ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mhmthzr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
112
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2020 16:49
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2023 10:16
Toplam Mesaj:
65 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Ali HAZAR
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1996
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Uçak Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Ali HAZAR

SON 10 MESAJI

Nano Paludaryum Vol.2
Asparagus Setaceus bitkisi ekledim. Daha önce forumdaki paludaryum kurulumlarinda rastlanmıştım ucuza görünce ben de aldim. Görece ıslak topraktan yukarıda ve kökleri tam su ile temas etmiyor.

Diğer bitkilerin gelişimi sp.japan hariç gayet yerinde. Ancak o bir türlü yerini sevemedi.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222859/260420232300021.jpg[/IMG]
Nano Paludaryum Vol.2
[QUOTE=UrasArt]Gördüğüm kadarıyla sulak alan en fazla 10 litre Bence bu hacimde hiçbir balık beslenmez karides veya salyangoz daha iyi bir tercih olabilirdi ya da kapalı olsaydı yengeç çok iyi olurdu. İlla ki balık istiyorsanız bence buraya en iyi medaka veya dario dario gider .[/QUOTE]

Kısmen katılıyorum ancak hacim konusunda artık daha yenilikçi fikirler var özellikle avrupali hobicilerde.
Ben kişisel olarak iyi filtrelenmis ve stabil bir suda hacmin artik yüzde 30-40 civarlarinda geçerli bir problem olabilecegine inaniyorum. O yüzden kendi tankimda da su değerleri ve stabilite üzerinden canlilara ideal bir ortam hazirlamaya çalışıyorum.

Tecrübeli hobicilerin çoğu artik nano tanklarda uzmanlasti hatta attik çok daha küçük hacimlerde mutlu balıklar görebiliyoruz. Bazıları sosyal medya ürünü olsa da benim inancım bu yönde.
Nano Paludaryum Vol.2
[VID]https://m.youtube.com/watch?v=XHyIXrmuWTs&feature=youtu.be[/VID]

Bu da tam görünümü videosu olsun, küçük şelalem ve eklediğim filte görülebilir.

800L/h şelale filtre, iç hacmi bana göre cok iyi küçük bir sump gibi. İçinde elyaf, seramik halka bir iki tane sera crystal clear ürününden var ama onlar biraz eski.

Isıtıcı yok o yüzden görece dayanakli baliklar seçmeye çalışıyorum. 22 23 derece olduğunu tahmin ediyorum ölcmedim.

Su bazen köpürüyor ,sanırım içindeki kütukleri ve ekledigim bazi bitkilerin temizlenmesinde çok özenli davranmadım o yüzden sonradan neyle müdahale edilir bilmiyorum. Belki aquasafe tarzı ürünler işe yarar.

Ayni zamanda bir sıvı gubreye de ihtiyacım var ama bu konuda da pek bilgim yok, şimdiye kadar az bir miktar reedflowers all inclusive kullandim.

Tavsiyelere açığım 🙂[EDIT]Mhmthzr,2023-04-23 10:19:42[/EDIT]
Nano Paludaryum Vol.2
[VID]https://m.youtube.com/watch?v=Gtkhufe3He0&feature=youtu.be[/VID]

Tankın ilk sakinleri
Barbus Titteya[EDIT]Mhmthzr,2023-04-22 21:01:44[/EDIT]
Betta Tankım
Çok hoş bir kurulum.
Java fern kuma gömülüyse rizomlu olduğu icin buna gerek yoktur. Köklerinden beslenmez. 🙂
Nano Paludaryum Vol.2
Bu konu benim günlüğüm ve rehber niteliğinde olduğu için her detayı paylaşıyorum çünkü ileride bu tarz kurulumla ilgilenenler için yardımcı olabileceğini umuyorum.

Gördüğünüz gibi bu taşındığım üçüncü tank, umarım bu son olur. Hacim olarak genislettim çünkü sucul kısmı yani küçük bir akvaryum olan kısmı yeterince filterelerken, karasal kısmı da bu sayede nemli tutmak istiyorum. Şimdilik bunun üzerinden calissam da planım bu.

Alt yapidan bahsedeyim, bu sefer strafor ve pleksi kullandim. Straforlari en arka plani olusturmak için iceride uzun kenari akvaryumun uzunluguna esit bir set olusturdum, yani kisaca ikiye böldüm. Daha sonra karasal kisma geçmeden, sucul kismi dere kumu ve hagen karisimiyla yükselttim ve straforlara ek yükseklik olarak kuma sapladigim pleksi tabakalarla hem seti yükselttim hem de küçük drenaj noktalari bıraktım. Yani ayrik sistem gibi gözükse de aslinda özde birlesik bir sistem.

Su kısmı karasal kismi cok çamur yapmasin diye epey bir lav kırığı ve aktif karbon karışımı ile ekstra bir drenaj sistemi hazirladim. Galiba bir 7 cm yükseklikte ve bu lav kırigini tutan kısmın tamamen strafor olmasina neden oldu. Çünkü kismen agir bir malzeme.

Geri kalan kismi yukariki postlarda kullandigim karisimdan yani cocopeat, spagnum torfu ve Vermikülit ile tamamladim. Bu kısmı da pleksiler tutuyor.

Bitkiler tamamen ayni, pleksileri ve straforu saklamak icin bir sürü yati kökünden ve kayadan yardim aldim. İceride herhangi bir slikon veya yapıştırıcı yok. Her sey statik ve doganin birbirine sahip cikmasi :) hepsnin iyice saglam olduğundan emin olduktan sonra bitkileri tekrardan yerlestirdim , ışık ayni kaldi.

Şuan japon semsiyelerinin ve biraz su mercimeginin filtreleme özelliğine güvenerek ekstra bir filtreleme çabam yok ama planlıyorum. Su sadece içerideki küçük magralardan dallardan veya ben nereden istersem oradan akiyor.

Aslında elimde kendim yaptigim yagmurlama aparatlari da var. Ileride belki kullanirim şuan kendi halinale birakmam lazim çünkü bir taşınmayı daha ne ben ne ev halki kaldiramaz.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222859/200420231448281.jpg[/IMG]
Nano Paludaryum Vol.2
Her şeyi en baştan kurmak zorunda kaldim çünkü açık sistemdeki nem oranı beni mutsuz ediyordu ve biyolojik olarak aktif bir sistem kurmami engelliyordu ancak uzun süren uğraşlardan sonra kapali bir tanka taşımayı başardım. İçinde bir miktar karides ve ramshorn salyangoz var. Tank biraz eski o yüzden camlarda cizik var pek hosuma gitmese de bir süre kendi haline birakmayi planlıyorum. Springtaillerim geldikten sonra içerinin orman olmasina izin vericem.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222859/190420231434061.jpg[/IMG]
Nano Paludaryum Vol.2
Meraklısına içinde yapilan değişiklikleri aktarayim:
Hydrocotyle Tripartita (sp.japan)
Hydrocotyle Leucocephala
Anubias barteri var. nana
Pistia Stratiotes
Salvinia Natans ( kısmen diğer bitkilerle karışıp geldi)
Su mercimeği
Ve adını bilmediğim anubiasa benzeyen bir başka bitki daha eklendi.

Karasal alan, spagnum torfu, Vermikülit ve hindistan cevizi torfu ile güçlendirildi.

İçinde canlı henüz beslemiyorum, mevcut tankimdaki beta için harika bir ortam olsa da hacim yüzünden içim el vermedi. O yüzden sudan emin olduktan sonra kiraz karideslerle başlamak istiyorum. [EDIT]Mhmthzr,2023-04-17 12:11:41[/EDIT]
Nano Paludaryum Vol.2
[img]https://i.hizliresim.com/2rc9qb6.jpg[/img]

Kurulum pek ilgi çekmese de güncel hali:[EDIT]Mhmthzr,2023-04-17 00:15:55[/EDIT]
Nano Paludaryum Vol.2
[QUOTE=BilalYavuz]Çok güzel bir kurulum olmuş. Tebrik ederim elinize sağlık :) Yati köklerini nerden aldığınızı öğrenebilir miyim?[/QUOTE]

Zamaninda anadolu yakasindaki akvaryumculardan toplamıştim, ben güzel dal görünce duramiyorum. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.