ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yyetkin63
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Haziran 2014 10:15
Son Ziyaret:
05 Eylül 2014 23:54
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yigit Yetkin
Doğum Tarihi:
07 Haziran 1980
Yaş:
44
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yigit Yetkin

SON 10 MESAJI

37 Türdü Yeni Video Da Kaç Tür Olduğunu Siz Sayın.
Mehmet bey, fotoğraflar ile birlikte birde son 1 senelik gözlemlerinizi de kısaca paylaşırsanız memnun olurum. Bende 1 ay kadar önce karışık mbuna tankı kurdum. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim...
Karma Malawi Akvaryumum 600 LT (Bol Resimli)
Ömer Merhaba,
 
Öncelikle tebrik ederim, çok güzel bir kurulum olmuş. Balıkların da çok sağlıklı görünüyorlar. Bende yaklaşık 1 ay önce karışık Malawi (Mbuna) tankı kurdum. Aşağıdaki linkte görebilirsin... 
 
 
Daha önce 3 sene karışık Malawi bakmıştım. İzin verirsen, sana kendi tecrübelerimle birlikte bazı fikir ve tavsiyeler de bulunmak isterim.
 
600 Lt çok iyi bir hacim ve karma Malawi için büyük bir avantaj. Sana tavsiyem şuan ki kayalarını en az 3 katına çıkartman... Karışık tanklarda saklanma yerleri çok kritiktir ve önemlidir malum tanktaki balıkların hepsi erkek.
 
Balık sayısını 30 civarı düşünebilirsin hatta 40'a yakın bir rakam dahi olabilir. Ortalama bir koloni akvaryumun da (Dişi-erkek), her balık için 20 litre olması önerilir. Sırf bu hesaba göre senin tankın için 30 balık çok normal. Ama biz burada sadece erkeklerden oluşan bir tanktan söz ediyorsak, agresifliği azaltmak için over-stock yöntemine yönelmemiz doğru olur yani balık sayını 35-40 arası düşünebilirsin. Balık sayısının az olması, karışık tanklar için, agresifliği arttıran bir durum. Referans olması açısından, Youtube da bir sürü Malawi Show Tankı videoları var... 
 
Over-stock (Fazla yükleme) yöntemi kullanmak çok iyi bir filtreleme gerektirir. Sanırım tankında sump var ama genede iyi bir iç filtre (Pislikleri daha iyi topluyor) alırsan iyi olacaktır. Görüntüyü bozmak istemiyorsan haftalık dip çekimlerini aksatmaman çok önemli..
 
Karışık tanklarda bir diğer önemli konu ise balıkların beslenme biçimleri. Tavsiyem tüm balıkların ortak beslenme şartlarını ön planda tutman.. Mesela ya sadece otçul ve otçul-etçil karması yap, ya da etçil ve otçul-etçil. Ya da tabiki en güzeli sadece otçul, sadece etçil ve sadece otçul-etçil yapmaktır. Ben mesela şuan baktığım türlerin büyük çoğunluğunu otçul ve kalanlarını da otçul-etçil seçtim. Senin şuan tankın da;
Sarı Prenses (otçul-etçil), Yunus (otçul-etçil), Mavi Prenses (otçul), Kadango (otçul-etçil), Paslı (otçul), Iceman (otçul), Ahli (Etçil) ve Portakal (otçul-etçil)
 
Bence (biliyorum renkleri muhteşem) Ahli yi çıkartmalısın. Ben olsam Yunusu da çıkartırdım ama sen bilirsin beslenme biçimi açısından sorun yok... Şuanki balıkların için hafta da en az 4-5 gün otçul ve 1-2 gün etçil beslemen doğru olacaktır. Mümkünse 1 günde aç bırak veya normalde yaptığın yemlemenin 1/3'ünü yap...
 
Tür olarak tavsiyelerim;
Mbuna - Snow Prenses, Kobalt Mavisi, Jalo Reef, Maison Reef, Metriaclima Zebra, Iceman (White-Tail), Polit, Mpanga, Neon Spot, Johanni (diğer balıklardan küçük olmalı), Auratus (diğer balıklardan küçük olmalı), Kenyi, Hongi ve Black Dorsal
 
Haplochromis - Steveni Taiwan, Taynatus ve Geertsi
 
Sağlıklı ve keyifli balıklar dilerim
Sadece Mbuna - 300 Lt Malawi Şov Tankı
Merhaba,

Video ekledim. Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Keyifli ve sağlıklı hobiler...
Sadece Mbuna - 300 Lt Malawi Şov Tankı
Birlesik Arap Emirliklerinde yasiyorum. Satis veya takas yapilamiyor derken, hobici olarak demek istedim. Akvaryumcular ve lisansi olan isletmeler satis yapabiliyorlar sadece... Akvaryum hobi olarak yok denecek kadar az maalesef o yuzden yavru uretmek problem burda... Elden cikartmak pek mumkun degil.
yyetkin632014-09-02 01:25:24
Sadece Mbuna - 300 Lt Malawi Şov Tankı
Video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Ae5Wk3K9dWY[/VID]
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=GWx3Dhtlc3g[/VID]
 
Fotoğraf:
 
İlk kurulum - 1 Ay önce
 
Balıklar kurulumdan 10 gün sonra eklendi... ( 3 Haftadır tanktalar)

Boyut (cm): 120 x 50 x 50
Kapasite (litre): 300 Lt
Canlılar: Sarı Prenses, Paslı, Kobalt Blue, Portakal, Kenyi, Auratus, Johanni, Snow Prenses, Mavi Prenses, Mbuna Calico ve Greshakei 
Eklenecek Canlılar: Jalo Reef, Elongatus Taiwan, Chinyankwazi, Neon Spot, Polit, Maison Reef, White Tail Acei (Aysmen) ve Mphanga.

Malzemeler: Sun-Sun HW 303 Dış Filtre, Sun-Sun HW 302 Dış Filtre ve Akvaryum tavan dış filtresi. Isıtıcı henüz gerekmediğinden almadım ama planladığım 300w Eheim veya Tetra markalardan birisi...

Akvaryum Bakımı: Haftada bir 25% (75 Lt) dip çekimi ile su değişimi, 2 ayda bir dış filtre temizliği ve haftalık Ph, Amonyak, Nitrat ve Nitrit ölçümü.

Kullanılan Yemler: Tropikal Spirulina Granulat, Tropikal Spirulina Super Forte, Tropikal 3-Algae Granulat, Prodac Spirulina Flakes, JBL Novo Vert, Sera Discus Granulat, Sera Granured Protein, Dainichi Cichlid Veggie Deluxe, Dainichi Cichlid Ultima Krill, New Life Spectrum Thera + A, New Life Spectrum Grow ve Rotifish Kabuksuz Artemia.
Haşlanmış bezelye, ıspanak ve haftada bir salatalık.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu ve Sera Bakteri Kültürü

Arkadaşlar Merhaba,
 
Öncelikle fotoğrafların kaliteleri maalesef istediğim gibi olamadı, ilerleyen zamanlar da daha iyilerini koymaya çalışacağım.
 
15 Yıl değişik türlerle devam ettirdiğim akvaryum hobime bundan 4 sene önce, yurtdışına taşınmamızdan dolayı ara vermiştim. Geçen ay tekrar başlama kararı aldım ve daha önce tecrübe ettiğim Mbuna Şov tankı yapmaya karar verdim. Türkiye de yaptığım Şov Mbuna tankım 450 litreydi ve 1-2 kayıp dışında aynı balıklara 3 sene bakmıştım. Tüm balıklarım erkekti ve toplam 27 farklı türe bakmıştım. Bu sefer, yaşadığım ülke de ki kısıtlı imkanlar yüzünden daha düşük hacimli bir tank düzenlemeye mecbur kaldım. Ayrıca burda Mbuna türleri en az bulunan akvaryum balıkları maalesef, dolayısıyla şuan mevcut 15 balığı yaklaşık 8-9 farklı akvaryumcudan toplayabildim. Eklenecek türler kısmındaki balıkları neredeyse 1 aydır arıyorum  neyseki bir toptancı ile tanıştım ve Allah kısmet ederse 2-3 hafta içinde elimde olacaklar.
 
Türkiye de Mbuna Şov tankı yapmadan önce Sarı Prenses ve Snow Prenses kolonilerim olmuştu ve yavru alma tecrübem de olmuştu.
 
Tekrar Şov tankı kurma istememin 2 ana nedeni var... Birincisi görsel olarak kesinlikle çok muhteşem. İkinci sebep ise yaşadığım ülke de balık satışı hatta takası kanunlar gereği yasak. Dolayısıyla en son isteyeceğim şey yavru almak olur  Sadece lisanslı satıcılar iç piyasada satış yapabiliyorlar... Hatta malzeme ile takas bile yapamıyorsunuz.
 
Daha önce de tecrübe ettiğim için, sadece erkekler den oluşan bir tankta düşünülenin aksine balıklar da stres ve kavga az oluyor. Bunun birinci sebebi rekabet edecek dişi yok... İkincisi ise hep aynı balıklar kovalanmıyor/kovalamıyor, dolayısıyla agresiflik, tecrübe ile sabit, ciddi olarak azalıyor. Buradaki önemli nokta her türün erkeğinden birer tane koymak + tüm balıkları otçul ve otçul-etçil Mbuna türleri ile çeşitlendirmek. Sadece etçil tür (İmparator gibi) kesinlikle konulmamalıdır. Koyan arkadaşlar mutlaka vardır ama eminim diyetlerine çok dikkat ediyorlardır. Diğer altın kural ise over-stock yöntemi ile ihtiyaçtan fazla filtreleme... Mümkün olursa balık sayısını 21-22 civarına çıkarıp, agresifliği daha da azaltmak istiyorum fakat bunu yaparken filtrelemenin çok iyi olması ve saklanma yerlerinin de yeterli olması gerekiyor. Şuan saklanma alanları 15 balık için çok yeterli ama ileride daha fazla taş ve kaya eklemeyi düşünüyorum.
 
Değerli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum... Özellikle Mbuna tür tavsiyeleri ve daha önce şov tankı tecrübe etmiş arkadaşlar paylaşımda bulunursa çok memnun olurum.
 
Sağlıklı hobiler
 
omardaing2014-09-10 22:50:12
Papağan ile hangi tür?
Vaktiniz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
 
iyi hobiler dilerim
Papağan ile hangi tür?
Uygar bey çok memnun olurum. Teşekkür ederim
Papağan ile hangi tür?
Sizce Oscar olur mu? Akvaryum 250lt olduğu için 1 Oscar ve 1 Papağan dışında balık ekleyemeyiz diye düşünüyorum.
 
Malawiler de bazı az agresif türler de var mesela; Mavi Prenses, Auratus, Portakal veya Mavi Zebra. Bunlarla olur mu sizce? Koloni akvaryumu düşünmüyoruz o yüzden her türden 1 adet koyabiliriz.
Papağan ile hangi tür?

Herkese merhabalar,

Sizlere danışmadan önce belirtmem gereken konu; Papağanların suni yollarla üretilen ve doğada olmadıklarını biliyorum. Ayrıca üretilip satılmalarını doğru bulmuyorum özellikle büyüdüklerinde biyolojik olarak sıkıntı ve bunu doğurabilecek sağlık problemleri çekebileceklerini de biliyorum.
 
Kardeşime yeni 250lt akvaryum kurmuştuk ve 2 hafta suyun oturmasını bekliyorduk. Kardeşim diye söylemiyorum ama çok iyi yürekli bir çocuktur. Akvaryumun oturmasını beklerken pethopları dolaşmaya başlamış... Gittiği bir petshopta çok kötü durumda olan bir Papağan görmüş ve dayanamayıp kurtarma amaçlı satın almış. Eve getirdiğinde hakikaten bu balık zor yaşar dedim ama kardeşim onu kurtarmayı başardı. Çok ilgilendi, her gün internette araştırmalar yaptı ve balık şuan da gayet sağlıklı.
 
Malum olan oldu, her ne kadar papağan ticaretine karşı olsamda akvaryum da tutmaktan başka çaremiz kalmadı, insaniyet namına...
 
Şimdi bunun yanına hangi türü koyabiliriz? Mbuna veya diğer Malawiler ile yaşarmı?
300lt Malawi Şov Akvaryumu
Hakan bey, tavsiyeniz konusunda çok haklısınız kesinlikle beslenme biçimlerinin aynı olması konusunda çok hassas davranacağım.
İmparatorlar ağırlıklı olarak etçil bir tür dolayısıyla çok seçenek var. Mbuna da ise hem etçil hemde otçul ağırlıklı diye biliyorum ama en güzelleri genelde otçul oluyorlar.
 
Buse hanım, evet dediğiniz geçerli ve kullanılmakta...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.