ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HOPPALA
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
554
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ağustos 2022 16:52
Son Ziyaret:
3 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
568 [0.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
93 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1991
Yaş:
33
İl:
Antalya
Meslek:
Webmaster & Graphic Designer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/Y77m3Ps/Hoppala.gif[/IMG] ⓘ Lütfen özel mesaj atmak yerine açtığınız konudan bildirim gönderin.

SON 10 MESAJI

Japon Balıklarında Kırmızı Lekeler Hk.
Muhtemelen su değerleri bozulmuştur. Zemindeki kabukları, renkli olanları ve kayaları tanktan hızlı bir şekilde çıkarmalısınız. Akabinde kısmi su değişimi yapmalı ve bu suyun içine bakteri kültürü (stability gibi) ilave etmelisiniz. Ayrıca, arıtma suyunuz son çıkışta veya üçüncüde olabilir suyu mineralize ediyor mu?
Beyaz Benek
[QUOTE=Atesufuk]Merhaba yeni konu açmamak adına bende bir konuda desteğinizi rica edecektim .tankimda 2 baligimda kuyruklarida ufak bir beyazlik gördüm beyaz benek şüphesiyle karantinaya aldım 4 gündür tedavi süreci deyim ama bir ilerleme yada bir gerileme göremiyorum. Sizce kuyrukta isaretledigim yerlerdeki noktalar beyaz benek olabilir mi .teşekkür ederim[/QUOTE]

Selamlar, yeni konu açmalısınız.[EDIT]HOPPALA,2024-09-19 18:08:21[/EDIT]
Bıolıfe 100 Bin Lira Ödül Veriyor!
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236270/090520240241121.jpg[/IMG]
Balığımın Akvaryumundaki Büyük Kahverengi Şeyler
Burada tek kazanan Apex olsa gerek . [:)))]
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
[QUOTE=batudemirci]
peki ectopur ara ara akvaryuma eklenebilir mi? söylediğiniz diğer ürünlerden kendim araştırarak sadece fishtamin'i bulabilmiştim. diğerlerine baktım şimdi. çok teşekkür ederim tavsiye için.[/QUOTE]

Hayır, tuz kullanılabilir bir akvaryum ve canlılar var ise sanital aloe olabilir ancak canlılar için uygunsa Neo c yeterli olur çünkü içeriğinde betain, humik asit, c ve eser elementler var. Genel olarak balıklarda bağışıklığı optimum tutmak için veterinerler b-kompleks vitamin önerirler.
İlaçların Önleyici Etkisi Var Mı?
Ectopur ilaç değil, tuz karışımı. Diğerleri ise hastalıkla mücadele içindir. Yeme veya suya bir şey katmak istiyorsanız fishtamin, garlicguard gibi ürünler mevcuttur, kaliteli ürünlerdir. Su düzenleyicisi olarak içeriği diğerlerinden farklı ve daha doğal olduğu için NeoC bakabilirsiniz, EDTA olanlardan daha verimli ve iyidir, bende yeni kullanmaya başladım sayılır.
İç Parazit Tedavisi
Forumda sabit konu var. Genel olarak konu sahibi kişilerin akvaryumları hakkında detaylı bilgi vermeleri gerekmektedir.

Ph ve diğer su parametrelerini ölçmek için atomu parçalamaya gerek yok. Kusura bakmayın da yabancı forumda su değerlerini belirtmeden konu bile açamazsınız, hadi açtınız konuya gelecek ilk yanıt su değerleriniz nedir olur.
Japon Balığım Dropsy Hastalığına Yakalandı.
Dropsy her balıkta farklı olabilir ve sonuçlanabilir. Kurtulamaz diye bir şey yok, önemli olan doğru tedavi ve erken teşhis. Otopsi yapılmadığı takdirde içerideki hasarı ve nedenlerini bilemeyiz. Balıktaki şişkinlik, vücutta biriken sıvılardan kaynaklanır çünkü böbrekler biriken bu sıvıları doğru bir şekilde filtreleyemez. Basit bir şekilde dropsy tanımı, sıvı dengesinin bozulmasıdır. Dropsy için yabancı hocalar ve hatta sera Almanya daki bir hoca ile iletişime geçmişliğim var. Bende bu problemi yaşadığım için oldukça vakit harcadım. Sera, öncelikle kanamycin ya da minocycline gibi etken maddeli ilaçları önermişti. Ben sizin yerinizde olsam kanaplex ve focus temin edip ilaçlı yem karışımı yapardım. Bu yemin içine aktif c vitamini ilave ederdim. Birde günde bir kez 15 dk kadar epsom banyosu ile tedaviyi desteklerdim.
Japon Balığım Dropsy Hastalığına Yakalandı.
Önceki konunuzdaki balıkta dropsy olmuştu. Oradaki tedaviye pek katılmasamda uygulanabilir. Bakto tablet yemlerin direkt dropsy ile bir alakası yok. Düşük bir ihtimal mevcut duruma bağlı olarak pozitif sonuçlanabilir. Zaten bu ürün üretilmiyor. Satılanlar da kalan ürünler olup açık ve SKT satıcıya kalmış.

Karantina tankında günlük epsom banyosu 10-15 dk kadar balıktaki ödemi atmasını sağlar. Bununla birlikte ilaçlı tedavi şart. Kanaplex temin edin ve balık yem yiyorsa ilaçlı yem en verimli opsiyondur.
Sarımsaklı Yem Ne Kadar Süre Saklanır
Yem içindeki malzemeleri bilmiyorum fakat dondurucuda muhafaza ederek kullanacağınız kadarını kullanmaya devam edebilirsiniz. Oda sıcaklığında yem durmaz. İçinde koruyucu vb madde olmadığı için yemin bozulmaya uğraması kaçınılmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.