ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OsmanSezen
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
324
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2018 22:35
Son Ziyaret:
21 Ekim 2024 23:39
Toplam Mesaj:
328 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Osman Sezen
Doğum Tarihi:
19 Eylül 1995
Yaş:
29
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Osman Sezen

SON 10 MESAJI

Lepistesler Anlamsız Şekilde Yüzeyde.
Temellendirmede ufak bir hatamız var, sizin veya benim, tartışarak çözmeliyiz bunu.


Biraz uzun yazmam gerekiyor sanırım :)

Size bir kaç soru sormak istiyorum. Neden f0 balıklar uzun yılalrdır akvaryumda yaşayan kuzenlerine göre su koşulları açısından daha hassas oluyor ? Akvaryumda yaşayan kuzenleri çeşme suyuna nesiller geçtikçe adapte olmuş olabilir mi ? İzole su örneğimde olduğu gibi, nesillerdir doğal koşullarından izole yaşayan balıklar su koşullarına tolerans açısından mikro bir evrim geçirmiş olabilir mi ? Elcevap, olur.

Benzer durum bakteriler için de geçerli. Bakteriler ki balıklara göre çok daha hızlı ve çok sayıda üreyen canlılar olduğu için adaptasyon ve mutasyon geliştirme oran/ihtimalleri daha fazla. Bu nedenle, örneğin 6 aydır su değişimi yapılmayan bir akvaryum düşünelim. Çeşme suyunun değerlerinden oldukça farklı değerlere sahip olacaktır bu akvaryum. Bitkiler minarelleri emecek suyu demineralize edecek, nitrat birikiminden dolayı ph düşecek vs vs. Bu örnek akvaryumumuzda da yaşayan bir bakteri popülasyonumuz olsun. Bakteriler değişim 6 aylık sürede gerçekleştiğinden ve zaten 8 saat içinde popülasyonu 2 ye katlayabilecek kadar hızlı üreme yeteneklerinden dolayı değişen koşullara dapte olmuş olacaklar. Fakat dikkatinizi çekiyorum, bu adaptasyon uzun zaman içinde yavaş yavaş olacak. Yeni koşullar da canlının genetik hazırbulunuşluk havuzunun içinde olmasına rağmen adaptasyonun gerçekleşmesi zaman alacak. Buraya kadar anlaştığımızı düşünüyorum. Bahsettiğim şey bir çeşit doğal seçilim aslında, değişen yaşam koşullarına ayak uydurabilen canlılar ürer ve nesli devam eder. Çok basit.

Gelelim bu akvaryumdaki şartları yüzde 50 lik su değişimi ile aniden değiştirdiğimiz zamana :). Bu zaman öyle bir zaman ki, hali hazırda akvaryumumuzda bulunan bakteriler yüksek oranda yeni şartlara uygun evrimleşmiş olsalar da halen içlerinde adaptasyon sayesinde hayatta kalmayı başaran örnek akvaryum için ilksel bakteri formalrı da bulunmakta. Acı gerçektir Arif hocam bu şartlar altında yüksek oranda su değişimi yaparsanız popülasyonun çok büyük bir kısmını ellerinizle öldürürsünüz.

Bir de bakteri aşılama argümanınıza bakalım, çok güzel bir örnek. Aslında tam olarak bahsi geçen durum için verilmiş bir örnek. Siz sanıyor musunuz ki Bakteri aşılaması yaptığımızda aktardığımız tüm bakteriler hayatta kalıyor ? Büyük çoğunluğu daha akvaryuma düşer düşmez ölüyor. Ancak popülasyonun yeni koşullarda hayatta kalabilecek mutasyona şans eseri sahip olan bireyleri hayatta kalabiliyor ve üremeye devam ediyor. Bu bireyler az da olsa bakteri varlığı yaratıyor ve bakterilerin 8 saatte 2 ye katlanan bir üreme hızı olduğudüşünüldüğünde zamansal olarak döngünün oturması adına bize fayda sağlıyor :)

Yoğun bitkili tankta gün aşırı yüzde 50 su değişimi örneğiniz de çok güzel, Bakın size hep canlılar için normalin aniden bozulmasının sorun yarattığından bahsettim önceki bütün açıklamalarımda. Burda da aynı açıklamayı yapacağım ve şaşıracaksınız. Sizce burdaki düzen suyun sürekli ve yüksek miktarda değişmesi değilmi ? O halde bu izole örneğimize baktığımızda şartlar sürekli ve oynak olacak şekilde değişiyor. Şunu söylememiz doğru olur''bu akvaryumdaki bakteriler değişken su koşullarına adapte oalcak şekilde evrimleşmiştir'' İdeal yaşam aralıklarını değişken su koşulları sayesinde genişletmiş ve buna göre bir adaptasyonel evrimsel süreç yaşamışlardır.

Yeni bir iddia da benden gelsin, bence bu kafanızda daha net oturma sağlayacak. Mutlaka bakteri çakışması diye bir şey duymuşsunuzdur. Ne ola ki bu bakteri çakışması ? Her tankta nitrit ve nitrat bakterileri aynı bunlar ne alaka çakışıyorlar ? Ne farklı ? :) Farkı anlattım yukarıda yetericne ama bir kez daha. Türleri aynı olsa da izolasyonun süresinin uzaması ile bakteriler arasında o kadar büyük farklar oluşabiliyor ki aynı ortamda bulunduklarında biri diğerinin yaşam koşuluna ayak uyduramadığı için ölüyor. Ayıları düşünün, envai çeşit ayı var, siyah ayı boz ayı kanada ayısı kutup ayısı kastamonu ayısı, hepsi ayı temelde. Fakat ne kadar farklı koşullarda yaşıyorlar değil mi ? Yaşantı üzerine bir örnek vereyim size, evde denemek de çok kolay. 2 kavanoz lazım sadece, birine salatalık turşusu kurun diğerine biber turşusu. Salatalık ve biber hariç geri kalan sirke tuz sarımsak gibi malzemeler aynı olsun. Turular olgunlaştıktan sonra turşu sularını karıştırın. 1-2 gün içerisinde yüzeyde küf tabakaları göreceksiniz. Sebebi bakteri çakışması. Aynı bakteri oysa ki, fakat izolasyon sayesinde çok farklı bir evrim yaşadılar. Bilmiyorum anlatabildim mi ? ,Kaynak istemişsiniz, seve seve veririm, fakat burada yazdıklarım yıllardır yaptığım okumaların aldığım eğitimin harmanı. 1-2 kaynak ile ispatlanacak bilgiler değil, çok daha fazlası lazım, fakat ben gene de yazayım.

İlk olarak forumdan başlayalım kaynak göstermeye;
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]
Bu yazının şu kısmı:
[QUOTE]Bol yüzdeyle su değiştirmenin ne gibi bir zararı olur?
Bakteriler suda yaşamıyor, koloni halinde ve suyu alınca bakteriyi azaltmıyorsunuz ancak bakteriler de balıklar gibi ani sıcaklık, pH ve iyon konsantrasyonları gibi değişimlerden etkilenirler. Bunun arkasındaki mekanizmayı anlamak için bu makaleyi okumanızı şiddetle öneririm: https://www.akvaryum.com/Forum/neden_yumurtalarin_60i_acilir_da_tamami_acilmaz_k929935.asp
Makaleden de anlaşılabileceği üzere fazla su değiştirildiğinde bakteri popülasyonunun bir kısmı bu yeni şartlara alışamaz ve ölür, yeni su ile eski su arasındaki fark ne kadar çoksa bu ölen kısım o kadar fazla olur ancak kalanlar üreyerek yeni şartlara daha adapte olan yeni bir popülasyon oluştururlar. Ancak bu aradaki geçişte bakteri sayısı gerekenden düşük olacağı için amonyak ve/veya nitrit birikimi olabilir, bu nedenle su değişimleri arasındaki zaman fazla uzatılmamalı, yeni eklenen su ile eski suyun sıcaklık, pH gibi değerler açısından birbirinden çok farklı olmaması sağlanmamalı, fark büyükse su değişimi yüzdesi küçük tutularak ve değişim günlere yayılarak, olumsuz etkisi azaltılmalıdır.
[/QUOTE]

Gene forumdan bir örnek olsun,mantığı anlamak adına:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/neden_yumurtalarin_60i_acilir_da_tamami_acilmaz_k929935.asp[/URL]

[URL]https://www.tfhmagazine.com/articles/freshwater/nitrifying-bacteria[/URL]

Ayrıca Richard Dawkins- Gen bencildir, Kör Saatçi

Ayrıca Neil Shubin- İçimizdeki balık

Ayrıca Steve Jones-Neredeyse bir balina

Kaynaklar artırılır kolaylıkla, bu konuda ayzılmış alansal literatür evrimsel bir pozitivist dil kullandığı için birbiri ile çelişmez.

Bilimsel bilgi genellenebilir özellikte olmalıdır. Sizin yaşadığınız istisna literatürün yıllardır biriktirdiği bilgi yığınını bir anda değiştirebilir. Ancak bu deneyin labaratuvar koşullarında, değişkenler kontrol altına alınarak yapılması gerekir. Bilemiyoruz, belki ölçme aracınız hatalıydı, belki birileri sizden habersiz su değişimi yaptı veya yaprığınız ayda bir su değişimleri su kaynağı ile izole suyun birbirinden farklılaşmasını engelleyecek sıklıktaydı. Yukarıdakielr örnek bu arada, sadece yaşantınızın örneklem havuzunda biricik bir örnek olduğunu tek başına hiçbir şey ifade etmediğini belirtmek istiyorum :). Ancak aynı koşullar altında her yerde aynı sonucu verirse bir değer ifade eder. Aksi halde rastantıdır, tesadüftür,istisnadır. Bilimsel bilginin ilerleyiş şekli de budur zaten.

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim :)[EDIT]OsmanSezen,2023-07-16 14:19:25[/EDIT]
Lepistesler Anlamsız Şekilde Yüzeyde.
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Son kısıma kadar katılıyorum; yerinde tespitler. İzole su kısmına pek katılmıyorum. 5 aydır zorunlu sebeplerle, iki ayda ve ayda bir su değişimi yaptığım tankta çözünmüş mineral oranı, nitrat değerleri, gH, pH ve kH neredeyse aynı idi. Düzenli aralıklarla yaptığım su değişimlerinde de keza öyle idi. Deiyonize su ve musluk suyu kullandığım ayrı tanklarda durum hep aynı idi. Klora ve antibiyotiğe bile direnç gösterip yaşayan, 3.5 gibi bir pH seviyesinde bile amonyumu nitrite ve nitrata oksitleyebilen bu bakteri ve arkelerin; bahsini ettiğiniz şekilde ölebilecekleri pek tutarlı görünmüyor. Öyle olsa idi milyarlarca yıldır her türlü zorlu koşula adapte olarak yaşayamazlardı. Milyarlarca yıl! [/QUOTE]

Üstadım el elden, bilgi bilgiden üstündür, söylediklerinizi ve tecrübenizi kesinlikle göz ardı etmeyeceğim lakin; özellikle bitkili tanklarda söylediğiniz değerlerin sabit kalması durumu pek mümkün değil. Hiçbir şey olmasa bile bitkiler minerali kullanıyor ve su değerleri değişiyor. Tabi siz aksi yönde bir deneyim yaşamışsınız fakat ben yaşantınızı istisna olarak kabul edeceğim müsadenizle [:)))] İki su değişimi arasındaki süre ne kadar uzarsa su değerlerindeki değişim o denli büyük oluyor. Bakterilerin makro ve mikro yaşam koşullarının oldukça geniş olduğu konusunda size katılmamak mümkün değil fakat burada söylemek istediğim daha çok koşulların bir anda değişmesi ile alakalı. Yoksa insan +35 derecede de -40 derecede de yaşayabiliyor, ancak +35den -40 a bir anda geçiş yaparsa mutlaka sorunlar doğacaktır. Yalnız bu örnekle de kalmasın, uzun süre karanlıkta yaşayan(örneğin hücre cezası alan mahkumlar) insanlar bir anda aydınlık ortama çıkarılınca geçici hatta bazen kalıcı görme bozukluğu oluşabiliyor. Oysa ki insan bu örneklenen ortamların hepsinde rahatlıkla hayatta kalabilen bir canlı. Son olarak dalgıçların vurgun yemesinden de bahsetmiş olayım. Basınçta azar azar değişim sorun olmuyor ama ani değişim öldürüyor bizi. Buradaki bakterilerin ölmesi de yukarıdaki saydığım örneklerle ilgili. Koşulların ani veya hızlı değişimi, normalde yaşayabilecekleri şartlarda bile sorun yaşamalarına/ölmelerine neden oluyor.

Bununla birlikte kendimi çok iyi ifade edemediğimi fark ettim. Demek istediğim şey ''Uzun su değişimlerinden sonra yapılan her su değişiminde bakteri ölümü olur.'' gibi anlaşılmış, ancak ben bunun yerine yüksek miktarda yapılan değişimlerle sorun olur demek istedim(örneğin yüzde 40-50..) Fakat yüzde 10-20 arası yapılacak bir değişim şartların değişmesini ve bakteriler dahil tüm canlıların yeni koşullara adaptasyonunu yavaş yavaş sağlayacağından sorun olmaz elbette.

[QUOTE=aquafilozof]Denilen şekilde değişimi yaptım, su düzenleyicisi kullandım. Ama saatlerdir hareketlenmediler ve bir balığımı kaybettim. Acilen balıkları karantina tankına ayırdım. Elma salyangozlarını mâlum tanka saldım, bakteri kültürü için yararlılarmış. Neler olacak hiç bilmiyorum, daha önce karşılaşmadığım bir konu. Yarında su değişimine devam edeceğim. Tabî balıklarımı bir bir kaybetmezsem. [/QUOTE]

Balık kaybı yaşamanız normal, balıklarınız kendi çişinde yüzüyor amiyane tabirle, yalnız su değişiminden sonra yaşanması biraz tuhaf geldi bana. Siz su düzenleyicisi olarak kullandığınız şeyi kullanmaktan vazgeçin bence. Hacim çok küçük, 3 tane 5 litrelik su şişesinde suyu kapağı açık gölge bir ortamda minimum 12 saat dinlendirmek emin olun insanın kafasını rahat ettiriyor :) Ayrıca su değişimini yaparken de balıkların şoka girmemesi için zamana yayın, suyu azar azar ekleyin. Damlama yöntemi falan kullananlar var, ben o kadar kasmayı çok gerekli bulmuyorum fakat suyu bir anda lönk diye boşaltmak da doğru değil :) Bir de sizden ricam tankın genel bir kaç fotoğrafını ekler misiniz ? Su sıcaklığı hakkında bilgi verir misiniz ? [EDIT]OsmanSezen,2023-07-16 10:25:34[/EDIT]
Lepistesler Anlamsız Şekilde Yüzeyde.
[QUOTE=aquafilozof]
Filtrem yeterli daha önceki sistemlerde de hep kullandığım iç filtreden çevirme tepe filtre. Her zaman yaptığım işlemler. Ama bu sefer balıkları birkaç sorundan dolayı erken eklemek zorunda kaldım, o yüzden hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Erken oturması ve zarar görmemek için amonyak ilaçları vs. kullanmama gerek var mı?
Teşekkür ve saygılarımla...[/QUOTE]

Amonyak ilacından kastınız ne bilmiyorum ama bakteri kültürü eklemekten bahsediyorsanız eğer mutlaka faydası olacaktır. Amonyak gidericileri ise önermiyorum, çünkü oluşması için çabaladığımız bakteri kültürünün yiyeceği olan amonyağı kimyasal bağlar ile tutup nötralize ediyorlar temelde. Bakterinin yiyeceğini elinden alırsak popülasyonun gelişmesini nasıl sağlayaağız ? Ben olsaydım gün aşırı su değiştirerek sorunu çözmeyi yeğlerdim. Bakteri kültürleri zamandan tasarruf sağlasalar dahi pahalı oldukları için kullanışlı bulmuyorum.

Düzenli su değişmi bakteri kültürü oturduktan sonra dahi önemli. Eğer su değişimi sıklığını azaltırsanız akvaryumdaki izole su, su kaynağından farklı değerlere sahip olacağından ve su değişim sıklığı azaldıkça bu farklılıka artacağından dolayı, nasıl ki balıklar için ani su değeri değişiklikleri soruna sebep oluyorsa bakteriler için de olacak, bakteri popülasyonu ölecektir. Lütfen özen gösterelim, dikkat edelim. [EDIT]OsmanSezen,2023-07-15 21:43:56[/EDIT]
Lepistesler Anlamsız Şekilde Yüzeyde.
[QUOTE=aquafilozof]
Teşekkürler, %40 oranında su değisimi yaptım. Biraz hareketlendiler ama çok bir değişim olmadı. Beklemem mi gerekir? Tekrarlanmaması için ne yapmalıyım?
[/QUOTE]

Bakteri kültürü oluşana kadar bu sorunu yaşayabilirsiniz. en az 3-4 gün su değişimine devam edilmeli, 3-4 günün sonunda gözlemlenmeli, davranış halen devam ediyorsa bir 3-4 gün daha devam etmelisiniz. Tabi bunları düzgün bir filtreniz olduğu varsayımı ile yazıyorum. Filtrenizin medyası biyolojik filtrasyona uygun olacak şekilde ayarlanmalı, emiş ve üfleme gücü akvaryumunuzun hacmine uygun olmalı. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi pipo filtre veya dış filtre kullanmanızı öneririm. Ayrıca şu yazıyı okumanız da sistemin mantığını anlamanız açısından faydalı olur. [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

İyi forumlar sağlıklı balıklar :) [EDIT]OsmanSezen,2023-07-15 18:38:06[/EDIT]
Lepistesler Anlamsız Şekilde Yüzeyde.
Merhabalar, tankınız yeni kurulum. Bakteri kültürü kullanmış oslanız dahi henüz bakteri döngüsü oturmamış ve bu nedenle balıklarınız amonyak zehirlenmesi yaşıyorlar. Dinlenmiş ve yakın sıcaklıktaki su ile gün aşırı yüzde 30-50 arası su değişimi yapmalısınız. 30 litre de bahsi geçen canlılar için az. Mümkünse hacmi artırın. Tepe filtre yerine bir pipo filtre veya dış filtre kullanın. Hiç olmadı filtre medyasını biyolojik filtrasyon yapabilecek şekilde modifiye edin.

İyi forumlar.


*edit,imla.[EDIT]OsmanSezen,2023-07-15 15:53:02[/EDIT]
35*35*35 Ne Low Tech Ne Hight Tech Bitkili
Merhabalar, kabaca bir göz gezdirdim, mesajların birinde sürpriz kontenjandan gelen bir adet ramshorndan bahsetmişsiniz. Sonra akıbeti ne oldu acaba ?

Eğer bir akvaryumda bir tane bile ramshorn varsa devamı da mutlaka oluyor çünkü. Eğer akvaryum da bitkiliyse temizlemek de pek mümkün olmuyor :) Şu an tankımda var mesela, çözüm için helena aldım. 1-2 ay içinde tank içinde kalmadı. Fakat bir kaç tanesi dış filtrenin hortumunda yaşıyor. İlginç bir şekilde ordan üremeye de devam ediyorlar. Kurtulmak için dış filtreyi komple söküp temizlemem gerekli, ki ben öyle bile kurtulacağıma inanmadığım için temizlemiyorum açıkçası [:)))]

Ne zararı var diyebilirsiniz, çok kontrolsüz ürüyorlar. Tamam bir adi salyangoz değiller, fakat görsel huzuru bozuyorlar rahatlıkla. Ayrıca sayıları çok arttığında canlı yükünü de artırıyor vs vs.
650 Litre ( 180*60*60 ) Oscar Akvaryumu Kurulumu
Hasan bey merhaba, oscar bir hastalık sanırım. Aylardır forumu sadece okuyor yorum yapmıyorum, başlığı görünce dayanamadım.

Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun, akvaryum işçiliği gerçekten temiz görünüyor, yalnız bu hacimlere çıktıysanız ve beslemek istediğiniz tür astronot gibi bol dışkılayan bir tür ise dış filtre fx6 gibi güçlü bir model olsa dahi yetmeyecek bilginiz olsun. Balıklarınız 5-6 ay içinde 20-25 cm dolaylarına gelecek, o boya geldiklerinde doymadıklarını fark edeceksiniz, filtre canınızı sıkmaya başlayacak. Normalden biraz daha sık temizlik yaparak sorunu çözebilirsiniz.

Bunun dışında akvaryuma eklediğiniz viejalar boy farkı yok ise çok soruna sebep olmaz, ancak astronotlar büyüdüğünde eş tutup yumurta dökerlerse viejalar mutlaka tanktan alınmalı...

Eklemeden geçemeyeceğim böylesine güzel bir tanka o yapay bitki hiç yakışmamış. Hem suyun sağlığını bozabilir hem de görsel olarak sırıtıyor :)


Umarım balıklarınızı sağlıkla büyütürsünüz. İyi forumlar,hobiler...

[EDIT]OsmanSezen,2023-06-01 14:20:10[/EDIT]
Beyaz Benek
[QUOTE=duman10]Arkadaşlar merhaba
Şuan için 3 balığımın üzerinde beyaz benek oluştu tedavi için ne yapabilirim bilgisi olan var mı?
[/QUOTE]

Merhabalar, balıkların cinsi,sayısı, boyları ve akvaryum hacmi,filtrasyonu, ekipmanları hakkında bilgi verebilir misiniz ? Eğer mümkünse görsel de eklemenizi ve su değişimini ne sıklıkta nasıl yaptığınızı anlatmanızı rica edeceğim. Bu bilgiler ışığında verdiğim tavsiyeler daha doğru oalcak.
Pipoyu Çıkarsam Birşey Olurmu
[QUOTE=dragut_34]
Dış filtrede bakteri oturana kadar durabilir.Daha sonra çıkartabilirniz..Hiçbir sorun olmaz.



Filtre süngeri akvaryuma sıkılmaz..[/QUOTE]

Yanlış olan bilginizi böyle özgüvenle söylemeniz enteresan, gayet de sıkılır. Hele hele pipo filtre süngeri kesinlikle sıkılır, zira yaptığı temizlik mekanikten ziyade biyolojik olduğundan kir tutmaz. Kaldı ki tutmuş olsa dahi suda yaratacağı bulanıklık maksimum 1 saat içerisinde kaybolur. Yeni kurulan tanka ve filtre değişikliği yaptığım akvaryuma sünger sıktım defalarca, konunun sahibine söylüyorum sıkabilirsiniz.
Biolife Filitre
[QUOTE=Wretched]

Bir kere sen kim oluyorsunda bana dolandırıcı diyebiliyorsun , yorum yaparken üslübuna dikkat et ki “özel üye ?? “ sıfatını gerçekten hakettiğine inanalım.

Biolifı yücelmek övmek için bana para vermediler , veya bir şeyde teklif etmediler kullandım ve memnun kaldım , eheim dış filitreyi de kullandım belki sessiz veya “ en sessiz..,” dış filitre olablir ama ses var 0 ses değil. Sanırım sende alman sevicisin senin yorumlarına göre benimde sana öyle hitap etmem lazım.

Başka merak ettiğim bir konu bir markayı heleki “ Türk Malı “ bir markayı , kötülemek mi artık pazarlama stratejilerine uyuz olmak mı diyelim bilmiyorum bunları yapmadan önce 1 kere alıp da denediniz mi?[/QUOTE]

Okuduğunuzu anlamakla ilgili sıkıntınız yoksa, metnin sonunda şahsiyetinize değil yapılan davranışa sıfatlama yaptığımı belirtmiştim. Sizi tanımıyorum, kimsiniz nesiniz, kimin neyisiniz, nasıl bir insansınız bilmiyorum, bu nedenle karakterinize dair bir yorum yapmadığımı özellikle belirttim. Lakin anlamamak işinize gelmiş ve özel üyeliğimle hiç ilgisi olmayan bir konuyu özel üyeliğe taşımışsınız, bakın bu enteresan, fakat üzerinde durmayacağım zira konunun özel üye olmam ile hiç bir ilgisi yok. Ancak belirtmeliyim ki lütfen senli benli olmayalım. Konuşmamın herhangi bir yerinde sizinle aramda olan saygı sınırını aşmadım, rica ediyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum siz de aşmayın. Konuya dönecek olursak;

Zaten konuya dair fikirlerimi bir önceki mesajımda son derece açık ve net bir şekilde ifade ettim. Bu nedenle ekleme yapmayacağım ama hatırlatacağım. Biolife iyi, belki de en iyi filtre olabilir, ancak tanıtımı yapılırken diğer kallavi markaları gömerseniz(hem marka yetkilileri hem de bireysel övücüler) söylediklerinize inanmam, bununla birlikte söylediklerinizin gerçeği yansıtmadığını bildiğim için sizin yaptığınız hareketi dolandırıcılık olarak sıfatlarım. Bunda da yanlış bir şey görmüyorum. İyi hobiler dilerim.

Ekleme edit: Siz eheim'in veya fluval tetra jbl gibi büyük markaların kendi tanıtımlarını yaparken, diğer markaları olduklarından kötü lanse edip, kendilerini diğer markalar ile kıyaslayıp, bakın biz onlara göre ne kadar iyiyiz dediğini gördünüz mü ? Göremezsiniz. Bu örneğimin üzerine biraz düşünürseniz Biolife markası ve kullanıcılarının ne kadar itici bir pazarlama ve reklam stratejisi izlediğini fark edeceksiniz. [EDIT]OsmanSezen,2021-07-21 14:12:13[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.