ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tetrazonnen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
59
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2020 04:05
Son Ziyaret:
17 Eylül 2024 16:03
Toplam Mesaj:
46 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sukru demiray
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Urla

SON 10 MESAJI

Sump Filtre Malzeme Önerisi
Bioball ve elyaf epey iş görüyor. Sump kapasitesi yüksekse suyu oturmuş bir akvaryumda sadece gözenek yapıları farklı iki çeşit sünger, lav taşı ve elyaf bile suyu hem berrak tutar hem de biyolojik temizliğin hakkından gelir. Çok istiyorsanız bioball ekleyebilirsiniz. 65 litre sumplı yoğun bitkili ve 20 neonlu bir akvaryumum var heves edip 2 çeşit seramik halka, berraklaştırıcı filtre medyası falan aldım ama koymadan önceki haliyle bu malzemeleri koyduktan sonraki hali arasında ciddiye alınabilecek bir fark yok.

İri balık besleyen de ilave diatomit kullanabilir.

Piyasada satılan profesyonel filtre medyalarının elbette artıları var ama tamamına yakını amatör bir kullanıcının hayatında çok fazla bir şey değiştirmez.

Bisiklet işi gibi düşünün; en hafif bisikleti almak için binlerce lira fark ödüyorsunuz sonra üzerine bir su matarası bağlayıp, sele çantası takıp, bir anahtar, lastik bakım kiti koysanız ağırlığı gene %10-15 artıyor. Yemlemesi, gübrelemesi hatta su değişimi otomatik olarak yapılan ve su değerleri sürekli test edilen akvaryumlarla elle balık yemlediğiniz, içine aklınıza geldikçe elinizi, kolunuzu soktuğunuz, DIY kimyasalı bastığınız (ben de kullanıyorum maliyet yüzünden) amatör ev akvaryumlarının gereksinimleri aynı değil. İkinci grupta su değerlerini daha optimal değerlerde sabit tutmak yeterli oluyor. Onu da dediğim gibi bir kalın, bir ince gözenekli sünger, lav taşı, elyaf ve keyfekeder bioball ile halledersiniz.

Mümkün olduğunca az müdahale ile, uzun süre temiz ve berrak kalacak zahmetsiz ve sağlıklı akvaryumun sırrı;

125 litrenin altında olmayacak (büyük hacimde su değerlerini stabil tutmak çok daha kolay)

Gözenekli taban malzemesi en az bir kat olacak (aquaclay, lav kırığı vs)

Haftada bir su değişimi yapılacak.

Sağlıklı, güçlü köklü bitkiler olacak. (Limon, Cryptocoryne, Echinodorus vs)...

Akvaryumu temiz tutan malzeme değil ilgi ve bilgidir.





80lt Akvaryum Filtre Önerisi
Sunsun 301b kullanıyorsunuz sanırım. 80 litreye biraz ufak gelir. Ancak içine polimer yumaklardan atarsanız yada elyaf ilave ederseniz ve akvaryuma bir tane de pipo filtre eklerseniz iş görür. Dip çekimi de yaparsanız sorun yaşamazsınız. Akvaryum içinde yayıntı istemiyorum derseniz de tepe filtre opsiyonlarına da bakın. Uzakdoğulu akuaristler sadece halka, lav taşı ve süngerle çok kalabalık akvaryumlar döndürüyorlar. 55 itre, Kalabalık bir canlı doğuran akvaryumunda Biolife- C100 filtreyi tepe filtreye destek olarak kullanıyorum. Düşük yoğunluklu bir akvaryumda suyu cam gibi tutar bence. C100 ve C160'a da bakın derim. C100'ü 2-3 aydır kullanıyorum ve beta, karides, endler, lepistes vb temalı, balık yükü normal olan, 80-100 litreye kadar akvaryumlara hararetle tavsiye ederim. Yalnız uyarayım, malzemelerini biraz ayarlayacaksanız. Boruların birbirine tutunmasında biraz sorun var ve hava motoru kullanmanız lazım. Ancak belirttiğim gibi gerçekten çok başarılı.
Kararsızım
60 litre civarında bir akvaryumla rasbora, neon vb mini tetra türleri ile koyu yeşil bitkili bir akvaryum seyir açısından çok doyurucu oluyor. Üretim yapmayı seviyorsanız da kılıçkuyruk varyetelerinden birinin safkanlarını bulup, ona göre bir akvaryum ayarlayabilirsiniz.
Tetra Zonum 2 Tane Tetranın Yüzgecini Yedi
Aldığınız yere iade edecek yada sahiplendireceksiniz. Tetrazonlar hırçın tabiatlı, yırtıcı balıklardır. Son zamanlarda bir furya çıktı "grup olarak bakılırlarsa barışçıl olurlar" diye. Alakası yok. Sürü halinde bakıldıklarında daha da yırtıcı ve saldırgan olurlar.

Tetrazonlar karma akvaryum balığı değildir. Tek cins olarak bakılmak zorundalar. "Benim akvaryumda bir şey olmuyor" diyenler de ya çok büyük tankta ölene kalana dikkat etmeden onlarca balık besleyenler yada en fazla bir kaç hafta bakan/gözlemleyen ama uzman kesilenler. Çok nadiren diğer bir grup tarafından sindirildiklerinde diğer balıklara zararları dokunmaz onda da bu sefer büyük olasılıkla tetrazonlar mağdur oluyordur. Hele lepistes, japon, beta gibi balıklarla aynı tanka koymak düpedüz sadistliktir.
Lampeye Killifish Tetralar İle Yaşar Mı?
Değerli forum üyeleri;

Uzun süredir killifishler ile ilgileniyorum. Bu hafta internette bir kaç killifish ilanı gördüm ve heveslendim. 40x40x40 bir akvaryum kurup, bir koloni bakmayı arzuluyorum. Lampeye dışında Anadolu ve ortadoğu kökenli bir türü çok beğendim aslına bakılırsa ilk tercihim de oydu ancak çok da barışçıl olmadıklarını okudum bir yerlerde.

Sorun şu ki akvaryumlarımı toprak/torf tabanlı kurduğum için suyun oturması 3-4 ayı buluyor. Bu süre zarfında arkadan sumplı 47-48 litrelik (kum, su payı, sump bölmesi vs çıktıktan sonra net hacim) bir akvaryumda 5 kırmızı göz tetra 17-18 neonla beraber yaşatabilir miyim bu balıkları yoksa akvaryumu kurup, oturtup ondan sonra mı almak lazım?

Killifish tecrübesi olanlar yanıtlarsa çok mutlu olurum.
Sebepsiz Çöpçü Ölümleri
Mikroelement içeren gübreler kullanıyorsanız cory türlerini ödürebiliyor. Önerilen dozlamaların altında bile kullansanız ne yazık ki dokunuyor çoğu zaman. Onun dışında şebeke sularımız Tanrıya emanet. Herhangi bir sebepten sulardaki ağır metal oranlarında dalgalanmalar olmuş olabilir. GSMH'ye oranla dünyanın en ağır vergilerini ödüyoruz, yerel idareler bir insan hakkı olan temiz suya erişimi fahiş biçimde fiyatlandırarak ticari meta haline getirmiş durumda ve buna rağmen 81 ilin hiçbirinde çeşmelerden içilebilecek vasıfta su akmıyor. Biz de şaşkın şaşkın "kontes'e ne oldu?" diye soruyoruz birbirimize.

Bitkili Betta Akvaryumu Kurulumu
4 yıla yakındır böyle tepe filtreli 50 litrelik bir akvaryumum var. Seramik halka ve/veya lav kırığı, sünger, elyaf formülüyle balık yükü ağır olmasına rağmen gayet berrak ve sağlıklı bir suyum var. Haftada bir yüzde 20 su değişimi de yaparsanız sıkıntısız bir akvaryum olur. Tepe sump geçtim iç filtreyi pek çok dış filtreden dahi daha efektif.
Tek Erkek Betta Balığım İçin Öneri Akvaryum Ltsi?
30 litrenin altına düşmeyin derim. Kum, 2-3 kök bitki, bir iki kaya derken zaten 15-20 litreye düşüyor. Pipo filtre idealdir ama motorlusunu almayın debisi yüksek gelir. Kum olarak aquaclay yada lav kırığı ideal. Akvaryuma 15-20 tane karides atın. Canlı yem konusunu çözmez ama destek olur. Yavru avlamak içgüdüsel olarak da mutlu eder. Müstakil evde yada alt katlarda oturuyorsanız dışarıya su dolu bir kova koyun. Yazları bol bol sivrisinek larvası da yedirirsiniz.
100 Litrede Ne Beslenmeli
Rainbow danio, kiilifish, karışık sürü tetra. Penguen yada neon kalabalık bir sürü diğer çeşitler 7'li 3-4 grup halinde.
Bettanın Yanına Canlı Önerisi
Tilki kuyruğu alıp, su üstü bitkisi gibi kullanabilirsiniz. Tabana da moss kümelerseniz karides yavrularının bir bölümünün hayatta kalma şansı olabilir. Betalar çok çevik ve acımasız avcılardır. Göz kırpmasından daha kısa sürede kendi boyunun 3 katı mesafedeki bir yavru balığı yutabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.