ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
IgorVladimir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2022 20:48
Son Ziyaret:
2 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
88 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
32 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Nalbantoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yemekten sonra iyi bir puro gibisi yoktur... Arif Nalbantoğlu

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Led Armatür
Esenlikler. Low Tech akvaryum için 10-20 mm lav kırığı üzerine 1-2 mm dere kumu kullanıyorum, sonuç gayet keyifli. Hem lav kırığını hem de dere kumunu açık olarak alırsanız maliyetinizi düşürmüş olursunuz.
Isı
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]
27 derece evet üst sınırlarda ama ekstra soğutma girişimi alet , edevat , ekstra ses , ekstra donanım ve elektrik faturası gereksiz. Bu canlılar bu sıcaklıkları kaldırır ve önümüz kış. Tropik canlı bunlar 25_27 cennet gibi. Bu konu ile alakasız fakat öğrenmek istediğim ve bilgisi olup paylaşanlar olursa minnattar olurum. Ben ticaret gemilerinde baş mühendisim ve şuanda kızıldenizde yemen limanındayım burda deniz suyu sıcaklığı 34 derece ve kızıldenizde kıyı resif sıcaklıkları ortalama bu sezonda 32 derce , sorum şu bu sıcaklıklarda tuzlu su resif kurulamuyor fakat biz resifide tuttuğumuz balıklarıda görüyoruruz nasıl oluyor. [/QUOTE]

Hızlı üreme fizyolojik bozukluklara sebep olacaktır. Ben fikrimi söyledim. Ekstra soğutma girişimi alet , edevat , ekstra ses, ekstra donanım ve elektrik faturası kısmı konuyu açan arkadaşın düşünmesi gereken kısım. Sizin de söylediğiniz gibi önümüz kış ve söylediğim değerleri ısıtıcı kullanarak yakalamak zor olmayacaktır ve kış aylarında 25 derece sıcaklık ile 27 derece sıcaklık arasında da elektrik faturası farkı(!) oluşacaktır. (Daha önce hesabı yapanlar olmuştu başka konularda, dişe dokunan ücretler söz konusu değildi.)

Sorduğunuz soruya ilgisi, eğitimi ya da araştırması olan üstatlar kesin bir cevap verebilir. Ancak fiili olarak nükleer statüde terminal yöneten biri olarak cevabın adaptasyon olduğunu düşünüyorum. Gelen cevaplar hepimizi aydınlatacaktır.[EDIT]IgorVladimir,2024-09-14 04:50:00[/EDIT]
Göl Akvaryum Aydınlatma
[QUOTE=Dexter85321]
Merhaba, çok güzel olmuş, gelecek hafta ilk akvaryumumu kurmak istiyorum, tamda ışık konusunu araştırırken denk geldi konu. Bence İKEA tarzı bir masa lambası hoş durur, bildiğiniz gibi alacağınız ampulün watt lümen ve kelvini önemli, wifi ayarlı olanlar nasıl bilmiyorum ama aşağıya watt, lümen için bir yazı(fotoğraf) bıraktım. ampul kullandığınızdan bitki eklediğiniz zaman lambayı bitkinin ışık ihtiyacına göre yakınlaştırıp uzaklaştırmak çok önemliymiş. yüksek ışık isteyen bitkinin üstüne lambayı ayarlayıp düşük-orta ışık isteyen bitkileri diğer kısımlara eklemeniz önemli.

Yine 6500 kelvin bir ışık öneriliyor, akıllı ampullerde renk ayarı oluyor muhtemelen alacağınız ampulün kelvin aralığına bakın örneğin 4000-8000k alınabilir bitki eklediğinizde rengi beyaz-mavi arası yaparsınız.

bitki ekliyeceğinizi düşünerek yazdım, eklemeyecekseniz herhangi tasarruflu bir ampul bence iş görür. pek emin değilim bu konuda.[:D][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/120920241952481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/120920241953121.jpg[/IMG][/QUOTE]

Esenlikler. Aydınlatma olarak hem fiyat hem de performans için mantıklı gelmesi dolayısı ile power LED armatür yapımı bir süredir ilgimi çekiyor. Okuyup, araştırdıklarıma göre mavi ışık yosun patlaması yaratır.
Isı
Esenlikler. 27 derece sıcaklık üst sınıra yakın bir değer. Teoride fazla olmayabilir. Ancak pratikte metabolizma hızlandırıcı etki yapacaktır. Bu da üreme, sindirim, büyüme, tokluk süresi vs. doğrudan etkiler. İdeal su sıcaklığının 23-25 dereceler olduğunu düşünüyorum.
Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum
[QUOTE=Dexter85321]

Merhaba ''göze batan kilden nesneyi'' kaldırdım dizayn da değişti haliyle,[:D] bitki önerilerinize baktım bulabilirsem alacağım. kayaların üstüne moss eklemek istiyorum karidesler için, öneriniz var mı?
Armatürk petshop mahallemde muhtemelen Nanotürk modelini alacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/110920240949491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/110920240940401.jpg[/IMG][/QUOTE]

İki defa moss denemem oldu; ilki ilk kurduğum brüt ~110 L akvaryumdu. Aydınlatmada "Watt nedir? Kelvin nedir? Renk dağılımı nasıl olmalıdır?" gibi soruların cevaplarını öğrenmeden ucuz yollu, aydınlatsın yeter düşüncesi ile aldığım led barın yetersiz ışığı sonucu çürüyüp gitti. İkinci denememde brüt ~45 L akvaryumda iyi bir aydınlatma ile tele sardığım ve ilk başlarda iyi giden; sonra ise sakal yosununa bağlı, yoğunluk dolayısı ile benim de ihmalim sonucu başarısız olan bir denemeydi. O yüzden bakımı, budaması vs. teknik ve pratik konularda tecrübem olmadığı için fikir vermem doğru olmaz. Sadece bitki seçimi konusunda benim düşüncem; akvaryumda yaşatılacak canlıların (balık, omurgasız, bitki) ve cansız nesnelerin (kum, kaya, kök, yaprak) aynı coğrafi kökene sahip, aynı ortamda bulunuyor olmasıdır. Belki tam anlamıyla bir biyotop kurmuyoruz (biyotop ile uğraşan üstatları tenzih ederim), ancak doğala en yakın en iyisidir.
Canlı Bitkili Lepistes Akvaryumu
[QUOTE=YakupT]Teşekkür ederim
Önceden kum vardı dip çekimlerinde çok fazla miktarda su bulanıyordu normal zamanlarda da çok berrak gelmiyordu siyah kumdu büyük zahmetlerle kumu içinden çıkardım böyle daha berrak oldu dipteki yansıma beni de rahatsız ediyor ama bi daha kuma bulaşmaya cesaret edemiyorum.
Taşlar hafif olduğu için düşsede tehlikeli bi durum olmaz diye düşündüm.
Galiba benim öpücük dediğim şeyler vantuzmuş internetten baktım da özel akvaryum için yazıyordu üründe, asılsam da çıkmıyor.
Kum yerine zemine arka plan fonu gibi bi kaplama düşündüm ama sanırım oda olumlu bi sonuç vermez[/QUOTE]

Esenlikler. 1-2 mm Dere kumu kullanabilirsiniz. Suyu bulandırmaz, doğal görünür, Dere kumu candır!
Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum
Esenlikler. Vatoz eklemekten vazgeçtiyseniz naçizane tavsiyem şu kilden olan nesneyi çıkartmanız. Normal şartlarda bile göze estetik gelmeyen bir nesne akvaryumunuzda kullandığınız malzemelerin koyu renk olması dolayısı ile daha da göze batıyor. Tabi zevk meselesi. Betta illa ki yavru avlayacaktır ancak bol bitki ekimi ile karideslerin üremesine engel teşkil etmez, tecrübe ile sabit. Işıklandırma gerçekten 10 w, 6000 k ise su üstü bitkisi ekleyebilirsiniz ve eklemelisiniz. Şiddetli ve doğrudan ışık Bettanızı strese sokacaktır. Su üstü bitkisi olarak Limnobium laevigatum (Amazon Frogbit) önerebilirim., Pistia stratiotes'in kökü çok uzayabiliyor, Lemna minor (Su Mercimeği) ise haddinden fazla üreyip değişiklik yapmak isteyince akvaryumu arındırma konusunda baş belası oluyor. Ekerek kullanacağınız bitkiler de olacaksa Vallisneria Nana gibi hızlı sürgün verip köküyle yayılan bitkilerden uzak durmanızı öneririm. Akvaryumdan sökerken sürgünle köklendiği için akvaryumu altüst ediyor ve amonyak patlamasına dahi sebep olabiliyor. Cryptocoryne wendtii ''Green'' ve Cryptocoryne wendtii ''Brown'' karışık birkaç kök ekildiğinde doğal bir görüntü oluşturuyor, çok hızlı yayılmıyor ve en önemlisi çok az ışıkta bile hayatta kalabiliyor.
Beta Bakımı
[QUOTE=AcemiBetacı]Hocalarım selamlar, beta balığımın daha büyük ve gösterişli gözükmesi için neler yapmalıyım? Canlı yem, su kalitesi, sıcaklık vs vs.
(Şuan sadece kuru yem veriyorum.)[/QUOTE]
Esenlikler. Yemler;
1-Ocean Nutrition Atison's Betta Pro
2-Tropical Insect Menü Granül Size S
3-Tropical Soft Line Asia Size S
4-Tropical Pro Defence Size S
Kuru yem olarak bunları verebilirsiniz. Canlı yem bulabilirseniz ve yukarıda da belirtildiği gibi akvaryuma catappa yaprağı eklerseniz iyi olur. Haftanın bir günü aç bırakın. Sıcaklık 27 derece ayarlayın. Akvaryum su yüksekliği 20 cm'den yüksek olmaması iyi olur. Her gün 10 dakika ayna ile antrenman yaptırın. Balığını gerçek bir makine olacaktır.
Bitki Işığı Öneri
[QUOTE=Ser55]

İyi akşamlar
57-30-26. Yalnız yarı kapasite kullanıyorum yarısı paludaryum yani hemen hemen 23 litresi dolu. [/QUOTE]

Paludaryum ışıklandırma hakkında tecrübem ya da bilgim yok. O yüzden öneride bulunmam doğru olmayacaktır. Ancak bilgilenme amaçlı konuyu takip ediyor olacağım.
Bitki Işığı Öneri
[QUOTE=Ser55]Herkese günaydın,
45 litrelik akvaryumum için bol bitkili ama co2 takviyesiz yani bakması kolay bitkilerden oluşacak bir tasarım düşünüyorum.
Anubias Nana
Lagenandra Meeboldii Red Raund
Rotala Rotundifolia 'Orange Juice'
Hydrocotyle Leucocephala
Vallisneria Gigantea Dev Saz
bitkiler bunlar

Beyaz led ve dandik 3 renkli kendine hayrı olmayan bir bitki ışığım var. İkisini beraber kullanınca anca yeterli oluyor ancak 2 priz kullanmış oluyorum bu yüzden ısıtıcıya yer kalmıyor. Böyle bir tank için fazla gelmeyecek (yosun yapmayacak) 1000-2000 tl aralığında ne alabilirim?

Teşekkürler.[/QUOTE]

Esenlikler. Akvaryum ölçüleriniz nedir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.