ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hmercan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Eylül 2006 21:40
Son Ziyaret:
21 Ocak 2018 19:58
Toplam Mesaj:
178 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Mercan
Doğum Tarihi:
10 Ağustos 1970
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
Kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Mercan
Ankara

SON 10 MESAJI

Ağzı Dolu Tropheuslar ?

Tankta sadece tropheus varsa aynı tankta kalsınlar. Yavrulara bir şey yapmazlar. Ayırırsanız dişilerin koloniye tekrar kabul edilmeme riski var. .

Erdal Hoca2009-03-29 00:02:16
Normal Kitumbadan Albino Kitumba Yavru
Benim olacak, elbet birgün balıkların benim olacakTongue
 
Sevgili kardeşim, umarım devamı gelir de bizde faydalanırız. Kolay gelsin...
Hava kabarcıkları
Yiğit Kardeşim,
Akvaryumda güçlü bir hava motoru kullanıyorsanız ve su yüzeyini hareketlendiren bir dış filtreniz varsa çok yüksek bir ihtimalle cevap yukarıda yazılanların hiçbiri değil. Bazen akvaryumlarda oksijenlenmeyi sağlayan bahsettiğim işlemler yapılırken akvaryum boyutlarına göre fazla olur ve oksijen seviyesinin artmasından dolayı hava kabarcıkları su içerisinde serbest dolanmaya başlar, hatta balıkların üzerine yapışır. Akvaryum içindeki süslere ve balıklara bakın, üzerlerine yapışan kabarcık varsa havayı azaltın. Fazla oksijen öncelikle yavru balıklar olmak üzere balıklar için faydadan çok zarar getirir.
 
Kolay gelsin.
hmercan2008-03-18 00:02:01
Tropheus Yavrularına Artemia
Bu konu o kadar çok tartışıldıki! Sevgili arkadaşlarım, vermeyin. Ben veriyorum, birşey olmuyor diyenlere kulak asmayın. Tabi yine de vermek istiyorsanız size kolay gelsin.Thumbs%20Down
tropheuslarda üreme
Balıklar doğal ortamında yavrularını tutabiliyorlar. Genelde akvaryumda üreyen ve kusturularak doğan yavrular bunu başaramıyorlar. Benim bir blue pointim ilk seferde yumurta tutabilmişti.
Tropheuslarım(Revizyonda)
Ömer kardeş akvaryumun ve özellikle balıkların pek güzel görünüyorlar. Umarım sağlıklı bir şekilde balıklarınla mutlu mesut yaşamaya devam edersin. Kaya sayısı hariç benimde eleştirim olmayacak.
 
Ama bir konuyu eklemek isterim. Birçok arkadaş, tecrübeli olanlar dahil, akvaryumların doğal olmasından bahsediyorlar. Mesela içine küp, bitki vs. koymayın şeklinde. Akvaryumun kendisi doğal bir durum değil zaten. Gidip tanganika gölüne binlerce küp atsanız balıklar bunlar nedir kardeşim demeyeceği gibi rahatsız da olmazlar. Bizler hobiciyız. Balıkları düşündüğümüz kadar görsel zevk almayı da düşünüyoruz.
 
Tanganikada normalde bitki yok diye sadece kayalardan oluşan bir akvaryum oluşturma düşüncesi bana hiç çekici gelmiyor. Tropheuslarım da şikayetçi görünmüyorlar.
 
Lafı uzatmadan, temelinde doğal olmayan birşey konusunda doğal olmak için stres yaratmayalım bence.
hmercan2008-01-09 23:27:24
Tropheus bemba ölümü
Balıkların nereden geldiğini yazmamışsınız ama ilk geleşlerde birkaç ölüm olması normal karşılınabilir, özellikle ithal balıklarsa ölüm ihtimali artar. Çünkü son dönemde çok seyhat, akvaryum değişimi vs. birçok olumsuz etkenle karşılaşmışlardır. Önemli olan gerisi gelmesin.
 
Belki amacınız zaten odur, büyüdüklerinde erkek sayısını azaltmanız lazım, 25 adet  o akvaryum için çok fazla. Olur ama daha rahat etmeleri ve iyi yavru alabilmeniz için azaltmalısınız.
 
Kolay gelsin.
t.kasakalawe için önerilerinizi bekliyorum
Merhabalar,
 
Yukarıda yazan sevgili arkadaşlarıma biraz ekleme yapayım. Direk çeşme suyu kullanacaksanız balıklarınız alışık değilse zarar görebilirler. Kesinlikle dinlenmiş veya aqutan kullanılmış su tavsiye ederim. Ama illa çeşme suyu derseniz önce yavaş yavaş alıştırın.
 
Uv filtrenin yararları kanıtlanmıştır. Ancak illaki kullanılması gerekmez. Kullanırsanız balıklarınız daha sağlıklı olurlar. Yinede şahsi tercihim kullanmamak. Uv'li akvaryum balıkları başka akvaryuma alındığında hastalıklara karşı çok zayıf olabiliyorlar.
 
Tercih sizin. Kolay gelsin.
MAKRAKANTA
Bende uzun süredir 5 adet makrakanta var. En küçüğü 9 cm, en büyüğü 12 cm. civarında. İlk başlarda çok saklanıyorlardı. Ama akvaryuma alıştıktan sonra tankın en aktif balıklarından oldular. Diğer balıklar gibi yem verirken elime saldırıyorlar.
 
Birçok defa tür değiştirdim, değiştirmediğim tek tür makrakantadır. Fırsat bulursam resimlerini koyarım, şu an harika renklendiler. Kuyruk ve yüzgeçlerindeki kırmızı renk kızıla döndü. Çok sevimliler.
 
Kendi aralarında sertlikleri yok, ama diğer botia türleriyle geçinemediklerini ben de duymuştum.
 
Saygılarımla...
 
 
hmercan2007-12-07 00:13:19
Kieser İkola? Kriza?
Cengiz Bey,
 
Kriza olabilir, ona birşey diyemem, ama alttaki balık ilangidir. Açısı itibarı ile değişik görünmüş olabilir.
 
İlan konusunda herkes birşeyler söylüyor. Daha önce Kriza diye satışa çıkarmıştım balıkları, sahtekarlıkla suçladılar beni. İsteyen istediği şekilde anabilir balıkları. Benim hiçbirine itirazım yok.
 
Saygılarımla...
hmercan2007-12-06 16:46:59

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.