ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
2good4U
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]1773,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2006 16:05
Son Ziyaret:
23 Kasım 2023 16:55
Toplam Mesaj:
540 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Meriç Başer
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]Meriç Başer[/b] - Bir zamanlar Demasoni...

SON 10 MESAJI

Pseudotropheus Demasoni Hakkında Herşey..
Kaan Bey ve Nuri Bey;

Bahsettiğiniz gibi Demasoni ölümcül olarak tabir edilmekten çok uzak bir balıktır. Tek dezavantajı örneğin 1e 4d bir koloniniz var 1 yıldır bakıyorsunuz. 1 dişi daha aldınız eklediğinizde koloni oturmuşluğundan yeni balığı pek iyi karşılayamayabilirler. Çünkü demasoni sert bir balıktır, ama ölümcül değildir. Bu durumda yapılması gereken yeni balık salınırken dekor değişimi yapmaktır.

Veya yeni bir koloni kuracaksınız. 3 ve 2 kardeş balık aldınız ayrı kolonilerden. Kardeşler birbirlerini koruyacak ve diğer kardeşlere baskın çıkacaktır. Burada baskın çıkacak kardeşler genelde erkeğin bulunduğu kardeşliktir. Bu durumda balıklar yavruluk yardımıyla (pet şişeyi havyayla delerek yapabilirsiniz, elimde 8 adet mevcut bu tarz durumlar için) ayrılıp 2 hafta ayrı tutulduktan sonra bir araya getirilirse tıpkı her biri farklı kolonilerden alınmış gibi oluyorlar ve kavgalar ciddi dereceye ulaşmadan koloni kurulabiliyor. Vakit bulduğumda bununla ilgili bir makale yazmayı planlıyorum. Birkaç püf nokta bilindiği takdirde Sarı Prenses'ten farksızdır demasoni. Sadece birkaç püf nokta var bunlardan da kısaca bahsettim. Bunların ötesinde abartılacak bir yanı yok.
Cichlid Çöpçüsü Nedir?
Ters yüzen çöpçü, makrakanta, labio, cüce vatoz bunların hepsi cichlidlerin büyük bir kısmı için uygundur. Zebra, astronot vb. sert türler için ters yüzen haricindekilerle sorun çıkabilir.
demasonılere artamia verilirmi
[QUOTE=Hiko]Demasonileri biraz daha araştırdım;
Beslenme: Alg kazıyıcı sınıfından olan Demasoniler otçuldurlar. Bu yüzden bitkisel ağırlıklı bir diyet uygulanmalıdır. Tabi protein de ihmal edilmemeli, çok az da proteinsel yemler verilmelidir. Eğer diyet bitkisel ağırlıklı değil de protein ağırlıklı olursa balıklar yağlanır ve ürediklerinde daha az yavru verirler. Bunun yanında Malawi Bloat gibi hastalıklara yakalanabilirler.
Saygılar...
[/QUOTE]

Bilginin geçtiği makalenin yazarı olarak bir şeyin altını tekrar çizmek isterim. Yeni doğan yavrular 14-16 gün kadar artemia gibi çok yüksek oranda protein içeren keseleriyle beslenirler. Büyükler için değil ama yavrular için kese bittikten sonra birkaç kez artemia verilirse balık kritik evreyi çok hızlı atlatır ve büyüme kuru yeme göre rahatlıkla gözle ayırt edilebilir. Yeni doğan yavrular yüksek proteine ihtiyaç duyduklarından artemia verilmesi zararlı değil aksine yararlıdır. Ama büyük demasonilere artemia, tubifex, su piresi vb. ağırlıklı hayvansal bir diyet uygulanması(ki artemia dişlerinin kovuğuna bile gitmez) doğru değildir, makalede yazdığı gibi bloat vb. hastalıkları beraberinde getirebilir. Getirmese de yağlanmaya sebep olur. Zaten adı duyulmuş markaların yavru büyütme yemlerine baktığınızda protein oranı normal büyük balık yemlerine göre daha yüksektir.
2good4U2008-02-23 02:25:14
P. Demasoni Akvaryumu Kurulumu 2.sayfa yeni res.
Fonda kum ve kayalarla kontrast tonlar kullanmak her zaman işe yarar.

Kafa motoru da işe yarar, iç filtrenin filtre haznesi olduğundan temizlik açısından daha fazla yardımcı olur bence.

Yeni resimleri bekliyoruzThumbs%20Up
İç Filtre Nasıl Daha Verimli Kullanılır?
Karbon süngerin kullanım süresinde limit yoktur istediğiniz kadar kullanabilirsiniz sorun olmaz. Karbon süngeri ilk kullanımdan önce yıkarsanız iyi olur, karbon kömürü de kullanım öncesi kaynar sudan geçirmeniz gerekir. Elyaf miktarında ise ölçüyü tarif etmek çok zor. Çok sıkışık koymayın ve filtrenin haznesine göre (filtre modelini bilmediğimden net bir boy vermem doğru olmaz) üstte küçük bir kısmı ayırmanız yeterli olur. Filtrenizin haznesi büyükse (800-1300l/h filtreler gibi) geniş gözenekli süngeri 3 yönlü su alış noktasının bitiminden kesip üstünde kalan yere göre direkt elyaf veya dar gözenekli karbon sünger ve elyaf koyabilirsiniz. Eğer küçük hazneli bir filtreniz varsa Onur Bey'e tavsiye ettiğim gibi direk süngerden sonra elyaf koymanız daha iyi sonuç verecektir. Birkaç denemeden sonra zaten siz balık sayınız / balık cinsiniz, filtreleriniz vb. etkenlere uygun olan en doğru oranı (elyaf büyüklüğü, sünger büyüklüğü vb.) kendiniz bulacaksınız. En verimlisi de bu şekilde olur. Filtrenizin marka ve modelini yazabilirseniz ona göre daha net bir yorum yapabilirim.
İç Filtre Nasıl Daha Verimli Kullanılır?

Teşekkürler arkadaşlar, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.


Sayın ersoy1905;

Karbon kömür ilk çalıştırıldıktan sonra kalitesine göre 4-6 hafta arasında özelliğini kaybettiğinden bu süre geçtikten sonra kartuşu açıp içindeki karbon kömür yerine elyaf doldurursanız hem süngeri kesmek zorunda kalmamış olursunuz, hem de iç filtrenizde ömrünü doldurmuş karbon kömürü boşuna tutmamış olursunuz. Karbon kömürü yeni kurulum ve ilaç tedavisi sonrasında 1 kez (4-6 hafta) şeklinde kullanın, normal kullanımda filtrenizde sadece yer kaplar.



Onur Bey;

Haznesi çok küçük filtrelerde içindeki karbon süngerin 1/3'ünü üstten kesip yerine elyaf koyabilirsiniz. Burada en büyük mekanik filtrasyon görevini elyaf üstleniyor, önemli olan elyafa kadar giden kısımda pislikleri kademeli olarak tutabilmek. Haznesi çok küçük filtrelerde adı üstünde hazne küçük olduğundan temizliğin sık yapılması gerekecektir. İçindeki sünger de dar gözenekli olacaktır. Bu yüzden mevcut süngerden sonra direkt olarak elyaf konulması bence en etkili filtrasyonu sağlayacaktır.  Vakit bulduğumda makaleye makalede olmayan filtre çeşitlerini de eklemeye çalışacağım.
2good4U2008-02-21 02:09:52
P. Demasoni Akvaryumu Kurulumu 2.sayfa yeni res.

Ellerine sağlık abi çok güzel olmuş akvaryumun son haliThumbs%20Up Birkaç tavsiyem olacak.

İç filtre görüntü kirliliği yaratsa da iyi gizlenirse (sert saz, cripto vb.) bence durumu kurtarabilir. Özellikle malawi akvaryumlarının olmazsa olmazıdır. Malawi balıkları akıntı severler, bu üremelerine bile az da olsa etki edecektir. Onun dışında iç filtre daha kuvvetli akım yarattığı için(dış filtrelerde malzeme bolluğu ve akvaryum dışında çalışmasından dolayı üstünde yazan debiyi almak mümkün değil) pislikleri de kaldırır ve kalkan pislikleri dış filtrenin çekmesi daha da kolaylaşır.

Piyasadaki ithal demasonilerin çoğunda iç parazit sorunu var ve tıpkı ithal lepisteslerimiz gibi aldıktan ya hemen sonra ya da bir süre sonra(parazitin ilerlemişliğine göre) ölüyorlar. Son zamanlarda gelen partilerde (3cm) oldu bu sorun. Aynı sorundan bir sürü akvaristin başı yandı. Bu konuda tüm akvaristlere bir tavsiyem olacak. Demasoni alırken ithal demasoninin fiyatının ucuzluğuna kanmayın, bulması zor olsa da tercihinizi yerli demasoniden yana kullanın. Fiyat olarak biraz daha pahalı olacaktır ama kayıpları göz önüne aldığınızda çok daha karlı çıkarsınız.

Sorunun parazit olduğuna emin olmamın nedeni 3cm'lik demasonilerin kavgasında ölüm çok nadir olur. 240lt'lik akvaryumda 7 demasoni varsa hiç olmazSmile

Dekorda kayaların yerleri çok hoş durmuş ama kum ve bitkilerde 1-2 değişiklik yapabilirsin. Stroforu bence de çıkart, mavi stroforların çok inceleri var kaya konusunda için rahat etmezse onlardan bir tane koyabilirsin yüksekliği de fazla etkilemez. Bitkilerde de nanaları önlere, dev anubiasları arkaya yakın orta taraflara ekersen daha güzel bir görüntü olur(bitkiler büyüyünce çok daha güzel olacak bu şekilde). Bir de ilerisi için bitkiler büyüdükçe ortadakilerin arasını biraz açıp 2'şer tanesini kayaların önündeki kısma kaydırabilirsin.

Mavi mercan konusu ise doğallık-göz zevki arasında gider gelirBig%20smile Sendeki mercan sivri yapılı olmadığından balıklara zarar vermez. Senin göz zevkin yani sonuçta. Zarar vermeyeceğinden bir de her taraf mercan dolu olmadığından bana sorarsan sakıncası yok.

Arka fon bu haliyle fena sırıtıyor ama değiştireceğim demişsin zaten. Ben arka fon yapıştırırken ölçüyü sağdan soldan dışta kalan cam kalınlığı kadar, üstten alttan da bildiğimiz selobantın yarısıyla boydan boya tutturuyorum. Resimdeki gibi ince değil de kalın ve sert malzemeli fonlar kullanıyorum. öyle olunca kabarma olmuyor. Yalnız son köşeyi kapatırken dikkat et içeride hava kalmasın.

Kolay gelsinWink İnşallah en kısa zamanda büyürler de yavruları görürüz.
demasonılere artamia verilirmi
Yeni doğan balıklar yüksek oranda proteine ihtiyaç duyduklarından herhangi bir problem yaşamazsınız. Demasoni yavrularıma birçok kez artemia verdim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Demasonilerim ölüyor

Piyasadaki ithal demasonilerde iç parazit çıkabiliyor. Balıklarınızın fotoğrafları var mı? Özellikle ölüleri görebilirsek net bir şey söyleyebiliriz. Eğer balıklar karınları bembeyaz, gözleri fırlak ve ağızları açık ölüyorlarsa kesinlikle iç parazittir. Eğer öyleyse acilen sera baktopur direct ve kaya tuzu ile tedaviye başlamanız gerekir. Tedavi yapılacak akvaryumun sıcaklığını tedavi bitene kadar 30 dereceye çıkartın. Tedavi bittiğinde (3-4 gün) %50 su değişimi yapın ve filtreye kömür koyun..

2good4U2008-02-09 19:03:09
Tatlı suda sadece nitrifikasyonmu var ?
[QUOTE=Wixrewera]Siporax seramik değil , seachem matrix veya eheim substartın seramik şeklindeki hali . Konu nitratın nasıl azaltılacağı değil , denitrifikasyon olup olmadığı .[/QUOTE]

Nitrat denitrifikasyonla azaltılabilir zaten. Neyse boşuna konuşuyorum ben.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.