ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Carcharodon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
179
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2023 17:33
Son Ziyaret:
2 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
144 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
124 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Ozkan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80L (60 x 30 x 45 cm) Mikrogeophagus ramirezi Corydoras trilineatus Pangio semicincta Guyanancistrus guahiborum 'L106'

SON 10 MESAJI

Yapraklardaki Canlılar Nedir?
Freshwater limpet gibi duruyor. Göl salyangozunun biraz daha hareketsiz versiyonu olarak düşünebilirsiniz, zararsız ve hatta fazla atılan yemi yedikleri için faydalı bir canlı. Sayıları fazlaysa beslemeyi biraz azaltabilirsiniz, bir süre sonra ortam dengeye gelecektir.

İlk resimdekiler ise nematod gibi. Limpet ile alakalı değil, her tatlı su kaynağında bulunan küçük ipliksi kurtlardan. [EDIT]Carcharodon,2024-09-14 04:04:53[/EDIT]
Oranda Jopon Balığım Neden Böyle Olmuştur
Pineconing (kozalaklaşma) denilen ve dropsy gibi hastalıkların son evresi olan aşamadasınız. Balığın dokuları su toplamış ve şişmiş, vaktinde müdahale edilmediği için de durum devam ederek hayvanın iç organlarını patlatmış durumda. Pulların düşmesinin sebebi oluşan ödemlerin pulları itip yerinden sökecek kadar büyümesi.

Hayvanı bu aşamada kurtarmak mümkün değil, ancak bu 1-2 günde olacak bir durum da değil. Hayvanın uzun süreli olarak yetersiz şartlar altında bakılmış olması gerekiyor. Akvaryum hacmi, filtreleme ve akvaryumdaki diğer balıklardan bahsederseniz bari diğer balıkların böyle bir sonla karşılaşması engellenebilir.

[Edit]
Evet, fotoğraf ile sorun kendini gösterdi. Akvaryum için balık sayısı aşırı fazla. Pangasius tek balık olsa bile kesinlikle olmaz, Japon balıklarını da ben olsam üçe düşürürdüm (aslında akvaryum 200 litre civarı gibi görünüyor, yani daha fazla olur, ancak büyük sistemde az balıkla gitmek temizlik açısından daha kolay).

"Niye sadece bu balık ölüyor" sorusunun cevabı, "20 tane köpeğe çikolata yedirdim niye sadece ikisi öldü" sorusu ile aynıdır. Diğer hayvanlar da durumlarından pek hoşnut değil, ancak bir şekilde dayanıp hayatta kalmayı başarmışlar. Ancak böyle devam ederse onlarda da benzer sorunlar baş gösterebilir. [EDIT]Carcharodon,2024-09-13 02:05:45[/EDIT]
Ostracoda Hakkında
Yumurta ile gelir, ancak yumurtası gözle görünmeyecek kadar küçük ve kurumaya dayanıklıdır. Yani balık, bitki, salyangoz, dekor, filtre malzemesi vb. suya değmiş her nesne üzerinden gelebilir.

Akvaryum ekosistemi için son derece yararlı hayvanlardır, artemia veya daphnia gibi kültürünü yapabilirsiniz. Beta, tetralar, kızıl badis gibi küçük avcı türler tarafından afiyetle yenir. [EDIT]Carcharodon,2024-09-13 01:40:40[/EDIT]
Pengasus Ve Lepsites Ler
Pangasius gayet dayanıklı bir balıktır, zaten satılmasının sebebi Güneydoğu Asya'da bizdeki somonlar gibi kültürü yapılan yemeklik bir balık olmasıdır. Ucuza üretilen hayvanların bir kısmı akvaryum hobisine geçmektedir. Dolayısıyla tek dikkat etmeniz gereken yeterli hacim sağlamaktır. Ana sitede bu balık için gereken minimum hacmi 2000 litre olarak görebilirsiniz, ancak bana göre bu sayı bile biraz az, minimum 10000 litre uygun olacaktır.

Japon balıkları ile de, lepistesler ile de uyumlu olmaz. Ağzına sığacak boya geldiği zaman yutacaktır. Bu hayvana boşuna dog-eating catfish (köpek yutan kedibalığı) demiyorlar.
Japon Balığımın Rengi Niye Böyle Yüzgeçleri Siyah
Anlaşılıyor ki aldığınız yerin tek amacı para kazanmak. Böyle yerler aldanacak çıkarsa fanusta yirmi tane balık bakılır da der, tek kafeste otuz tane muhabbet kuşu yaşar da der. Konuya ilgili olmayan, ancak çocuğu istediği için ya da evde bir doğa parçası olsun diye hayvan almaya karar verenleri sömüren bir grup. Bu tür yerlerden alım yapmamanız en doğrusu.

(Bu arada benim de böyle bir yere bir zamanlar yolum düşmüştü, yanımda alışveriş yapan diğer bir adam "balıklar yine öldü" diye geldi. Yirmi küsür balığı ölmüş, kızı üzülmesin diye de sürekli gelip yenisini almış. Akvaryumcuya niye diye sorduğunda da "balıktır ölür" cevabını yedi. Öyle değil, düzgün bakılırsa Japon balıkları 15 yıl kadar yaşar).

Suyu temiz tutma dört öğeye dayanır, besleme miktarı, balıkların metabolizması (=biyokütle), filtre kapasitesi (=azot döngüsünün oturmuş olması) ve akvaryum hacmi. Sizde akvaryum hacmi sıfıra yakın olduğu için eşitliğin sonucu da sıfıra yaklaşıyor, yani ne yaparsanız yapın 12 litrede suyu uzun süreli dengede tutamazsınız. Yapılması gereken yukarıda da belirttiğim gibi daha yüksek hacimde akvaryuma geçiş yapmak. Plastik saklama kabı vb. de olur, önemli olan hayvanlara yetecek bir su hacminin olması.

Kum için herhangi bir akvaryumcudan silis kum alabilirsiniz. Suyu haftada bir %30 gibi bir hacimle çekip dinlenmiş suyla değiştirmek uygun hacimli akvaryumlar için yeterli, yeni sisteme geçiş yaptığınızda böyle devam edebilirsiniz. Ancak 12 litre için 2-3 günde bir dip çekimi yapmak, İstanbul kanalizasyon hattına 2-3 günde bir parfüm sıkmak kadar etki edecektir.
Japon Balığımın Rengi Niye Böyle Yüzgeçleri Siyah
Sorun hacim sorunudur. Üç ay iyi dayanmış, 10 litrede Japon balığı bakmak ile düdüklü tencerede kedi bakmaya çalışmak arasında fark yok. Temizliği günde iki üç kez yapmıyorsanız sonu hüsranla biter.

Neyse ki çözüm kolay: En kısa sürede minimum 40, daha uygun olarak 80 litrelik bir sisteme geçirin. Bu aşamada suyu temiz tutun, birkaç gün yemlemeyin. Geçirdikten sonra yüzme kesesi sorunları için biraz bezelye verebilirsiniz, Epsom tuzu kullanabilirsiniz (ana akvaryumda değil, başka bir kapta "banyo" olarak). Veterineriniz 1920'li yıllarda kalmış, tedavi için akvaryum suyuna sirke kesinlikle eklenmez.

Forumda Japon balığı hakkında yüksek deneyim sahibi diğer üyeler var, size daha detaylı şekilde yardımcı olacaklardır.
Canlının Türü Nedir?
Tahminim Alburnus escherichii (Sakarya inci balığı) yavrusu yönünde. Ancak büyümelerine bakmak gerekir, erişkini 10-15 cm civarında.

İlginç ve güzel bir kurulum olmuş, umarım başarılı devam eder. [EDIT]Carcharodon,2024-09-06 11:24:34[/EDIT]
Ne Olur
[QUOTE=EfeOlgac]Ama başka akvaryumum yok fanus dışında o yüzden ölücekler iila ki bırakalım doğal yaşamda ölsünler bari[/QUOTE]
Bu arada akvaryumda bakılan herhangi bir türün kesinlikle doğaya bırakılmaması gerektiğini hatırlatmak isterim.

"Biz bakamıyoruz, bari doğada yaşasın" düşüncesiyle bilinçsizce nehirlere, göllere bırakılan hayvanlar, istilacı tür haline gelerek ülkemizin yerel türlerinin soylarını tüketmektedir. Örneğin "burada yaşar" yalanı ile el kadar plastik adalarda satılan kırmızı kulaklı su kaplumbağalarını İstanbul'un her dere ve nehrinde sürüler halinde görebilirsiniz. Endemik balık türlerimiz ise kaplumbağalara meze oldukları için yerlerinde yeller esmektedir.

Tetrazon tropik bir tür olduğu için üç ay sonra donacaktır, orası ayrı. Bakma imkanınız yoksa en doğru seçim akvaryumcuya geri vermektir.
Akvaryumumda Minik Bilmediğim Canlılar
Videoda görünen uzun ince kıvrılarak yüzen canlı sivrisinek larvası.
Gübreleme Hakkında Sorularım
Sera florena olabilir. Ancak internette gördüğüm kadarıyla Aquario çözeltileri de şu an gayet cüzi fiyatlarda. Solution 1 300 mL için 200 TL civarı ve 200 litrelik bir akvaryuma 3 ay yeter.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.