ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BadTriP
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
198
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2010 21:45
Son Ziyaret:
15 Nisan 2024 14:32
Toplam Mesaj:
69 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muharrem Özdemir
Doğum Tarihi:
05 Kasım 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Sıhhi Tesisat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muharrem Özdemir

SON 10 MESAJI

No Hydra No planaria ferbandazol için andazol şurup önerisi
Uzun zamandır karides tankımı istila eden planaryardan nasıl kurtulacağımı araştırırken konuyu buldum ve hemen eczaneden temin ettim. 

Şurup sarı renkli, muz aromalı ve koyu kıvamlı... İster istemez insanın gözünü korkutuyor ama içerisinde sakura karides, minare ve elma salyangozu olan 40 litrelik tankıma uyguladım. Ertesi gün planaryalardan eser kalmamıştı. şimdiye kadar hiç bir yan etkisini gözlemlemedim. Plnaryalarla başı dertte olan arkadaşlar gönül rahatlığı içinde kullanabilirler. 

İyi forumlar.
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Arkadaşlar konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. 

Ben malesef akvaryumu bir süreliğine bozmak zorunda kaldım ama, konudaki yöntemi Fissidens ve christmas moss la deneme imkanı yakaladım. 

Fissidens bu uygulama için biçilmiş kaftan diyebilirim. 1 hafta 10 gün içerisinde %100 tutunma gösteriyor ve gerçekten çok güzel görünüyor. Ayrıca her ne kadar nazlı olduğu söylensede co2 ve 6000k 3w led aydınlatmayla, bir ayda 2 katı hacime ulaştı.

Christmas moss ise gerçekten çok zor. Tutunması çok çok uzun sürüyor. Bir ayda %50 lik tutunma gerçekleşti ki bu tutunmada öyle çok göz doyurucu değildi. Nem oranını devamlı stabil tutmama rağmen mosların uç bölgelerinde de sararma gözlemledim.

Bunların dışında uygulamayı yapmayı düşünen arkadaşlar kesinlikle mossları mümkün olduğu kadar ince kıymalılar. Hem daha kolay tutunuyor. hemde serpiştirmek ve nemli tutmak daha kolay oluyor. Mosları tutturmak için kullanılabilecek en iyi malzeme kesinlikle lav kayası. Gözenekli yapısı moslların çok kolay tutunmasını sağlıyor.  Konu hakkındaki sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. 

İyi forumlar.


Bitki ekmek isteyenler buraya
T8 in T5 den daha iyi olduğu konusu kesinlikle yanlış ve hatalı bilgidir. Yazının kaynağı nere olursa olsun, gerek forum için gerekse forum dışı kurulumlar da bu bilgi defalarca paylaşılmış, T5 in T8 e göre daha güçlü ışık verdiği ve bitki gelişimine daha elverişli olduğu üstüne basa basa dile getirilmiştir. Ayrıca bitki sayısı hesaplama olayı da nedir acaba ? 100 cm x 40 cm / 50 = 80 bitki(40 inçh x 16 inç / 8 = 80 bitki) formülüyle anlatılmaya çalışılmış ancak, bitkili akvaryumlarda bitki sayısı hesaplama diye bir formül olamaz. 

Emre kardeşim emek harcamış uğraşmış bizimle paylaşmış ancak verdiği bilgiler hatalıdır. İyice araştırıp konusunu düzenlerse, çok faydalı bir paylaşım olacaktır.
BadTriP2014-01-24 15:16:32
ATA Akvaryum Tasarım Ankara
Ankara'da da böyle güzel bir oluşum görmek mutluluk verici. Tebrik ediyorum, takipteyim.
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Kurulumun ve dizaynın gerçekten çok güzel olmuş Murat abi, tebrik ediyorum :) Lav kırıkları gözenekli yapısıyla moss tutunması için en müsait malzemem bana göre.  Aşama aşama buradan yada yeni bir konu üzerinden paylaşırsan çok güzel olur. 

Saygılar 
Yeni Bitkili Akvaryumdaki Tortu
Merhaba,

Çok güzel bir kurulum yapmışsınız ama dış filtrenizi biran önce çalıştırmanız gerekiyor. Akvaryumlarda biyolojik döngünün başlaması için dış filtre şart. Eklediğiniz nitriveç katkısı da dış filtrede kolonileşmesi gereken bakterilerin daha çabuk yerleşmesi için kullanılan bir katkıdır. Dış filtre çalışmayan bir akvaryumda bu ürünün kullanılması çok sağlıklı olmaz. Akvaryum içinde sirkülasyon sonucu bitkilerin dağılmaması için dış filtrenizin suyu veren kısmında şelale aparatı kullanıp su yüzeyine paralele verebilirsiniz. 

Ayrıca yeni alınan veya uzun süre sonra ilk kez kullanılan ağaç kökleri üzerinde de bu tarz oluşumlar görülebiliyor.

Öncelikle dış filtrenizi çalıştırın. Oluşum kısa süre içerisinde yok olmazsa başka çözüm yollarına başvurulur. 

Saygılar.
BadTriP2014-01-22 13:37:41
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Asıl ben teşekkür ediyorum Emrah 

Yeni yeni denenen bir uygulama olduğu için zamanla çok güzel şeyler ortaya çıkarabiliriz inşallah. Sizlere ufak da olsa bir katkım olduysa, ne mutlu bana...

Selamlar.
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Tutunma süresi biraz uzun olur ama aynı sonuca ulaşırsın inşallah abi :) bende christmas denemeleri yapıyorum bakalım ne olacak. Ben spreyleme yaptığım şişenin içine bir miktar sıvı gübre koyuyorum ayrıca üzerini streç filmle yada buhar camıyla kapatman nemli ortamı artıracaktır. Gidişata göre hareket ederiz. 
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Serdar abi uygulamada hangi tür moss kullandın ? Gerçekten çok güzel görünüyor. Daha güzel göründüğü zamanları da görmek dileğiyle 
Hindistan cevizi moss kaplama(Dry Start Method)
Merhaba çok güzel bir uygulama yapıyorsunuz, inşallah istediğiniz verimi biran önce alırsınız. Kendi denemelerimde petek üstüne direk temas ettiğinde akvaryumun çok ısınabildiğine şahit oldum. Petekten bir kaç santim yükseltmek (altına tahta parçaları vs. koyulabilir) çok daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca ara sıra su püskürtürtmeniz gerekli. Moslar çabuk tutunuyor ama ekleneceği akvaryumda canlı varsa sonuç hüsran olabilir. Kuru başlangıç süresini mümkün olduğu kadar uzatmanızı öneriyorum.

Başarılar dilerim 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.