ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
337
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2009 01:20
Son Ziyaret:
1 saat 33 dakika önce
Toplam Mesaj:
569 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
250 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kaan 36lt Beta

SON 10 MESAJI

Şelale Filtre Hakkında 3 Soru
[QUOTE=Hidro Dinamik]Bildirim gelmesi iyi oldu, erken uyanınca canım sıkılıyordu sağolun. [:D]

1- Malzeme fazla olduğundan akış yönü değişir, orijinal halde kullandığınızda durum aynı mı? Ben malzemeyi doldurunca direk suyu çektiği yerden döküyordu. Biraz deneme yanılmayla ideal düzeni bulabildim. Malzeme azaltarak ve yer değiştirerek denemeler yapmak gerekiyor.

2- Su seviyesinin yüksek olması problem yaratmıyor da düşük olduğunda elektrik gidip gelmelerinde tekrar devreye girme ihtimali zorlaşıyor.

3- Su mercimekleri bu şekilde suyun altında kalırsa çürür. Ben rafya üzerinde sabit tutuyorum.
Hava hortumunu çember yapıp içine su mercimeklerini koyabilirsiniz.
Filtre, hava hortumunu kendine doğru çekeceği için misina kullanarak bir cama hortumu sabitleyin.
Misina ile hortum aynı hizada olsun ki gerildiğinde aşağı çekme gibi bir durum yaşamazsınız.
Yoğurt ve peynir kutularının kapak oturma yerlerini kesip kullananlarda var. Yurtdışında besleme halkasıda alabilirsiniz.[/QUOTE]

Cevap için asıl siz sağolun :) O hava hortumu ile saatlerce uğraştım. İki ayrı kalınlıkta var, biri akvaryum için biri sanayiden araba silecek suyu borusu. İkiside düzgün durmuyor, ya bir tarafı batıyor diğer tarafı çıkıyor ya da dursa bile yükseklik yetmiyor, mercimekler geçiyor. Hatta kalın olan hortuma, normal hava hortumunu üzerine helezon gibi sarmal sardım, parmaklarım koptu yapana kadar, yine olmadı :)

Yoğurt ve peynir olayını deneyeyim. Tam olarak hangi kısımları? Bir de rafya üzerinde sabit tutmak nasıl oluyor, foto var mı? En kolay çözüm o sanırım. :)

Elektrik gidip gelince kendi kendine çalışıyor ama büyük baş olmasa da küçük baş hayvan boğazlıyorlar gibi inletiyor ortalığı bir süre.

Malzeme olsun olmasın filtrenin tasarımı çizimdeki gibi. Yani bölüm bölüm, "in çık" şeklinde değil. İşin kötüsü tankı yeni kurdum 1* gün oldu. Bekliyorum oturmasını. Şu aşamada filtreyi kurcalamak istemiyorum. Yoksa modlıycam karbon kartuşu kapatıp bölücem ortadan vs.
Şelale Filtre Hakkında 3 Soru
[B]1[/B]

Şelale filtrem bu şekilde çalışarak nasıl filtreleme yapıyor? Su sol kısıma alttan giriyor ve yükselerek sağ bölmeye yukardan geliyor. Normalde filtreleme için suyun bu kısımdan altta geçip başka bölmeye gelip akması lazım ama direkt olarak filtrenin ağzı üst kısımda olduğu için, soldaki kısıma sadece su doluyor. Devir daim yok. Ortada aktif karbon kartuşu var ama o açık, geniş delikli. Suyu ayırma bölmeleme gibi bir fonksiyonu yok. Şu şekilde benim su geliş kısmına koyduğum geniş gözenekli süngerden sadece sürekli su geçişi oluyor ki baktığımda da sadece orada pislik birikmiş zaten. Orası filtreleme yapmış. Normalde oraya filtre materyali konulmamalı deniyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/210920240536511.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/210920240537001.jpg[/IMG]


[B]2[/B]

Akvaryumun suyunu çok yüksek tuttuğumda filtrenin şelale kısmı akvaryumun su seviyesine gelmek üzere. Birkaç şekilde yükseltme yaptım, denedim ama memnun kalmadım görünüş vs. Bu şekilde çalışmasında bir sorun yok sanırım. Yoksa filtreyi yükseltmeli miyim?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/210920240542191.jpg[/IMG]

[B]3[/B]

Filtrenin emiş kısmına su mercimekleri doluyor, bir kısmı çekiliyor filtre materyaline karışıyor. Engellemek için geniş gözenekli sünger yaptım ama yine kaplandı. Debi düşüşü olmadı, süngersiz tıkanıyor debi düşüyordu. Ama bu şekilde de ne kadar tıkanmadan gider bilmiyorum. Filtre çekmiyor artık mercimekleri ama toplanıyor. Başka bir yol var mı mercimeklerin takılmasını engellemek için?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/210920240545351.jpg[/IMG]

Filtrenin modeli Dophin h-100 bu arada.
Dişi Beta
Son durum nedir? Tankın boyutu ve tasarımı nasıl? Normalde erkek betalar çok büyük oranda önerilmiyor başka türlerle ama dişiyi merak ettim. Sonuçta erkekler gibi kavgacı değiller kendi türlerine. Belki diğer türlerle daha iyidir araları.
Sonradan Bitki Yapıştırmak
[QUOTE=Aguamentist]Çift komponentli hızlı yapıştırıcı kullanabilirsiniz. En hızlı ve güvenli yöntem [:iyi:][/QUOTE]

Hızlandırıcılı / aktivatörlü japon yapıştırıcısı değil bahsettiğiniz sanırım? Japon güvenli olduğu için japon kullanıyorum ben ama hızlandırıcı /aktivatör konusunu bilmediğim için kullanmadım.
50 Litre Akvaryum Balık Filtre Önerisi
Hacimden dolayı ve kontrolsüz üredikleri için canlı doğuran olmaz demiş arkadaşlar ama hepsini aynı cinsiyette alırsanız sorun olmaz, üremezler. Lepistes için görünüş olarak erkekleri daha süslü püslü olduğu için 10 tane erkek lepistes olabilir.

[QUOTE=MCY4]Ben şelale filtreyi çok seviyorum. Hem görüntü kirliliği yapmıyor hem de tankta yer kaplamıyor.[/QUOTE]

Ben de ilk defa kullanıyorum bu filtre türünü. Biraz uğraşınca hem çok sessiz hem iç filtreden daha iyi temizliyor hem de dıştan görünüşü çok güzel. Yalnız bir problem var; Debisi en kısıkta hafif köpük yapıyor, debiyi tam açınca neredeyse akvaryumun yarısı köpük oluyor.

İç Parazit Tedavisi
Bu işin çözümü diğer forumlardaki gibi "üye engelleme" özelliğinin gelmesi. Bu şekilde açtığımız konuları engellediğimiz üyeler göremez, biz de onlarınkini göremeyiz.
İç Parazit Tedavisi
[QUOTE=Emrah20]Suyun sıcaklık derecesi 28 derece onun haricinde pH değerini bilemem zaten burdada sayılı insan bilir o değerleri her bir insan bilemez
Günlük filtre temizliği yapılıyor haftada 2 defa dip çekim yapılıyor başka nasıl bilgi istersiniz [/QUOTE]

Akvaryum ne zaman kuruldu, kaç lt ve ne kadar canlı var içinde.

Günlük filtre temizliği muhtemelen sorunun kaynağı. Neden böyle bir şey yapıyorsunuz?
Balkona Akvaryum Boydan Boya
[QUOTE=Leof]Benim balkonumda 60ltlik bir tank var bir sure sonra yeşil su olusuyor görsellik kalmıyor yakında eve alacagım ısı sorununu saymıyorum bile


aman hocam balkonu alt katın balkonunda aramayalım sonra[/QUOTE]

O yüzden sordum bende. :)
Balkona Akvaryum Boydan Boya
[QUOTE=xellence07]
balkonun altı nasıl temel oluyor mimar olarak anlamadım ?[/QUOTE]

Yani daire zemin katta mı onu soruyorum. Üst katlarda ise balkona "boydan boya" akvaryum yapılmaz.
Gece Loş Işık Balıklar İçin Stress Kaynağı Mıdır?
[QUOTE=Hidro Dinamik][/QUOTE]

Bu arada unuttum daha su mercimeği de eklenecek. Yani ışık daha da kesilecek. Belki başka bitki koymam bilmiyorum. :)

Daha önceki akvaryumlarımda ışık bu kadar yakın değildi ama arada paravan falan da yoktu. Ortam ışığı şuan ki akvaryumdaki kadar aydınlatıyordu.

Gündüz ışık içinse, o lambayı (normalde odayı aydınlatsın diye kullandığım) akvaryuma doğrultmayıp, akvaryum için başka ışıklandırma yapar ya da alırım belki. Ama led armatürler istemiyorum çünkü aşağıdan bakınca akvaryuma ışıkları gözüküyor ve göz alıyor. Biraz açıyla duvara doğru çevirince ancak oluyor. O zaman da ışık az geliyor. :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.