ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
12 Haziran 2026 17:19
Toplam Mesaj:
381 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2006
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Utkan Ege
30x40x35h Taiwan Bee Karides
30x30x30h Bloody Mary Karides
35x35x35h Betta Smaragdina
50x50x50h Channa Bleheri ⏳
https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=
SON 10 MESAJI
Arkaplan Bitki Önerisi
Ludwigia repens ve palusturis türlerine bakın. CO2 ve gübre olmadan o kıpkırmız bitki rengini tutturmak maalesef kolay değil hatta imkansız
Ludwigia repens ve palusturis türlerine bakın. CO2 ve gübre olmadan o kıpkırmız bitki rengini tutturmak maalesef kolay değil hatta imkansız
Karides Kolonisi Kurulumu
20 adet 0,5-1cm boyunda genç canlı alıp başlayabilirsiniz.
13 gün minimum tavsiye edilen bekleme süresi için uygun canlıları alana kadarda en azından bi 4-5 gün daha geçeceğini düşünürsek bir problem olacağını düşünmüyorum.
20 adet 0,5-1cm boyunda genç canlı alıp başlayabilirsiniz.
13 gün minimum tavsiye edilen bekleme süresi için uygun canlıları alana kadarda en azından bi 4-5 gün daha geçeceğini düşünürsek bir problem olacağını düşünmüyorum.
Uzun Süreli Tatilde High-tech Bakımı
[QUOTE=darkaura]
Önceki mesajımda yeterli olmayacağını nedenleriyle açıkladım. Bitkinin tek ihtiyacı vereceğiniz gübreler değil. Daha çok sayıda macro ve mikro ihtiyaçları var. Bunlar su değişimi ile tamamlanıyor. Walstad olursa tabandaki toprak bunun için rezervuar görevi görüyor. [/QUOTE]
Anladım hocam teşekkür ederim.
[QUOTE=darkaura]
Önceki mesajımda yeterli olmayacağını nedenleriyle açıkladım. Bitkinin tek ihtiyacı vereceğiniz gübreler değil. Daha çok sayıda macro ve mikro ihtiyaçları var. Bunlar su değişimi ile tamamlanıyor. Walstad olursa tabandaki toprak bunun için rezervuar görevi görüyor. [/QUOTE]
Anladım hocam teşekkür ederim.
[QUOTE=darkaura]Tankın durumuna yoğunluğuna göre farklılık göstersede su değişmezse genelde 1 aydan sonra sıkıntı başlıyor. Hightech için değil tüm tanklar için geçerli. Su çok fazla bozulunca toplu ölümler başlıyor. Açıkcası ben hiç o kadar zorlamadım ama yazlığına uzun süre giden arkadaşlarımın tecrübesi 1 ay 45 günden sonra toplu ölümlerin olduğu yönünde. Normalde bitkili tankda bitki nitratı zehri emer ama süre uzadıkca sudaki mineral gübre tükeneceğinden bitkide işlevini kaybeder. Bitkide huyu kurusun ihtiyacı tek bir mineral tükensin tüm gelişimi işlevi durur. 1ay olsa ışığı yarıya lowtech gücüne indirip otomatik yemleme ile idare edilirdi ama 1 ayın üzeri risk. Madem bu kadar uzun süreler bırakacasınız bu durumda walstad kurulumlarına bakın derim. 2-3 ay su değiştirmeden sadece eksilen suyu tamamlıyarak devam edebiliyorlar. Bitkinin ihtiyacı olan minerali kumun altındaki bahçe toprağı sağlıyor. Walstadın ilk kurulumu biraz daha uzun ve zahmetlidir ama oturdukdan sonra çok az şey ister ve çok güzel canlı bitki tankları kurulabiliyor. İlk taban kurulumu toprak ve kum seçimi önemli. [/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam. Benim sorunum daha çok su değişimi ve dip çekimi yapılmama durumu için. Yakın bir arkadaşıma haftada 1-2 kez uğrayıp gübre vermesini rica edebilirim evlerimiz oldukça yakın. Bu şartlar altında ATO yeterli midir?
[QUOTE=ugurbaran]İyi bir ATO sisteme ve otomatik yemleme cihazı ile 1 ay tatile gidip gelen arkadaşım var bir problem yaşadığını duymadım elimde sıfır otomatik yemleme cihazı mevcut hocam ilgilenirsen yardımcı olurum[/QUOTE]
Otomatik yemleme cihazım var hocam teşekkür ederim :) . Olmasa bile zaten Kıbrısta olduğum için gelip alma ya da kargo ile alma şansım olmazdı.
[QUOTE=darkaura]Tankın durumuna yoğunluğuna göre farklılık göstersede su değişmezse genelde 1 aydan sonra sıkıntı başlıyor. Hightech için değil tüm tanklar için geçerli. Su çok fazla bozulunca toplu ölümler başlıyor. Açıkcası ben hiç o kadar zorlamadım ama yazlığına uzun süre giden arkadaşlarımın tecrübesi 1 ay 45 günden sonra toplu ölümlerin olduğu yönünde. Normalde bitkili tankda bitki nitratı zehri emer ama süre uzadıkca sudaki mineral gübre tükeneceğinden bitkide işlevini kaybeder. Bitkide huyu kurusun ihtiyacı tek bir mineral tükensin tüm gelişimi işlevi durur. 1ay olsa ışığı yarıya lowtech gücüne indirip otomatik yemleme ile idare edilirdi ama 1 ayın üzeri risk. Madem bu kadar uzun süreler bırakacasınız bu durumda walstad kurulumlarına bakın derim. 2-3 ay su değiştirmeden sadece eksilen suyu tamamlıyarak devam edebiliyorlar. Bitkinin ihtiyacı olan minerali kumun altındaki bahçe toprağı sağlıyor. Walstadın ilk kurulumu biraz daha uzun ve zahmetlidir ama oturdukdan sonra çok az şey ister ve çok güzel canlı bitki tankları kurulabiliyor. İlk taban kurulumu toprak ve kum seçimi önemli. [/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam. Benim sorunum daha çok su değişimi ve dip çekimi yapılmama durumu için. Yakın bir arkadaşıma haftada 1-2 kez uğrayıp gübre vermesini rica edebilirim evlerimiz oldukça yakın. Bu şartlar altında ATO yeterli midir?
[QUOTE=ugurbaran]İyi bir ATO sisteme ve otomatik yemleme cihazı ile 1 ay tatile gidip gelen arkadaşım var bir problem yaşadığını duymadım elimde sıfır otomatik yemleme cihazı mevcut hocam ilgilenirsen yardımcı olurum[/QUOTE]
Otomatik yemleme cihazım var hocam teşekkür ederim :) . Olmasa bile zaten Kıbrısta olduğum için gelip alma ya da kargo ile alma şansım olmazdı.
Merhabalar şu an Üniversite için şehir dışındayım. Burada bir High-Tech kurulum yapmayı planlıyorum ancak yazları 2 ay kadar memlekete dönüyorum. Bu süre zarfında akvaryumları yemleyebilecek tanıdıklarım var ancak su değişimi-dip çekimi ve genel akvaryum bakımı hakkında tecrübeli bir tanıdığım yok. Bunun için bir ATO (otomatik su tamamlama sistemi) ve otomatik yemleme makinesi almam hafta da 1-2 kez tanıdığıma kontrol ettirmem yeterli midir? Yoksa high-tech gibi hassas bir kuruluma hiç girmeden basit bir neocardina akvaryumu yapmam mı daha iyi olur?
Merhabalar şu an Üniversite için şehir dışındayım. Burada bir High-Tech kurulum yapmayı planlıyorum ancak yazları 2 ay kadar memlekete dönüyorum. Bu süre zarfında akvaryumları yemleyebilecek tanıdıklarım var ancak su değişimi-dip çekimi ve genel akvaryum bakımı hakkında tecrübeli bir tanıdığım yok. Bunun için bir ATO (otomatik su tamamlama sistemi) ve otomatik yemleme makinesi almam hafta da 1-2 kez tanıdığıma kontrol ettirmem yeterli midir? Yoksa high-tech gibi hassas bir kuruluma hiç girmeden basit bir neocardina akvaryumu yapmam mı daha iyi olur?
Axolotl
İdeal 18-19 derecedir 21-22 civarı tolere edebilir ancak tavsiye edilmez daha fazlası hastalık ve ölümlere sebep olur. Tavuk aşırı şekilde karaciğer yağlanması toprak solucanı ise parazit yapar.
Canlınız boyutuna göre henüz 0-5cm aralığında ise canlı artemia, 5-15cm ise ağırlıklı olarak pellet yem olmak üzere haftada 1-2 kan kurdu verin. 15+cm boyutlarından sonra un kurdu verebilirsiniz ancak ana besin kaynakları olmamalı ve haftada 1-2 yi geçmemeli.
İdeal 18-19 derecedir 21-22 civarı tolere edebilir ancak tavsiye edilmez daha fazlası hastalık ve ölümlere sebep olur. Tavuk aşırı şekilde karaciğer yağlanması toprak solucanı ise parazit yapar.
Canlınız boyutuna göre henüz 0-5cm aralığında ise canlı artemia, 5-15cm ise ağırlıklı olarak pellet yem olmak üzere haftada 1-2 kan kurdu verin. 15+cm boyutlarından sonra un kurdu verebilirsiniz ancak ana besin kaynakları olmamalı ve haftada 1-2 yi geçmemeli.
Hangi Akvaryum Channa Asiaticaya Daha Uygun
[QUOTE=Orhan76]
Merhaba, Channa Asiatica için taban ölçüleri en az 100x40 cm olan bir akvaryum önerilir, su derinliği çok önemli olmasa da 30 cm'den az olmamalıdır. Dolayısıyla 100x50x40h akvaryumu yılanbaşa ayırmanız daha uygun olacaktır. 100cm boylu tankta 2 adet Channa zor olsa da, eğer seçtiğiniz çiftler halihazırda birbirini eş tutmuşsa pek sorun olmayacaktır. Eş tutmamış çift ciddi kavgalar yapıp ölümcül sonuçlar doğurabilir. Tanganyika kabukçullar (Caudo ve diğer benzeri küçük türler) içinse taban alanı 80x40 olan bir tank çok rahat yeterli olacaktır, dolayısıyla küçük olan tankı kabukçul (shell-dweller) olan bu türe ayırabilirsiniz. İkisi de oldukça özel ve zevkli bu türleri keyifle beslemenizi dilerim. Şimdiden iyi hobiler.[/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam 100cm tankı muhtemelen dediğiniz gibi Channa yapacağım ancak çift Asiaticadan vazgeçtim. Tek Asiatica White Spot ya da Çift Limbata Granite arasındayım şu an.
[QUOTE=Orhan76]
Merhaba, Channa Asiatica için taban ölçüleri en az 100x40 cm olan bir akvaryum önerilir, su derinliği çok önemli olmasa da 30 cm'den az olmamalıdır. Dolayısıyla 100x50x40h akvaryumu yılanbaşa ayırmanız daha uygun olacaktır. 100cm boylu tankta 2 adet Channa zor olsa da, eğer seçtiğiniz çiftler halihazırda birbirini eş tutmuşsa pek sorun olmayacaktır. Eş tutmamış çift ciddi kavgalar yapıp ölümcül sonuçlar doğurabilir. Tanganyika kabukçullar (Caudo ve diğer benzeri küçük türler) içinse taban alanı 80x40 olan bir tank çok rahat yeterli olacaktır, dolayısıyla küçük olan tankı kabukçul (shell-dweller) olan bu türe ayırabilirsiniz. İkisi de oldukça özel ve zevkli bu türleri keyifle beslemenizi dilerim. Şimdiden iyi hobiler.[/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam 100cm tankı muhtemelen dediğiniz gibi Channa yapacağım ancak çift Asiaticadan vazgeçtim. Tek Asiatica White Spot ya da Çift Limbata Granite arasındayım şu an.
Hangi Akvaryum Channa Asiaticaya Daha Uygun
Merhaba elimde 100x50x40h ve 80x40x40h olmak üzere 2 akvaryumum var birisini tanganyika kabukçul (muhtemelen caudopunctatus) diğerini ise Channa akvaryumu yapmaya karar verdim.
Bu iki akvaryumdan birisinde Çift Channa Asiatica WS besleyebilir miyim? Ya da 80x40x40h da tek bir adet Channa Asiatica?
Merhaba elimde 100x50x40h ve 80x40x40h olmak üzere 2 akvaryumum var birisini tanganyika kabukçul (muhtemelen caudopunctatus) diğerini ise Channa akvaryumu yapmaya karar verdim.
Bu iki akvaryumdan birisinde Çift Channa Asiatica WS besleyebilir miyim? Ya da 80x40x40h da tek bir adet Channa Asiatica?
İç Filtre Koymalımıyım
Saydığınız hiçbir türün akıntı seveceğini düşünmüyorum özellikle lepistes ve karidesler için oldukça yorucu olacaktır.
Şelale filtre ya da Dış filtre kullanmanız daha iyi olur.
Saydığınız hiçbir türün akıntı seveceğini düşünmüyorum özellikle lepistes ve karidesler için oldukça yorucu olacaktır.
Şelale filtre ya da Dış filtre kullanmanız daha iyi olur.
Isıtıcısız Karides Yaşar Mı
[QUOTE=Mustafa7135]
Şimdi hocam bitkisel yem yeter mi yoksa proteinli yemde lazım mı? Ve haftanın hangi günlerinde besleyeceğim? Kaç kez besleyeceğim[/QUOTE]
Gün aşırı olarak besleyebilirsiniz.
En sağlıklısı en az bir adet protein ve bir adet bitkisel içerikli yem edinmeniz. 2 gün bitkisel 1 gün protein içerikli şeklinde verebilirsiniz.
[QUOTE=Mustafa7135]
Şimdi hocam bitkisel yem yeter mi yoksa proteinli yemde lazım mı? Ve haftanın hangi günlerinde besleyeceğim? Kaç kez besleyeceğim[/QUOTE]
Gün aşırı olarak besleyebilirsiniz.
En sağlıklısı en az bir adet protein ve bir adet bitkisel içerikli yem edinmeniz. 2 gün bitkisel 1 gün protein içerikli şeklinde verebilirsiniz.
SON MESAJLAR
- Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 12:37
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt Çok Hızlı Yosun Oluşumu pianoƒish, 11:31
Yeni Üye Forumu - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler pianoƒish, 11:29
Akvaryum Tanıtımı - 2 Aylık Akvaryumda Yoğun Diatom Sorunu – Bitkiler yyiImaz, 09:56
Bitki Akvaryumları Genel - Planarya İçin İlginç Bir İlaç easyac, 09:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Erkek Lepistes Doğmuyor yyiImaz, 09:43
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides MSamet, 09:32
Akvaryum Tanıtımı - Pigme Çöpçü Yumurta Bakımı. CUMBURLOP, 09:29
Yeni Üye Forumu - 35 Lt Ye Neon Tetra Olur Mu? İnci Kefali, 06:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orta Amerika Çöllerinin Bir Replikası 🏜 Barack, 00:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü hvostr, 21:35
Makaleler ve Tercümeler - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum hvostr, 21:02
Omurgasızlar - Dış Filtre Hat Üzeri Co2 Difüzör Hakkında hakaya0107, 20:29
Bitki Akvaryumları Genel - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 20:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşe Çatlağı hvostr, 20:25
Yeni Üye Forumu - En Küçük Cory: Hastatuslarım hvostr, 20:08
Kedi Balıkları Tanıtımı - Anubias Çiçek hvostr, 19:51
Bitki Türleri ve Bakımı - 2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu hvostr, 19:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 19:01
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Balkona Giden Ekstra Uzun Dış Filtre Hortumu pianoƒish, 18:59
Filtreleme Seçenekleri - Boş Armatür Kasası Nereden Temin Edebilirim pianoƒish, 18:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Co2’siz Nano Tank’ta Bitki Gelişimi BettaFishHobim, 18:39
Yeni Üye Forumu - Eheim Jager Kalibrasyon Resimli, Detaylı Anlatımlı Jotunheim, 12:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Akvaryum Alıp Karma Amerikan Sevdası. hokia386, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bi Maşallahınızı Alırız Tata, 01:02
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Dostlar Akvaryum Led Işık Arızası epidosin, 00:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yakışıklıdan Pozlar :) hvostr, 23:45
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 20:57
Akvaryum Tanıtımı - Günce Benim Eski Sevgilimin Adıdır -doctore-, 20:50
Akvaryum Tanıtımı - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 18:04
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 16:23
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Yapraklarında Delikler Ahmet53, 16:02
Bitki Akvaryumları Genel - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin hvostr, 14:34
Yeni Üye Forumu - Monte Carlo Carpet Yayılımı Durdu Betta_King, 10:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Su Yüzeyindeki Silis Kumu Temizleme zeko99, 07:23
Akvaryum Bilimi - Bu Taşlar Akvaryumda Kullanılır Mı lonewisp, 20:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Led Armatür Arızası, Nasıl Tamir Olur SuperSport, 20:29
Aydınlatma - Lepistes Kuyruk Erimesi Nasıl Tedavi Edilir Ehtiyar, 19:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2’siz Nano Tankta Bitki Gelişir Mi? syerli, 16:07
Yeni Üye Forumu - Esp Tabanlı Akıllı Işık Ve Sıcaklık Ölçüm Sistemi ulutasatilla, 14:18
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Hava Motoru Tavsiyesi ulutasatilla, 14:07
Filtreleme Seçenekleri - 30cm Küp Akvaryum Moda Ve Bitkiler Joec, 13:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dario Dario (red Scarlet) rasporasrc, 12:22
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Macmasteri Üretimi ncmberk, 10:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Beta Balığım İçin Öneri hoppala, 06:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Kaplumbağası - Kabukta Beyazlık ve UVB Lamba Gerekli Mi? hoppala, 06:00
Sürüngenler ve Amfibyumlar - El Yapımı Bitki Işığı Yusufbaba, 00:03
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Kribensis Mi? eyidasss, 19:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 100x45x45 Hardscape Tavsiye syerli, 18:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tasarım Değişikliği Wasdff, 17:29
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 60x45x45 Full Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum Feanor 12:35
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 12:35
- Tiger Endler , Karides , Demasoni , Salyangoz gyunda 12:35
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 12:35
- İthal Işıklı Dolaplı Büyük Boy salihclk 12:31
- Cüce Kerevit Umt61 12:22
- Full 3 Kat Üretim Seti Umt61 12:22
- Takasa Açık Kaliteli Malzemeler BadgeR 12:21
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 12:21
- Bloody Mary Karides Curse 12:21
- Christmass Moss emregungor 12:07
- Tuberculatum emregungor 12:07
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 11:57
- Rasbora Arıyorum Miller 11:57
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 11:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:51
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:50
- Toplu Malzeme Ve Akvaryumlar MurathanM 11:46
- 100x50x50 Akvaryum Ve Mobilyası(hobiyi Bırakıyorm) MurathanM 11:46
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:44
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:44
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:44
- Melek Balığı CevdetSERBEST 11:44
- Tüm Malzemeleriyle Satılık Akvaryum rorobey 11:43
- Satılık Akvaryum 30x21x32 albeta 11:39
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 11:33
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 11:29
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:19
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 11:19
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 11:16
- Katil Salyangozlarla. ÖĞRÜNÇ 11:16
- Tanganyikanın Nadir Güzellikleri muhammet abaci 11:13
- 90x45x45 Ultra Clear 45 Açılı Akvaryum aquaticathearmi 10:45
- Apistogramma Macmasteri Red Shoulder Genç Çiftler aquaticathearmi 10:45
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 10:17
- Değişik Danio Zebralar osmandbnl 10:17
- Mangrow Üstü Anubias(yenilendi), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:59
- Hb White Lepistes omererbas 09:46
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 09:46
- Cam Lily Pipe Ve Cam Emiş Yüzey Emici Skimmerlı blackkened 09:20
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 09:00
- Eheim 2080 Ve Eheim Reeflex Uv+e 2000 Uv Filtre Hüdai 08:56
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 08:05
- Bitki Çeşitleri emreemin 08:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 08:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 08:05
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 06:08
- 40x35x30 Buhar Camlı Akvaryum WnrAquascaping 01:53
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 01:23
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 01:00
KULLANICILAR
- 86 Online Kullanıcı, 47 Üye
Online Kullanıcılar
livindead,
34hakanay,
Feanor,
Koksal Gurkan,
Kaya ankara,
0rnn,
Kınayu,
Öğretmen Ali,
SametTUNA,
Tiramisu35,
JangoFettus,
nurettindincer,
darkaura,
osmandbnl,
Umt61,
biacar,
turkhay,
MetinSerttas,
Atooken,
emregungor,
gyunda,
aquaticathearmi,
pitsem,
capello,
Heidfeld,
darknessmania,
TolgahanA,
Hüdai,
Semih Aksoy,
Kuti147,
sinor,
muhammed_mer,
scorpion26,
salihclk,
Denizhann,
Bataron,
tuncaysargin,
Brkyyy07,
İnci Kefali,
ssener,
prisonbreak,
SuperSport,
efkango,
Curse,
BadgeR,
hodrimeydan,
hakaya0107,
mostbet_vgot,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.