ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sfcscannow
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2007 00:40
Son Ziyaret:
19 Saat 25 Dakika önce
Toplam Mesaj:
113 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan KAYA
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1986
Yaş:
37
İl:
Kocaeli
Meslek:
Hidrolik.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan KAYA



SON 10 MESAJI

Akvaryumda Ki Akıntı Fazla Mı ?
[QUOTE=Copcu]

Teşekkürler öncelikle
Akvaryumda yaşayan balıklar;
8*Cüce gurami
2*cüce vatoz
2*çöpçü
5*rasbora
2*melek
3*canlı doğuran[/QUOTE]

Rica ederim.
Akıntılı ve durgun sulardan gelen ve yüzme seviyesi farklı olan türler. Örneğin melekler daha durgun sulardan gelirken, rasboralar akıntılı nehirlerden gelir ki vücut formlarından da bunu anlayabilirsiniz. Akıntıdan etkilenmeyen alanlar oluşturacak şekilde dekor yapabilir siniz. En iyisi bir süre gözlemlemek.
Akvaryumda Ki Akıntı Fazla Mı ?
Bunu anlamanın en iyi yolu akvaryumdaki canlılardır. Balıklarınız akıntılı sulardan mı yoksa durgun sulardan mı geliyor buna öğrenin ve debiyi buna göre ayarlayın. Balıkları da gözlemleyin akıntı sevmeyen türler ise mutlaka rahatsız olacaklardır. Akıntı seven türler olsalar da mutlaka akıntının daha az olduğu balıkların dinlenebileceği alanlarda olmalı. Sis bulutu kumdan kaynaklı olabilir bekleyin mutlaka gidecektir.
Yosunvaryum Olan Akvaryum
Boşuna uğraşmışsınız bu kadar. Doğal bir süreç dolayısı ile doğal yollarla mücadele etmeniz gerekir. Işığı azaltın pistia, mercimek, nanats gibi hızlı çoğalan ve ışığı kesen yüzer bitkilerle birlikte kısmi su değişimi yaptığınızda azalır ve zamanla yok olur. Ek olarak japon şemsiyesi, pothos sarmaşığı gibi su üstüne çıkan bataklık bitkileri ekleyebilirsiniz ki su üstü bitkileriyle birlikte bu kesin çözüm olur.
Ek olarak biz evimizi temizlemek için bile çamaşır suyu kullanmıyoruz. Çamaşır suyunu temas ettiği yüzeyden durulamak çok ama çok zordur. Akvaryum başlı başına doğal bir ekosistemdir. O sebeple sorunlara da doğal yollardan müdahale etmek gerekir ki yosun akvaryumu ele geçirmediği sürece bir sorun da değildir. Mikro fauna için çok faydalı ve gereklidir.

Ocellatus Gold
Akvaryumunuz güzel, kabuk sayısı arttırırsanız çok daha güzel olur. Bahçelerde, çayırlarda yakınınızda varsa ormanlık alanlarda bulabileceğiniz bağ salyangoz kabuğundan fazlaca koyun. Çok eskiden bu türe sahip olmama rağmen hala kabuk topluyorum :). Çok güzel, karakteristik izlemesi çok zevkli balıklar, özellikle kabuk sahiplenmiş erkeklerin kabararak kabuğunu savunması, küçücük boyuyla elinizi ısırmaya çalışması müthiş bir deneyim.
Canlının Türü Nedir?
Gambusya olmadığı kesin. Tür tayini için bu boyutta uzmanlık gerekir. Biraz büyümesini beklemek gerek. Size tavsiyem aldığınız yere bırakın. İlla ki beslemek istiyor iseniz herhangi bir gölden gambusya toplayın.
Canlının Türü Nedir?
Gambusya değil gibi. Gambusyaların fiziksel özellikleri lespistesler ile aynıdır sadece renksizdirler. Daha net fotoğraflar eklemelisiniz. Ağız yapısı ve akarsuda yakalamış olmanızdan dolayı tatlı su kefali olabilir diye tahmin ediyorum. Nisan-Haziran sonuna kadar üremeye devam ederler bu sebepten kefal olma ihtimali hayli yüksek gibi. Akvaryum için uygun bir tür değildir.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=sfcscannow]

Kum eklenmemiş test kabındaki ozmos su 15-16 ppm değerde idi. Kum ekledikten yaklaşık 12 saat sonra ozmos su 23 ppm.
[/QUOTE]

Yaklaşık 6 günün sonunda 50 ppm 'ye yükseldi.

[QUOTE=sfcscannow] Ramirezilerin ekleneceği akvaryum ise cama cam, ozmos su 15-16 ppm. Bitki ve kök ekledikten yaklaşık 2 gün sonra 19-20 ppm. [/QUOTE]

Akvayum hala cama cam. İzlediğim bir kaç videoda Ramirezilerin doğal ortamı hayli tortulu ve yosunlu idi. Akvaryumda ışıklandırma yok, camın önünde güneş ışığı alıyor. Yosunlanma ufaktan başladı. Kontrollü bir şekilde devam etmesine izin vereceğim. Başka bir akvaryumda kum ile denemeler yapacağım, bu süreçten önce kumun vazifesini (en azından görsel olarak) tortulanmaya bırakacağım. Kum sorduğum bir satıcı kumun nötr kum olduğunu ve su değerlerine etki etmeyeceğini söyledi, bu konuda da araştırmalara başladım. Filizlenmesi için bir dal japon şemsiyesi, mangrov kütüğünde orta boy java fern, 5 dal tütün, 2 dal pothos sarmaşığı ve 3 küçük su dışına çıkmış saz yaklaşık 9 gün sonunda 24-25 ppm.

6 adet kırmızı burun tetra ekledim. 3 gündür iyi durumdalar, ilk gün canlı yemle besledim, tubifex ve karışık pul ve dip yemlerini de yediler. Akvaryum küçük olmasına rağmen mutlu görünüyorlar. Ramirezilerin durumuna göre ileride diğer büyük akvaryuma alabilirim. Şu an ısıtıcı takılı değil. Ramirezileri aldığımda alışma sürecinde sorun yaşamamak adına ısıtıcı koyacağım.

Son olarak Anadolu yakasında olmak üzere Gebze'ye yakın yerlerde elden teslim alabileceğim şekilde doğal form (altın, tül, balon, siyah, elektrik mavi olmasın) ramirezi aramaktayım. [EDIT]sfcscannow,2024-08-27 16:29:24[/EDIT]
Ramirezi
[QUOTE=Burak ERMİŞ] [/QUOTE]

Merhaba. Maşallah formu çok güzel. Son durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Koksal Gurkan]
[/QUOTE]


Köksal abi apistoların ve corylerin doğada ramireziye nispeten daha soğuk sularda bulunduklarını okumuştum. Genelde çoğu referans sizin de dediğiniz gibi doğal yaşam alanına ithafen veriliyor. Alacağım ramireziler çiftlik üretimi ithal ramireziler olacaktır. Aslında tek tür bakmayı çok isterim, ancak bu pek mümkün değil gibi. Stresle baş etmeleri için mutlaka bir tür daha olmalı. Canlı doğuran olabilir mi sizce. Daha önce plati, kılıç, damalı barb olan şebeke sulu karma bir akvaryumda eş tutup yumurta dökmüşlerdi, tabii ki yumurtalar çıkmadığı gibi bir süre sonra erkek (hexamita) kafada delik hastalığına yakalandı ve öldü sonra da dişi öldü. Bir kaç ay önce çok sağlıklı bir grup aldım onlarda bir hafta içinde öldü. Tüm bunlardan önce de filtresiz bir akvaryumda tek dişi ramirezi uzun süre sağlıkla yaşamıştı. Bu tecrübelerden daha doğrusu tecrübesiziklerden sonra tecrübe ettiğim tek gerçek ramirezi keşfedilmesi gereken bir tür en azından benim için. O yüzden başlangıç için en başta su değerleri olmak üzere doğalarına uygun bir akvaryum kurmak istiyorum.

Cüce Amerikan Dünyası
@ArifhbsAquatics @tafocan @Koksal Gurkan

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürlerimi iletiyorum.

@ArifhbsAquatics

Bahsettiğiniz metot ile tekrar test yaptım. Halihazırda kurulu dengesi oturmuş içinde canlı olan şebeke sulu akvaryumdan aldığım silis kumu ozmos suyu ile iki kez yıkadım ve bir süre ozmos suda bekletip yine ozmos su ile duruladım. Kum eklenmemiş test kabındaki ozmos su 15-16 ppm değerde idi. Kum ekledikten yaklaşık 12 saat sonra ozmos su 23 ppm.
Ramirezilerin ekleneceği akvaryum ise cama cam, ozmos su 15-16 ppm. Bitki ve kök ekledikten yaklaşık 2 gün sonra 19-20 ppm. Araştırdığım kadarıyla çiftlik üretimi ve yapay varyete ramirezilerin 80 ppm ye kadar çok rahatlıkla tolere edebildiklerini hatta üreyebildiklerini de okumuştum.
Bunların haricinde ramireziler sıcak su seviyor, yanlarına corydoras eklemek istiyorum ancak o sıcaklıkta yaşayabilecek ve bulabileceğim tek tür sterbai ve yine o sıcaklıkta yaşayabilecek küçük bir kardinal neon sürüsü ekleyeceğim. Corydoraslar geceleri de aktif canlılar yumurta avcılığı yapabilirler mi. Bu konuda tecrübe ve gözlemi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.