ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Koray Dönmez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2013 23:43
Son Ziyaret:
13 Nisan 2013 05:35
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray dönmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Karabük
Meslek:
işletmeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

koray dönmez

SON 2 MESAJI

Deniz akvaryumu için destek istiyorum
İlginize çok teşekkür ederim..
Deniz akvaryumu için destek istiyorum
merhaba, aranıza yeni katılan bir üyeyim,safranbolu'dan sevgi ve saygılar sunarım,öncelikle tüm arkadaşlarıma sağlıklı ve mutlu günler dilerim..
Ben yaklaşık bir ay önce ,175 litre ana tank ve 85 litre sump tankına sahip bir akvaryum aldım,tuz ölçer yardımı ile tuzunu koyup 20 gün kadar döndürdükten sonra ,canlı kaya ve iki adet mono koydum,su derecesini 26 ya sabitledim,kuleden iniş bölümünde elyaf ve mavi sünger kullandım,bir kısımda halka seramik taşlardan.,monolar sağlıklı olarak yaklaşık 10 gündür yaşıyor,her gün bir pet şişe kapağı kadar da bakteri kültürü döküyorum,dün akşam itibari ile bir tanıdığımdan yeni bir  Nac6 A P.S aldım,ancak kurulumunu ve ayarlarını yaparken çok bilgili olduğundan emin olamadım ve sizlerle paylaşmak destek almak ve sorularıma cevap bulmak istedim.,safranboluda yaşadığım için ve deniz akvaryumuyla ilgilenen kimse ile karşılaşmadığım için cevaplarınız ve ilginiz benim için çok önemli, 
* p.s çalıştırdıktan sonra ana tanka sürekli küçük zerrecikler pompalanıyor,kuran arkadaş 3. hazne olduğu halde p.s ve kafa motorunu aynı hazneye koydu,sumpda su 25 cm seviyesinde ,sumpun yüksekliği 35 cmdir,bu doğru bir uygulamamadır? bu zerrecikler belli bir süre sonra geçermi? henüz p.s çalışmaya başlayalı bir gün oldu,su gayet berraktı.
*sumpun iniş bölümüne koyduğum elyaf ve mavi süngerin gereksiz olduğu gibi yazılar okudum forumlarda? bununla ilgili önerileriniz nelerdir?
*Test kitlerinden edinmem gerekir mi? ve olmazsa olmaz kimyasallar varmıdır? kullanmam gereken,benim çok zor bir levelde başlama gibi bir isteğim yok ,bu boyutdaki bir akvaryumda ,riski düşük 5- 6 tane balık beslemek isteğim,zor ve problemi çok olan canlılara girmek istemiyorum
*kapağa monte ederek 55 cm yükseklikte akvaryum için aydınlatma ne önerilir,bir arkadaşımdan edindiğim dalgıç florasanlar var elimde ,beyaz  mavi ve pembe roxin markai,bunlar suya daldırmadan kapakta yan yana dizerek kullanmam önerilir mi? yeterli olur mu ,veya sadece mavi ve beyaz mı kullanmalıyım,üzerlerinde 18 w yazıyor kendinden balaslı..
*ana tankım 175 lt ve mdf bir sehba üzerinde ,içinde bu hacim için profil taşıyıcı desteği gerekir mi?

arkadaşlar bu sorularımla ilgili cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum,saygılar,,
Ekte ana tankımın ve sumpun şu anki halini fotoğraflıyorum..

Nakata2013-04-04 09:08:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.