Mpanga, Saulosi ve Mbamba Baylarım
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2009 16:42
Soulasilerden mi yumurta alan dişi?Gözünaydın damızlık olmaya başladı balıklar.
Benimde demasonilerde yavru vermeye başladı.İlk dişim 2 kez yumurta attı ama diğer dişiyi 2.gün kusturdum.7 tane yavrum var egg thumberda,kuyrukları çıkmaya başladı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 14:43
Emrah abi maşallah inşallah kayıpsız bir şekilde büyürler. Saulosi yavrularım çok hızlı büyüyorlar. En kısa zamanda yeni fotoğraf ekleyecem.
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 14:52
Fahrettin kardeşim ne yazık ki,dün akşam 2 tane yumurta kalmış egg thumberda.Açtım egg thumberı hiçbirşey yok,temizledim güzelce çalıştırdım tekrar.Sabah kalktığımda da kalan 2 yumurta yoktu.İlk deneyimim acı bir tecrübeyle sonuçlandı ama hata nerede bulamadım.
Kuluçka makinası arızalıydı havayı orantısız veriyordu,galiba sorun buradan kaynaklandı.
Maşallah yavrularını kayıpsız büyütürsün inşallah.
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 14:59
[QUOTE=Emrah]
Fahrettin kardeşim ne yazık ki,dün akşam 2 tane yumurta kalmış egg thumberda.Açtım egg thumberı hiçbirşey yok,temizledim güzelce çalıştırdım tekrar.Sabah kalktığımda da kalan 2 yumurta yoktu.İlk deneyimim acı bir tecrübeyle sonuçlandı ama hata nerede bulamadım.
Kuluçka makinası arızalıydı havayı orantısız veriyordu,galiba sorun buradan kaynaklandı.
Maşallah yavrularını kayıpsız büyütürsün inşallah.
[/QUOTE]
Egg thumbrın en altının iç tarafı oval değilse hiç uğraşma Emrah...
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 15:05
2 katlı egg thumber ama hava hortumunun girdiği yeri alta çevirdim.Çünki yukarıda normal şekilde durursa hava vermiyor aşağı,bozukluk burada zaten.
Alt ve üstünde ince delikli tel var ve oval.
Bu akşam 1 litrelik pet şişeden yapacağım.
Yukarıdaki linkte var,bu tip yavruluk var bende,sadece içindeki deliklerin çıkıntılarını alacağım ve hava taşı ekleyeceğim.Sistem hazır.
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2009 15:06
Buradaki hava taşı duruş itibari ile yumurtalara zarar verebilir.
Karar senin...
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2009 12:37
Karnede zayıf yok. Yavrular maşallah sapasağlam hiç ölen olmadı. Artemia 2 hafta verdim. Şuan sera granur green, flora, spiruline tabs ezerek veriyom. Birde larwia wanex veriyom. Akvaryumun altındaki dolabın içine 35*35*35 akvaryum yaptırtacam. Fahrettin 2009-06-13 12:38:17
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2009 11:59
Emrah abi staja başladım fazla ilgilenemiyorum. Diğer yumurta tutan dişimide 2. haftasında ayırdım bakalım o kaçtane bırakacak. Fahrettin 2009-06-21 11:59:22