Resimdeki Sarı prenses nasıl iyileşir?
http://img100.imageshack.us/img100/5374/rimg0003hi1.jpg
1,5 ay önce almış olduğum dişi sarı prensesim diğerleri gibi gelişemedi ve resimde görüldüğü gibi karnı çökünce onu yavruluğa ayırdım.
İyileşmesi için neler yapabilirim?
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balığın dışlanmış.Bence onu ve bir erkeğini daha verip 1e. 5d. yapabilirsin.Birde akvaryumunda uyum sağlamak istiyorsan yavru alarak büyütmen daha iyi olacaktır.
Mustafa Bey,
Evet diğer balıklarımın gelişiminde herhangi bir sorun yok, muhtemelen nitrattan değildir. Diğer arkadaşların dediği gibi dışlanmadan kaynaklanmış olabilir. Yavruluğa koyarak diğer balıkların müdahalesini önlemiş oldum, ama daha önce farkedemediğim için kendime kızıyorum.
İnşallah iyileşir.
Evet balığın karnı içeri çekilmişse bu iç parazit demektir.İç paraziti önlemek için en iyi ve maliyeti en düsük yol sarımsak tedavisidir.Sarımsak suyunu cıkarıp yemine damlatırsanız sorun çözülür. Daha ayrıntılı olarak forumda arama yapabilirsiniz.
Geçmiş olsun öncelikle Ömer Bey,
Aynı bu görüntüye sahip SP'im yaklaşık 15 gün önce öldü. Tedavilerim de pek fayda etmedi. İlginç tarafı birlikte aldığım SP'ler 8-9 cm olurken o hala 4-5 cm yavru gibi dolaştı çok uzun bir süre.
Balığı çok fazla da zorlamadan tedavi yöntemlerini deneyin bence de. İç parazitten şüpheliyseniz "Flagyl" diye aratın forumda alternatif tedavi olarak sarımsağa.
Tekrar geçmiş olsun.