ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Magma
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
262
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Ekim 2024 12:52
Toplam Mesaj:
493 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet Göksel Işıklı
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1973
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Endüstri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
MEHMET GÖKSEL IŞIKLI
160 lt Bitkili:Paracheirodon Innesi,Tanichtys Albonubes,Hyphessobrycon Flammeus,Trigonostigma Heteromorpha,AlbinoCory,BronzeCory, Crossocheilus Oblongus-SAE,Pterygoplichthys Gibbiceps-L165,Fire Red Shrimp, Salyangozlar
SON 10 MESAJI
Walstad Metodu Denemesi
Bravo size sabırla bugüne getirmişsiniz.
Walstad için hazırlık yaparken önce vazgeçer gibi olmuştum. Reptisoil diye bir malzeme var aslında terrarium yatağı; torf-hindistan cevizi tozu vs var içinde. Bir delikli bez torba içine onu koyup tabana yatıracağım. Sineklik ile de karışma tehlikesi var çünkü. Üstüne sıfır numara midye kırıklı inşaat kumu var elimde. Onu mu ve/veya bazalt yer dolgu malzemesinden var gri-siyah renkli dere kumundan biraz irice, hangisiyle toprağı kaplamakta karar veremedim. Filtre kendinden sumplu fluval 57 lt tank olduğu için filtreyi çalıştıracağım. Dere kumu da eski tankımdan var ama yıllardır ekru renkten sıkıldım daha siyaha yöneldim şimdilerde.
Burada tek çekimcem ph seviyeleri. Terrarium malzemesinin ph'i bitkiler için 5-6 seviyelerinde. Karidesleri asitte öldürmek istemem bitkilere iyi olsa dahi. Ormanda dere içindeki çamurdan da koyabilirim ama geçenlerde bu amaçla getirdiğim çamur kah güneş kah yağmur altında lağımdan beter koktu ve çekindim ev ahalisini daha da rahatsız etmemek için.Bu sebeple torfa yöneldim.
Cesaret verici çalışmanız.Tebrikler...
Bravo size sabırla bugüne getirmişsiniz.
Walstad için hazırlık yaparken önce vazgeçer gibi olmuştum. Reptisoil diye bir malzeme var aslında terrarium yatağı; torf-hindistan cevizi tozu vs var içinde. Bir delikli bez torba içine onu koyup tabana yatıracağım. Sineklik ile de karışma tehlikesi var çünkü. Üstüne sıfır numara midye kırıklı inşaat kumu var elimde. Onu mu ve/veya bazalt yer dolgu malzemesinden var gri-siyah renkli dere kumundan biraz irice, hangisiyle toprağı kaplamakta karar veremedim. Filtre kendinden sumplu fluval 57 lt tank olduğu için filtreyi çalıştıracağım. Dere kumu da eski tankımdan var ama yıllardır ekru renkten sıkıldım daha siyaha yöneldim şimdilerde.
Burada tek çekimcem ph seviyeleri. Terrarium malzemesinin ph'i bitkiler için 5-6 seviyelerinde. Karidesleri asitte öldürmek istemem bitkilere iyi olsa dahi. Ormanda dere içindeki çamurdan da koyabilirim ama geçenlerde bu amaçla getirdiğim çamur kah güneş kah yağmur altında lağımdan beter koktu ve çekindim ev ahalisini daha da rahatsız etmemek için.Bu sebeple torfa yöneldim.
Cesaret verici çalışmanız.Tebrikler...
Walstad Serüveni Ve Balık Önerisi
Merhaba;
Dün bir videoda cüce guramiler karideslere-birbirlerine ve kendi yavrularına rahat vermemişlerdi.
Karides için hüsran oluşturmasın…
Merhaba;
Dün bir videoda cüce guramiler karideslere-birbirlerine ve kendi yavrularına rahat vermemişlerdi.
Karides için hüsran oluşturmasın…
Fluval Flex 57lt İle Nano Bitkili
Merhaba; Bu akvaryumun handikapı kum seviyesinin çok düşük olması, giriş altta zemine çok yakın çünkü. Bitkilerinizi planlarken bunu dikkate alın. Ben zorlandım açıkçası. Bir de motor vınlaması duyuluyor. Motor altında vantuzlar var ama çıkış hortumu yüksekliği vantuzların tabana yapışmasına yeterli değil. Otomatik yem makinesi için de kapaktaki alan yeterli gelmeyecektir. Görseli güzel görünse de…
Taşınma sırasında boşaltmıştım bu tankımı. Geçici olarak büyük plecoma ev sahipliği yaptı. Benim de düşüncem walstad ile bir kurulum yapmak. Takipteyim…
Merhaba; Bu akvaryumun handikapı kum seviyesinin çok düşük olması, giriş altta zemine çok yakın çünkü. Bitkilerinizi planlarken bunu dikkate alın. Ben zorlandım açıkçası. Bir de motor vınlaması duyuluyor. Motor altında vantuzlar var ama çıkış hortumu yüksekliği vantuzların tabana yapışmasına yeterli değil. Otomatik yem makinesi için de kapaktaki alan yeterli gelmeyecektir. Görseli güzel görünse de…
Taşınma sırasında boşaltmıştım bu tankımı. Geçici olarak büyük plecoma ev sahipliği yaptı. Benim de düşüncem walstad ile bir kurulum yapmak. Takipteyim…
Yemsiz Karides Akvaryum
Dennerle ürünü ısırgan otu içerikli yaprak formunda yemi var.suya girdikten 1 gün kadar sonra yenilir hale geliyor.sayıya da bağlı olarak birkaç günde tükeniyor.ama fazla atarsanız da illa kirlilik yapacaktır.küçük bir yem makinesi alın ve minimumda ayarlayın her gün en az halde yemlesin.yine dennerle’nin granül yemleri var karideslere özel.makineye koyabilirsiniz.ama su seviyesi de 20 günde %25 civarı azalır havalar ısınıyor.açıksa eğer bunu da düşünün…
Dennerle ürünü ısırgan otu içerikli yaprak formunda yemi var.suya girdikten 1 gün kadar sonra yenilir hale geliyor.sayıya da bağlı olarak birkaç günde tükeniyor.ama fazla atarsanız da illa kirlilik yapacaktır.küçük bir yem makinesi alın ve minimumda ayarlayın her gün en az halde yemlesin.yine dennerle’nin granül yemleri var karideslere özel.makineye koyabilirsiniz.ama su seviyesi de 20 günde %25 civarı azalır havalar ısınıyor.açıksa eğer bunu da düşünün…
Najas Ve Yosun Birlikteliği
Merhaba,
Yaz ortasında kurduğum 56 lt’lik fluval arka sumplu karides akvaryumuna 2 ay tatil sebebiyle bakım yapamadım,yemleme haftada 1 kez kağıt şeklinde bitkisel yemle yapıldı.
Günde 4+4 saat 6500K led kendi aydınlatması var.sumpuna ek önceki akvaryumdan getirdiğim hava filtresi de devam ediyor.
Daha önce de najas bitkisi ile yosun birlikteliğine dikkat çekmiştim.2 aylık sürede aynısı yine oluşmuş.yosun oluşumu dışında najas da çok hızlı biçimde çoğalıp tankı kaplamış neredeyse.yosun lifleri fotodaki gibi yoğun ve yüzeyde çok uzun iplik şeklindeler ve çok da sağlam.
Bu öbekleri çıkarıp uzaklaştırmak dışında neler yapabilirim?
lifleri uzaklaştırmama karideslere ve su değerlerine zarar verir mi?
Bunları besin olarak hangi canlı etkin olarak tüketir,karideslere zarar vermeden?
Najas faydadan çok zarar mı veriyor acaba?
Teşekkürler…
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102421.jpg[/IMG]
Merhaba,
Yaz ortasında kurduğum 56 lt’lik fluval arka sumplu karides akvaryumuna 2 ay tatil sebebiyle bakım yapamadım,yemleme haftada 1 kez kağıt şeklinde bitkisel yemle yapıldı.
Günde 4+4 saat 6500K led kendi aydınlatması var.sumpuna ek önceki akvaryumdan getirdiğim hava filtresi de devam ediyor.
Daha önce de najas bitkisi ile yosun birlikteliğine dikkat çekmiştim.2 aylık sürede aynısı yine oluşmuş.yosun oluşumu dışında najas da çok hızlı biçimde çoğalıp tankı kaplamış neredeyse.yosun lifleri fotodaki gibi yoğun ve yüzeyde çok uzun iplik şeklindeler ve çok da sağlam.
Bu öbekleri çıkarıp uzaklaştırmak dışında neler yapabilirim?
lifleri uzaklaştırmama karideslere ve su değerlerine zarar verir mi?
Bunları besin olarak hangi canlı etkin olarak tüketir,karideslere zarar vermeden?
Najas faydadan çok zarar mı veriyor acaba?
Teşekkürler…
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182183/041020211102421.jpg[/IMG]
Filtre Önerisi
Merhaba,
Elodea,tilki kuyruğu,najas,pistia,su mercimeğini küçücük akvaryuma koyunca hobi akvaryumdan çok o bitkileri azaltma işine dönüşür ve bıktırır bir süre sonra.sonuçta filtreniz olacak ve su değişimi yapacaksınız.yapraklı ve köklü ya da kütüğe bağlayabileceğiniz anubias gibi bitkilerle balığa-karidese daha çok odaklanırsınız.
Gün geliyordu 1,5 metre tilki kuyruğunu çıkarıp dağıtmaya çalışıyordum.tecrübemle böyle…
Merhaba,
Elodea,tilki kuyruğu,najas,pistia,su mercimeğini küçücük akvaryuma koyunca hobi akvaryumdan çok o bitkileri azaltma işine dönüşür ve bıktırır bir süre sonra.sonuçta filtreniz olacak ve su değişimi yapacaksınız.yapraklı ve köklü ya da kütüğe bağlayabileceğiniz anubias gibi bitkilerle balığa-karidese daha çok odaklanırsınız.
Gün geliyordu 1,5 metre tilki kuyruğunu çıkarıp dağıtmaya çalışıyordum.tecrübemle böyle…
Dış Filtreyi Ucuza Getirme Yolları
Merhaba Erkut;
Vida dübeli yerine Türkiye’de de üretilen kaldness seçeneğini düşündün mü?
Arıtma istasyonlarında-havuzlarda-sumpta kullanılan bir malzeme.dübel de debiyle yüzer herhalde kap içerisinde ama kaldness kadar yüzey alanı olmaz onda.
Selamlar...
[QUOTE=lemur]Yeni filtre yapacağım. 16000 litre Koi havuzu için sınırlı seçenekler arasında satın alınabilecek en ucuz seçenek 9000 tl. faiziyle 11.000 tl.
Ne yapabilirim? Motoru kendim yapamam. Seçenekler araştırdığım kadarıyla 900-3500 tl arasında. Bunlar 8000-10000 litre/saat çevirme aralığında olan farklı markalar.
En basitinden başlayalım Kasa olarak 3 adet 60 lt çöp kovası kullansam bu da bağlantılarıyla falan 150-200 tl tutsa. Rastgele bir kap kullanamıyorum, dekoratif görünmesi de önemli.
Şansıma zeolit ve lav taşı elimde fazlasıyla var. Bunlara para vermeyececeğim. Verseydim 100 tl tutardı.
Bioball ve seramik büyük sayıda kullanıldığında pahalı malzemeler. Kullansaydım 150-200 tl de ona yazardım. Onun yerine ucuza kaçıp plastik vida dübeli kullansam 30 tl'ye hallederim.
Aktif kömür kullanırsam hesap iyice şaşar. Onun yerine bildiğin odun kömürü kullanabilirim gerekirse. Kilosunu bilmiyorum ama ona da 50 yazsak.
Tabi bütün bunları dağılmasın diye dolduracağım file torbalar lazım, onlar da çok pahalı, atıyorum 50 tl yazsak, ya da anneciğime eski tül perdelerden diktirsek?
2 farklı gözenekte biyolojik sünger lazım, fiyat değişmekle birlikte 150-200 ona yazsak. Ya da iyice işin suyunu kaçırıp döşemeci süngeri veya bulaşık süngeri kullansak??? Sünger işini 50 tl altında hatta bedavaya halledebiliriz. Fakat filtremiz 2 günde tıkanır.
Elyafı en sona bıraktım. Marka elyaf 100 tl alabiliriz ya da yine döşemeciden aynı miktarda 10 tlye alabilriz.
Hepsini altalta toplayınca bu hesapla filtremin olası maliyeti 1200 lirayla 4350 lira arasında değişiyor. Bu geniş aralığı yaratan en önemli unsur da 2600 tl farkla motor seçenekleri oluyor.
Yapmaya değer mi? Önerilerinizi bekliyorum.[:?]
[/QUOTE]
Merhaba Erkut;
Vida dübeli yerine Türkiye’de de üretilen kaldness seçeneğini düşündün mü?
Arıtma istasyonlarında-havuzlarda-sumpta kullanılan bir malzeme.dübel de debiyle yüzer herhalde kap içerisinde ama kaldness kadar yüzey alanı olmaz onda.
Selamlar...
[QUOTE=lemur]Yeni filtre yapacağım. 16000 litre Koi havuzu için sınırlı seçenekler arasında satın alınabilecek en ucuz seçenek 9000 tl. faiziyle 11.000 tl.
Ne yapabilirim? Motoru kendim yapamam. Seçenekler araştırdığım kadarıyla 900-3500 tl arasında. Bunlar 8000-10000 litre/saat çevirme aralığında olan farklı markalar.
En basitinden başlayalım Kasa olarak 3 adet 60 lt çöp kovası kullansam bu da bağlantılarıyla falan 150-200 tl tutsa. Rastgele bir kap kullanamıyorum, dekoratif görünmesi de önemli.
Şansıma zeolit ve lav taşı elimde fazlasıyla var. Bunlara para vermeyececeğim. Verseydim 100 tl tutardı.
Bioball ve seramik büyük sayıda kullanıldığında pahalı malzemeler. Kullansaydım 150-200 tl de ona yazardım. Onun yerine ucuza kaçıp plastik vida dübeli kullansam 30 tl'ye hallederim.
Aktif kömür kullanırsam hesap iyice şaşar. Onun yerine bildiğin odun kömürü kullanabilirim gerekirse. Kilosunu bilmiyorum ama ona da 50 yazsak.
Tabi bütün bunları dağılmasın diye dolduracağım file torbalar lazım, onlar da çok pahalı, atıyorum 50 tl yazsak, ya da anneciğime eski tül perdelerden diktirsek?
2 farklı gözenekte biyolojik sünger lazım, fiyat değişmekle birlikte 150-200 ona yazsak. Ya da iyice işin suyunu kaçırıp döşemeci süngeri veya bulaşık süngeri kullansak??? Sünger işini 50 tl altında hatta bedavaya halledebiliriz. Fakat filtremiz 2 günde tıkanır.
Elyafı en sona bıraktım. Marka elyaf 100 tl alabiliriz ya da yine döşemeciden aynı miktarda 10 tlye alabilriz.
Hepsini altalta toplayınca bu hesapla filtremin olası maliyeti 1200 lirayla 4350 lira arasında değişiyor. Bu geniş aralığı yaratan en önemli unsur da 2600 tl farkla motor seçenekleri oluyor.
Yapmaya değer mi? Önerilerinizi bekliyorum.[:?]
[/QUOTE]
80lt Bitkili
Hiç gerek yok gübreye,biyolojik döngü başlaması için salyangoz ve güvendiğiniz bir akvaryumdan su ve/veya bakteri besini/bakteri ekleyip yavaş yavaş balıklarınızı alıştırın yeni yerlerine.sürü halinde balık alıp koymayın hemen.birkaç adetle başlayın.
Öğrendikçe zor bitkilere ya da moss türlerine isterseniz geçersiniz zamanla.
Hiç gerek yok gübreye,biyolojik döngü başlaması için salyangoz ve güvendiğiniz bir akvaryumdan su ve/veya bakteri besini/bakteri ekleyip yavaş yavaş balıklarınızı alıştırın yeni yerlerine.sürü halinde balık alıp koymayın hemen.birkaç adetle başlayın.
Öğrendikçe zor bitkilere ya da moss türlerine isterseniz geçersiniz zamanla.
Bu Filtreyi Daha Önce Gördünüz Mü? (qanvee Lh-600)
Substrat malzemeler yüzmez ya da hareketli değildir,kaldness türevleri akışla birlikte kap içinde hareketlidir,bu da avantaj sağlar bakteriler için.sumplarda ve arıtma tesislerinde yaygın kullanılır.
Substrat malzemeler yüzmez ya da hareketli değildir,kaldness türevleri akışla birlikte kap içinde hareketlidir,bu da avantaj sağlar bakteriler için.sumplarda ve arıtma tesislerinde yaygın kullanılır.
Çatı Katı Günlükleri
Merhaba;
Zamanı geçti mi bilemiyorum ama ahşap dolapların altına ayak-takoz vidalasanız iyi olurdu.antalya’mın deli yağmurlarıyla zarar görmesin sistemleriniz. ya da istenmeyen kaçak durumunda.
Bir de büyük tanklarınız için Aponogeton Boivianus’u öneririm.dertsiz iri uzun yapraklı,kökleri anubias gibi,kuma gömmek gerekmiyor.
İyi keyifler...[EDIT]Magma,2021-02-13 01:21:50[/EDIT]
Merhaba;
Zamanı geçti mi bilemiyorum ama ahşap dolapların altına ayak-takoz vidalasanız iyi olurdu.antalya’mın deli yağmurlarıyla zarar görmesin sistemleriniz. ya da istenmeyen kaçak durumunda.
Bir de büyük tanklarınız için Aponogeton Boivianus’u öneririm.dertsiz iri uzun yapraklı,kökleri anubias gibi,kuma gömmek gerekmiyor.
İyi keyifler...[EDIT]Magma,2021-02-13 01:21:50[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Moliwe Kribensis monster07, 01:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Basit Yeşil Su Yapımı giyotyn, 00:48
Akvaryum Bilimi - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Bettam Hastalandı Taha Yanık, 00:02
Yeni Üye Forumu - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? daraa, 22:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz İle Karides monster07, 22:49
Yeni Üye Forumu - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Lepistes.., 21:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 16:40
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Orhan76, 14:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu Aguamentist, 13:08
Akvaryum Tanıtımı - Halfmoon Dumbo Veya Halfmoon Elephant Ear Betta samuraibeta, 11:57
İstanbullu Akvaristler - Arkadaşlar Yeni Akvaryum Orhan76, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Neolamprologus Multifasciatus Arıyorum Aplot 01:39
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 00:23
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:23
- Sıfır Cama Cam Akvaryum 45.30.30 Ardaaa.. 00:23
- Tül Kuyruk Ramirezi Ariyorum Hunt3r 00:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:14
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:51
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:51
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 23:31
- Öğrenciye Ücretsiz Elma Salyangozu mesagac 23:22
- Pasif İlan mesagac 23:22
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:14
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:14
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 23:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 23:11
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:44
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:44
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:44
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 22:42
- Panamense Yavru rebelde 22:38
- Katil Salyangoz rebelde 22:33
- Erkek Tiger Endler (takas Olur) metehan0106 22:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 22:21
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 22:21
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:48
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 21:48
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 21:42
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 21:42
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 21:39
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 21:39
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:38
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 21:13
- Karışık Cichledler vseckn 21:08
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 21:08
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 20:44
- Mega Dorsal Fullredler delir 19:54
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 19:40
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 19:40
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 19:40
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 19:40
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 19:15
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 19:15
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
diaslayt,
EmrePekin,
Bettasevdalisi,
Tustwis,
lebowskia,
mowo,
ilh4n,
egeuchiha,
Cloudbuster,
Canbudakkkk,
Kurban35,
scrap,
yedili,
linkolik,
ShowaSanshoku,
onur_0606,
recepbal,
Kerems06,
akomania,
mali37,
giyotyn,
AmatorAkvryumcu,
Taha Yanık,
UmutMEHDİOĞLU,
Srdr.Betta,
efsane07,
Vartego,
Aqua Discovery,
srnozcn,
BeReal,
Rüzgar.57,
Ra93,
barsbingul,
Hunt3r,
Yunus cikletcii,
ozelturlepistes,
cagrisw,
thejaponcu,
Ademkrtl,
Celaleddin,
asplant,
Hidro Dinamik,
mewtwo,
HOPPALA,
Aplot,
Ardaaa..,
Sütçü,
bendeniztayfun,
grysltk,
Dextran,
Liga,
wallece,
Ehtiyar,
Enescetin,
Thefishmannn,
monster07,
AzizArif,
erosennin,
Aliko1616,
Lepistes..,
Alberu,
cihatkaraca,
orkunatalay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.