yandan yeni yapraklar ve filizler meydana gelir. Bu da gayet doğaldır.
Bitkiciler buraya ....
1 veya 2 adet 10 wattlık grolüx uygun olur sanırım.
40x40x40 bitkili ışık tavsiyesi
10 wattlık grolüks öneririm. Ledlerle ilgili tecrübem yok ama bitkili akvaryumlarda ledleri deneyenlerin olumsuz görüşlerine çok denk geldim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.