ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tafocan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
498
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2024 07:21
Son Ziyaret:
59 saniye önce
Toplam Mesaj:
605 [2.51 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
389 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
@bendeniztayfun
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

@bendeniztayfun

SON 10 MESAJI

Akvaryum Su Üzerinden Gitmeyen Tabaka
[QUOTE=soapopera]Bence

Evel arkadaşlar kutukten kaynaklandi sanirim cunku kaynatmadan koydum sadece yikamıstim kaldiki kaynatmamda mumkun degil cunku cok buyuk ve agır her neyse o sumugumsu olusumlari tek tek temizledim kutuk uzerindeki selaleyi hizlandirdim yuzeyde ve su yuzeyindeki o tabakayida temizledim simdilik duzeldi bir daha olur mu bilmem ama bir yazi buldum eklim okumak isterseniz. Beni ferahlatti gelismelerden haberdar ederim.

"Kütük ve köklerde görülen pamuksu oluşum, (bazen bitkilerin üzerinde de görülebilir) yeni tank sendromunun belirtilerinden biridir. Hiç kullanılmamış ağaç kökleri (mangrove, yati kökü vs) yeni bir kuruluma eklenmeden önce kaynatılmalıdır. Bu kaynatma esnasında üzerindeki parazitlerden kurtulurken, aynı zamanda da kökün içindeki tanin maddesinden kendini arındıracaktır.

Köklerde Oluşan Bu Pamuksu Oluşum Nedir?
Bu konuyla ilgili bilimsel bir açıklama maalesef ki bulunmamaktadır. Kimi kaynaklar bu oluşumun mantar olduğunu, kimisi biofilm olduğunu, kimisi ağaç üzerinde beslenen diatom yosunu olduğunu öne sürmektedir. Düşünüldüğünde henüz bakteri oturmamış bir tankta organik besinler de içeren bir ağaç kökü üzerinde bakteri ve mantar gibi canlıların kümelenmesi doğal bir süreçtir. Ancak bu beyaz yosunsu oluşum görüntü olarak bizi rahatsız eder.

Balıklara Zararı Var Mıdır?
Bu beyaz oluşumun canlılara hiç bir zararı olduğu bugüne kadar gözlemlenmemiştir. Bu konuda herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.

Kütük ve Köklerde Görülen Pamuksu Oluşum
Kütük ve Köklerde Görülen Pamuksu Oluşum
Peki Nasıl Kurtulabiliriz
Öncelikle eğer kullandığınız kökü kaynatmadan tankınıza eklediyseniz, taninden arınıncaya kadar kökünüzü kaynatma ve su değiştirip tekrar kaynatma işlemine devam etmenizi öneririz. Akabinde de sadece tank temizliğinde kullandığınız bir diş fırçası ile bu oluşumu mekanik olarak temizleyebilirsiniz.

Bununla birlikte eğer tankınızda vatoz, salyangoz gibi yosun yiyenler varsa, bu beyaz oluşumu afiyetle yerler. Ayrıca yine bu süreçte canlı bakteri kültürü ve bakteri besini kullanarak döngünün oturmasını hızlandırabilir ve sıvı karbon ile de bu oluşumun yosun yiyenler tarafından daha kolay tüketilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Bu müdaheleleri de yaptıktan sonra yaklaşık 10-15 gün içerisinde kütüklerinizin üzerini kaplayan bu kötü görünümlü beyaz oluşum kendiliğinden geçecektir"
[/QUOTE]

Tekrar merhaba öncelikle bazı şeyler kaynaktan değil tecrübe ile anlatılır neyseki ezbere bilgiler vermeyen benim gibi hobicilerde var.

Sendeki durum yeni tank sendromuyla alakalı bir şey değil konu dışı

zaten yeni tank sendromu ile alakalı bu oluşumları konu alan paylaşımlar görüyorum ama anlam vermek mümkün değil.yok yeni tank sendromunda diatom falan böyle birşey yok.adam kum alıyor leş gibi bir yerden üzerinde yıkamayın yazıyor sen yıkamıyorsun sonra akvaryumda mantar oluyor a neden oldu herkez bir yorum yapıyor geçer diyor ama geçmiyor suyum leş gibi kokuyor vb. çünkü akvaryumcunun bir ara kedisi içine sıçtı yada örnekler artırılabilir[:)))].sonra yeni tank sendromu gibi bambaşka bir konunun içine bunu dahil edip ya normal bir süreç geçecek demek amatör olmaktan farklı desteksiz sallamaya giriyor.

Arkadaşım istersen akvaryumun 5 yıllık olsun bu çürükcüller önce madde etrafında sporlanır sonra hava kabarcıkları ile su yüzeyine dağılır ve yayılım gösterirler.balıklar bu oluşumları yiyorlar ama buzamana kadar zarar vermemiş olması vermiyeceği anlamıda taşımaz yada vermiyor da kesin bilgi değil zaten .ayrıca birşeyin öldürmüyor olması canlıya zarar vermediği anlamı da taşımaz.sende bunları tüketecek balıkları aldığında azalıcak ama belki yıllarca bu organik atık salınımı devam edicek ve suyu durgunlaştırdığında yağlanma devam edicek şahsen benim tanklarımda kabul edilir bir durum değil herkezin tahammül seviyesi farklıdır.

Bu oluşumlar faydalı bakterileri değil mantarları ve mikroorganizmaları beslicek.yok azot döngüsüne katkı olurmuş falan saçma iddialar azot döngüsü malesef her organik ve inorganik maddeleri bünyesine katmaz ayrıca öyle olsa yosunlarıda besin olarak kullanırdı.Sen bunları yosun gibi kabul edebilirsin eğer önlem almazsan kaynağını yok etmeyip tankın su değerleri hiçbir zaman istediğin gibi olmaz.

Ayrıca 10–15 günde geçmesinin imkanı yok.bu organik madde salınımı ve mantar sporlaşması tankında bir yük oluşturuyor.yüzey dalgalandırması vb sadece görüntüyü kurtarır bu oluşumları yok etmez.

Ezbere sağdan soldan bilgilerle devam edersen yanılırsın.ben tankındaki problemi burdan buldum çünkü sorun ben burdayım diye bağırıyordu sana kontrol ettirdiğimdede sende gördün.

Şimdi sana tavsiyem sorunun kaynağını yok etmen.akvaryum da kullanacağın dekorları a çok büyüktü temizleyemedim bir su geçirdim koydum deme lüksümüz yok.temizliceksin abi.illa kaynatmıyorsanda gerekirse 2 ay ilaçlı kovada bekletceksin ama tertemiz koyucaksın tankına.ama öylesine sağdan soldan bilgilerle geçer geçer diyenlere bak ben yöneticiyim her şeyi bilirim egosu ile yazanlara bakarak bir ilerleme sağlıcaksan daha çok sorunlarla karşılaşıcaksın

Bataklığı kurutmazsan yakında gelen probleminide söylüyeyim de sana kolaylık olsun copepod nematode ve plenarya istilası ama balıklar yiyordu bunları değil mi akvaryuma faydalı [:)))]neyse kaynaklar var tecrübeli arkadaşlar yazıyor ;) zaten benim daha fazla yazmama gerek yok zaten diceklerimde bukadar.Konu ile alakalı başka arkadaşlarda faydası olması açısında burdaki yazdıklarımı bir konu açarakta daha detaylı paylaşıcam .İyi hobiler dilerim.
Akvaryum Su Üzerinden Gitmeyen Tabaka
Evet biyofilm diyebiliriz çünkü canlı çürükcül bakteriyel yada mantar spor ve kolonileridir.ve suda çürüyen organik organik maddeler besinleri bunu yok etmezsen kurtuluşu yok.suyu dalgalandırmak yada yüzey filtrelemek sadece görüntüyü kurtarır.alvaryum geneline sporlarla yayılıp tabanda da katman oluşturmaya davam ederler.[EDIT]tafocan,2024-09-21 00:02:36[/EDIT]
Akvaryum Su Üzerinden Gitmeyen Tabaka
[QUOTE=soapopera]

Yem kullanmıyorum zira bitki dışında canlı yok. 5 gün falan oldu kuralı sadece bakteri kültürü takviyesi yapıyorum ve gübre ekili. Kum lav kırığı uzeri aquaclay, kütük ribbed wood [/QUOTE]

Kökü kullanmadan önce kaynattın mı yeterince temizledimiz mi? bu tabaka akvaryumda oluşan normal yağ tabakası değil parçalı parçalı.muhtemelen kökten yada gübreden kaynaklı tank yeni ölü bakteri tabaksıda olamaz.

Kökü dikkatli kontrol eder misin görünmeyen kısımlarında beyaz sporlar görünüyor mu öyleyse kök sabit değilse çıkartıp su yüzeyini bir kabla temizleyip bir süre sonra kontrol eder misin var mı yok mu diye.bence o köktrn kaynaklı bir sebeb olabilir
Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı
[QUOTE=MuBrkVural]



Hocam bulaşmasını engellemek amacıya ikisini de ayırdım parazit olan balığımdaki parazitler bugün yoktu Ve herhangi bir kaya kuma sürtme gibi şeyler rastamadım balıklar değişik bi anormal yüzüşü var elimi cama getirince sağa ve sola manevra yaparak çok hızlı kaçıyor yem yiyor ama kuyruğunun hafif köşesinde katlanma şekli var iç parazit olabilir mi[:(][/QUOTE]

Bunlar iç parazit belirtileri değil.yem yemede sorun varmı? dışkılar boğum boğum ve uzun mu? bu ani harekeler stres ve dış parazitte olur belkide hastalanmak üzere ve bu şekilde belirtiyor kendini.bence gözlemle ve aynı tedaviyi uygula derim
Akvaryum Su Üzerinden Gitmeyen Tabaka
Merhaba sebebini ortadan kaldırmadığın sürece geçicek bir şey değildir.suyun içindeki kök ne? taban malzemen ne? kullandığın yem ?
Kiraz Karides
[QUOTE=dragon1]15 20 litre arası bi akvaryumum var gübre felan kullanmıyorum ara ara ölüyorlar moss bitkileri var sadece bide salyangoz var o yüzden olabilir mi [/QUOTE]

Merhaba karideslerin ölmesi için bir çok sebeb olabilir.kaç adet karides var ve ne sürede kaç adet ölüyor ortalama?[EDIT]tafocan,2024-09-20 21:12:10[/EDIT]
Lepistes Yuzgeclerinden Bir Tanesinde Kuculme
Küçülme derken deforme olmuştur yada erimiştir.muhtemelen su şartlarından ve stresten oluştu.eğer başka balık ısırsa kopma şeklinde olurdu.tedavi için su şartlarını iyileştirmen gerek Chloramphenical, Oxytetracycline ve Tetracycline gibi antibiyotikler kullanabilirsin.uygulamar biraz farklı.ya bunlarıntedarik edemem dersen iyi bakım tuzlu su tedavisi uygulayabilirsin karantina da ayrıca hocamın dediği gibi az ve kaliteli yem [:iyi:] balıktaki stresi azaltmak için tedavi süresince aydınlatmayı açma var olan stresi azaltmaya çalış.
Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı
[QUOTE=MuBrkVural]


Hocam öncelikle teşekkür ederim crystal pronun parazit ilacını aldım arkadaşım bunu önerdi ve hocam diğer ayırdığım balık dipte hareketsizleşmeye başladı elimi yaklaştırdığımda deli gibi akvaryumu turluyor benek varmı diye baktım ama yoktu bu neyin belirtisi hocam [/QUOTE]

Rica ederim tamam onu kullan aydınlatmayı kapat tedavi süresince.diper balıkta streste büyük ihtimalle çünkü stresli balık böyle davranır hareketsizdir ani hareketlerle fırlar sağa sola.stres bizdeki gibi değil başlı başına bir hastalıktır ve tedaviside vardır.eğer ani hareketle bir yerlere sürtünüyorsa parazit sorunu var demektir.ama zaten birbirlerinin sebebidir bunlar.bu tarz durumlarda karşılaşmamak için yeterli hacim su değerleri ve uygun ortamı sağlayarak balıkların birbiri ile uyumunada dikkat ederseniz sorunlarla krşılaşmazsınız[EDIT]tafocan,2024-09-20 19:05:19[/EDIT]
Yeni Kurulum
[QUOTE=Neothauma ]

Kulübe hoşgeldiniz.



Sakat velifera. Balon moli, velifera, ramirezi vs. balon isimli balıklar bilerek sakat bırakılan, üretilen balıklar. Bence böyle bir tür seçmek size hiç yakışmadı. Bu tür balıklar satın alındıkça üretilmelerine devam ediliyor. Akvaryumcu size sakat balıklar satmış. Ayrıca oldu mu şimdi Burçay Hanım? Hani bir daha tür eklemiyordunuz? Kesin gözünüze bayram şekeri gibi göründü, çok tatlı buldunuz ondan aldınız. Kesin.[/QUOTE]

Konuyu bilmiyorum ama çok sağlıklı ve dayanıklı balıklar olmadıklarını duymuştum.hiç beslemediğim türler.beta hariç doğal olmayan hiçbir canlı tavsiye etmem.tamamen insana ışıltılı gösterilmek için harcanılmış ve orjinal genlerindeki canlılarla alakası olamayan dayanıksız türler oluşturulmuş.çoğu satılana kadar telef oluyor petshoplarda.inş hastalıklı değillerdir.boşta duran akvaryumum 3 - 4 aydır boş bekliyor tür için karar veremedim.Tür seçmek ayrı bir konu gerçekten.iyi hobiler dilerim.
Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı
Geçmiş olsun beyaz benek tedavisi uygulamalısın Sera Costapur 
ç balık üzerine yerleşen ichthyophthırıus (beyaz benek) ve diğer deri parazitleri olan costia, chilodonella ve trichodinada kullanılır. Bu parazitler tipik özellik olarak yumurtlama kuluçka ,larva ve yetişkin evrelerinden geçen parazitleridir.bu ilaç tüm evrelerde etkili.kullanımı üzerinde yazar trmin edebilirsin.ilaç alamam dersen ona göre öneriler verelim.[EDIT]tafocan,2024-09-20 10:49:07[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.