ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neslihangumtek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2014 23:46
Son Ziyaret:
03 Şubat 2014 12:06
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
neslihan gumtek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 2 MESAJI

Akvaryum Yapımı
 Akvaryum yapımında ilk başlangıç noktamız akvaryumun boyutlarını ve cam kalınlığı belirlemememiz gerekir. Akvaryum boyutları da hedefimizdeki akvaryuma, kullanacağımız aydınlatmaya, fillitre sistemine ve dekora bağlı olarak değişir. Bunlar kesinleştikten sonra akvaryum boyutlarımız belirledikten sonra kullanacağımız cam kalınlığı da bulunur.

Akvaryum yapıçağımız camların net ölçülerini çıkarırken hesaplamalara cam kalınlıklarını ve silikon paylarını vermeyi unutmayalım. Camları imkan varsa rodajlı almak faydalı olur, rodajsız ize zımpara ile camların bütün kenarlarını körlemeliyiz yoksa çok kolay elimizi keseriz.
Cam ların hazırladıktan sonra silikon çekiceğimiz bütün kenarlara kağıt çekersek silikonun daha geniş alana yayılmasını engellemiş oluruz ve temiz bir akvaryuma sahip oluruz.
Resimdeki gibi bir akvaryum sehpamız olmayabilir ama evdeki masa ve sandelyeyi bunun için kullanabiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kullanacağımız araçın acı aralığı 90 Derece olmalı. Ben şahsen düz bir masa üzerinde akvaryum kurulumumu yaptım.

Resimdeki gibi kağıt bantlarımızı çektikten sonra silikonumuzu aralıksız hat boyunca düzgünce çekelim. Daha sonra taban camımız silikon surduğumuz yere tam oturtalım, burada dikkat edilecek nokta iki cam arasında yapışmayı sağlayan silikonda hava boşlukların kalmaması. Hava boşluğu kalırsa bütün emeklerimiz boşa gider. Çok ufak tek tük hava boşlukları kalırsa bunların havasını alma yöntemleri var ama bu zamanla profosyenelik ister.

İki camın birleşim noktasına silikon sıkıp bir cay kaşığı veya parmagımız ile v şeklinde silikonu yayabiliriz ve böylelikle silikonun camı tutma mukavametini ve herhangi bir sızma ihtimalini de yok etmiş oluruz.

Daha sonra aynı işlemleri yan camlara ve en son koyucagımız yan cama uygularız. Burada dikkat ediceğimiz hususu camları silikon ile birbirine tuturduktan sonra kağıt bant ile birbirlerine yapıştırırsak herhangi bir oynama ve kaymayı engellemiş oluruz. Bir sonraki adıma geçmeden önce her zaman camların birleşim noktalarına bakmakta fayda var, herhangi bir ufak kayma bir sonraki yaptığınız işlem ile düzeltmesi daha zor olabilir.

En son olarak silikonlama bittikten sonra kağıt bantlarımız sökelim ve bir gün sonra da fazlalık olan silikonları bir jilet yardımı ile düzgünce keselim. İster istemez elimize bulaşan silikon ile akvaryum camına elemiş olabiliriz bunları daha sonra jilet ve tiner ayrıca büyük marketlerde satılan silikon çözücüler ile temizleyebiliriz. Jilet kullanırken özelikle dikkat etmeliyiz camlarda çizik oluşabilir. Tiner kullanırsak akvaryum tankını bol bol su ile durulamamız gerekir.

Akvaryum Cam Kalınlığı Belirleme:


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_1">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_9">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.



< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_2">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_8">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.



< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_3">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_6">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.



< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_10">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_5">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_4">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_7">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.
[/QUOTE]

ÇİZİMLER ALINTIDIR (Kaynak: Bilinmiyor)
Sistemde sump düşünülüyorsa camlar sipariş verirken delikleri açtırmakta fayda var.

< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_11">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


Benim kurulum yaptığım akvaryum 130cm*90cm*70cm(H) cam kalınlığı 15mm olduğundan akvaryumu kurucağımız sehpa üzerinde silikonlamasını yaptık. Silikon çekerken parmağınız fotoğrafta görüldüğü gibi silikon tabancasının uç noktasına koyup camın dış köşesi bastırır çekerseniz silikonuz daha düzgün çekersiniz.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_12">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.

Silikonlaması bitmiş kenarlarındaki silikonları kesilmemiş bir akvaryum görüyorsunuz.


< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_13">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


Silikonlu ellerinizi sağa sola sürerseniz sizde benim gibi akvaryum içine oturup silikonları temizlersiniz.

Geldik akvaryum test etmeye, akvaryumda kuruluma geçmeden akvaryumu test etmeyi unutmayın. Nekadar kendinize güvenseniz de akvaryumu salonun ortasında su doldurup test etmeyin…

< style="width: 500px;" readonly="readonly" ="ncode_resizer_warning" id="ncode_resizer_warning_14">Grafiğin gerçek boyutunu görmek için buraya tıklayın.


Bu da benim sump için yaptığım 120cm*60cm*40(H) ölçülerindeki tank ve bunu balkonda su doldurarak test ettim maalesef akvaryum ana tankını salonun içinde test etmek zorunda kaldık boyutlarından dolayı ama kimseye önermem .

İnşallah akvaryum yapacak arkadaşlara faydalı olur….
Az bilgim ile sizlere bir şeyler paylaşmak istedim.

Özkan Yürekli

Saygılar neslihangumtek2014-02-02 23:58:10
Akvaryum su değerleri
bilgiler için herkese teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.