ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
H.inam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2012 01:02
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 23:26
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan İnam
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan İnam
65x40hx35 Canlı doğuran , Moss'lu tank - 50x30x18h bitkili , 120x70x70 boş tank.

SON 10 MESAJI

Deniz Akvaryumumu Bitki Akvaryumuna Çeviricem
Deniz akvaryumunu hiç bozma derim eğer oturtabildiysen. Ayrıca onu bozmak yerine yeni bir tank alıp kolaylıkla kurabilirsin. Akvaryumda en üst nokta bana göre deniz , ikinci ise bitkili. Bakım ve zorluk olarak seçtiğin bitkilere ve istediğin tarza bağlı. Low-Tech başlayıp zamanla geliştirebilirsin çok aşırı zor sayılmaz forumda ki bilgileri okur sorunlarını ve bilgilerini forumda paylaşırsan hızla bilgilenir kendini geliştirirsin. 

İyi forumlar :)
1100 lt için bitki seçimi.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Pazartesi kuruluma başlayacağız bitkileri ekledikçe tanıtım bölümünde ki konu açıp gelişmeleri aktaracağım. Daha fazla tavsiye bekliyorum çeşitli , kolay bakılabilen bitkilerle akıcı bir havuz düşünüyorum :) Teşekkürler tekrar.
1100 lt için bitki seçimi.
Abimlerin dükkanda kullandıkları frontoza akvaryumunun boşa çıkmasıyla bana bitkili akvaryum yapmam için fırsat ve izin çıktı.

Ölçüler  250x70x70y akvaryumda görselliği hoş , çok fazla bakım istemeyen bitki seçimi yapmak istiyorum. Bitkiler hakkında az çok bilgim var ama bu kadar büyük bir akvaryuma neler yapabilirim bilmiyorum ve çok zorlu olacak benim için.

 Işıklandırmayı 400w civarı deniz akvaryumunda da kullandığımız florasanlardan kullanmayı düşünüyorum. Bütün heryer ışık alacak şekilde balastlar , florasanlar kullanıp bağlantısını yapabilirim.Işıklandırmaya daha fazla masraf yapamam. Mayalı co2 evde kurdum ve kendimde kullanıyorum istediğimiz gübreleri de bulmam hiç zor olmaz. Bu boyutlarda ki akvaryuma nasıl bitki seçebilirim bilmiyorum ve akvaryum için ışıklandırma düşük olacak o yüzden zorlu bitkilerle uğraşıp bitkileri rezil etmek istemiyorum. 

Şuan için Tilki kuyruğu saz çınar java moss kafamda hazır olanlar. 

 Ayrıca biitki harici diğer malzemelerin hiç birisinde sorun yaşamayacağım zaten mevcut olan 2 adet dış filtre , ısıtıcı, aquaclay kum, lav kırıkları , mango kökleri , dalga motorları , kayalar , mercan fosilleri , akvaryuma uygun kapak v.b. akvaryum için bütün malzemeler hazır.

Cüce vatoz , karidesler , salyangozları da bitki seçiminden sonra yerleştireceğim.
Yosun.
Çok teşekkür ederim söylediğiniz bitki ve gübreleri en kısa sürede temin etmeye çalışacağım. Elma salyangozu çevrede bulamadım. Minare salyangozu da çeşit olsun diye aldım çok aşırı olduklarında bir çaresini bulmaya çalışırım. İyi günler , teşekkürler tekrar. :)
Yosun.
Yeni başladığım bitkili akvaryum hobisinde sık sık sorunla karşılaşmaya devam ediyorum. İstediğim bitkileri yakın civarlarda bulamadım. Bulduklarım fazla fiyat istediler öğrenci olunca malum durum. Akvaryum ve malzeme konusunda pek sıkıntım yok. Tek sıkıntım bitkilerde. Abim Petshopta olduğu için istediğimiz malzemeyi getirtmemiz sorun olmuyor. Bitki işine girmedikleri için onun haricinde ne varsa sorun olmadan bulabiliyorum. 

Lafı uzatmadan. Akvaryum boyutları 50x35x25y akvaryumda hagen + lav kırıkları var. Lav kırıklarını görüntü güzel olsun diye hagenlerin üzerine koydum. Taş , kaya olarak elimde büyük olarak bir sürü mercan fosili var. Küçük parçalara ayırabilirim. Bitkili olan akvaryumda pek balık istemiyorum o yüzden sadece lepistes yavrularını alıyorum bu tanka.  Mayalı Co2 kullanıyordum bitince çıkardım kenara bıraktım 1 gün kadar co2 veremedim. Şelale filtremi uçuşan java mosslar tıkamış bu gün farkettim. Şuan üzerinde çok fazla yosun var taşların. Ve camlarda saç yosununa benzettiğim yosunlar var. Akıntı olmadığı için , co2 olmadığı için , ışıklandırma çok olduğu için ve yavrulara verdiğim yemden dolayı oluşmuş diye düşünüyorum. Sorunu çözmem için yardımcı olursanız sevinirim.

1x18 watt , philips cool day light 9000k 1050 lümen
1x18 watt  GE marka farm day light 1350 lümen kelvinini bilmiyorum malesef. sarı , turuncu civarı bir ışık.




Akvaryuma bu gün 2 cüce vatoz , 4 minare salyangozu , 35 tane kiraz karidesi ( 4 yetişkin damızlık 30 civarı farklı boyutlarda yavrular , 2 dişide yumurtalı şekilde. ) Mayalı co2 tekrar kurdum , vortex difüzör uyguladım kuş suluğundan.  Eski malzemeleri karıştırırken azoo co2 tablet buldum ama altında 2011 yazıyor bu üretim mi bitiş tarihi mi kestiremedim. Birde azoo co2 test var onu nasıl kullanacağım pek anlayamadım tarihi geçmiş olabilir onun da.

Kullandığım yemlerinde resimleri :
Bir kaçkez artemia çıkartıp verdim yavrulara sorun olmadı. Ama bu gemma marka yemi yemiyorlar tabanda birikme yapmış.



Java moss var şuan sadece onlarda çok formsuz geliyor gözüme resimlere bakıp onlara da yorum yapabilirseniz sevinirim. Yosun topları var 8-10 tanede.



Ayrıca akvaryum tabanını ,malzemeleri , bitkilerin seçimlerini ( Taban bitkisine hayranlığım var orman havası yakalamak istemişimdir hep. ) Ayrıca hiç ekstra besin , gübre eklemedim bitki az diye fazla fotosentez gözleyemedim bu akvaryumda. Besinler için ne yapabilirim söylerseniz sevinirim. 
Fotosentez için besin.
Fotosentez için ışık , co2 , besin yazıyor her yerde. Besin nedir ? Neleri besin olarak kullanabiliriz ? Gübreler midir besin ? Hindistan ceviz torfu (Cocopeat) aynı işlemi görür mü ? 

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
High Tech Mini Gölet
Ağaç dallarını mosslarla şekillendiriyorlar çıplak kalmaması daha hoş gelir bana. Akvaryumunuz güzel başarılar dilerim.
10 Litre Karides
Kumunuz cam kırığına benziyor aynı şey benim de başıma gelmişti iyice araştırın bence. Karidesler çok güzel sağlıklı gelişim gösterirler umarım iyi akşamlar.

Java mosslar bence en güzel mango köklerinde oluyor , lav taşlarında , hindistan cevizi kabukların da da güzel durabiliyorlar tavsiye ederim.
Hamile Lepistesim Bakarsanız Çok Sevinirim
Isıtıcının işe yaradığını söyleyebilirim. Isıtıcınız varsa 28-26 derece civarlarında olursa yavrulamaya yardımcı olabilir.
İlk bitkili High Tech denemem...13. sayfaya yeni fotolar ekledim.
Zemini kaplayan bitkilerin türü ne acaba ? 

Çok güzelmiş biraz daha arka ve orta kısıma eklemeler yapabilirsiniz. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.