ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bignose
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2006 15:49
Son Ziyaret:
03 Şubat 2013 01:20
Toplam Mesaj:
509 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MUSTAFA ÇORUHH
İSTANBUL/Kozyatağı/Tüzel Üye

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ama unutmayın,mutlaka onuncu bir köy vardır ve o köy doğru söyleyenlerin köyüdür.
      

SON 10 MESAJI

Mavi prenses gözlerin dışarı çıkması
Balıktakı sorun böbrek yetmezliğidir.Uzun süreli stres(tankınızda ya vruda olsa çok fazla balık var) balığın bağısıklık sistemini zayıflatır;sistemın zayıflaması demek zaralı bakterilerin organızmaya girmesine davetiye demektir.Zararlı bakteriler ilk önce bağırsakları etkiler haliyle canlı yediklerini sindiremez.(yem yemiyor olması bir acıdan iyi)daha sonra iç organlar etkılenmeye başlar.Bökreklerde sorun çıkmaya başladığında vucuttan yeterince su atılamadığı için fazla su gözlerin arkasında yada pul keseciklerinde toplanır.Budurum balıkta patlak gözlere ve pulların kalkmasına neden olur.Hastalık genelde tank içersinde tek bir balıkta görülür.Balığınızı ayrı bir kabın yada varsa karantına tankı içersinde sera bactopur dırect ile acılınden tedavi etmeye başlayın.Ayrıca size tavsiyem balık sayınızı azaltmanız ve su değişimlerini haftada bir yapmaya gayret etmenız olacaktır.Mevcut balık sayısı ve ongünlük su değişimlerine devam edersenız emin olun başka hastalıklarlada karsılaşırsınız.(Fazla balık suyu çabuk kırletır  stres yaratır geç su değişimleri zararlı bakterilerin üremesine etken olur.)Zaten yeterınce fazla balığınız var birde ongünde bir su değişimleri hastalığı kendi ellerınızle çağırıyorsunuz anlamına gelir.Geçmış olsun. bignose2009-02-08 20:03:56
40 litre
O tankta bir kaçtane canlı doğuran harıcınde herhangi bir balık beslemeyin.tek balık olsada(oscar yada astronot  vs ..)sağlıklı buyumez ayrıca hastalıklarla uğrasırsınız.
Tüpçük
Aslında erkekler belli bir boya geldikten sonra her daim üremeye hazırdırlar.Önemli olan dişilerin üremeye hazır olup olmadığıdır.Bunu da eğer balıklarınızı sürekli gözlemliyorsanız tank içersindeki yağun hareketliliği dişilerdeki değişimi  gözlemleyerek farkedebilirsiniz.ilk evrede  tank içersinde yağun bir koşuşturmaca; daha sonra karında şişlik ,erkekte ve dişide kum kazma , sonrasında dişide tüpçük, tankın kuytu bir köşesinde karşılıklı kurlaşmalar  yumurtaların döllenerek ağıza alınışı şeklindedir.Ayrıca şunu belirteyim her erkek yada dişi s prenses kararacak diye de bir kaıde yoktur.Kımısı kararır kımısı kararmaz.Üreme belirtısı olarak algılanmamalıdır.Kolaygelsin. bignose2009-02-06 21:40:34
cikletler çöpçulerime zarar veriyor
Vatoz beslemenizide tavsiye etmem.Daha önce bir kaç kez denedim sonuç gözleri yenmiş vatozlar oldu.Bence tankınızda sadece uyumlu chiclidler olsun.
pH Değişmiyor
http://www.akvaryum.com/Forum/ph_ayari_nasil_yapilir__k13590.asp.Lınk faydalı olacaktır.Kolay gelsin.
Bu balık hakkında bilgisi olan varmı?
Balik horozbina adı verilen bir tür kaya balığıdır.Bir çok varyetesesi vardır.Oltacılar bu balıktan pek hoşlanmazlar, çünki oldukça iyi yem hırsızıdırlar.Doymak bilmez bir iştahları vardır.Bu sebeblerle tankınızdaki  diğer balıklarla yem kapma yarışına girmesine hiç şaşırmadım. bignose2008-06-29 02:02:30
Biolojik dengenin oturduğu nasıl anlaşılı
Diş filtrenize yarım kilo karbon koyun; berraklığı ozaman görün.Suyun berraklığı ile oturmuşluğu arasında bağlantı kurmak bence yanlış.
Cinsiyet Belirleme
Çift cinsiyetliler diyelim olsun bitsin.Kusura bakmayın ama bu boyda yunuslar için kesin konusmak ne kadar doğrudur tartışılır.Yunuslar her ayrıntısıyla bizleri yanıltan bir türdür.Yüzgeçler vucut yapısı  vs ... yanıltabilir
Toplu Ölümler
Elinizin altında devamlı dinlenmiş su bulunsun.Bir gün ilaçlayıp ertesi gün yüzde  otuz su değiştirin.Üçüngün tekrar ialçlama yapın.Bu uygulamayı durumlarından emin olana kadar aksatmadan devam edin.bemiks (B) vitamini ile takviye yapın.Eczanelerden rahatlıkla bulabilirsiniz.damla konusunda detaylı açıklama kullanma klavuzunda mevcut. üçüncü gün çok az yemleme yapın.

Bu şekilde farklı bir hastalıktan muzdarip feci durumdakı bir balığımı kurtarmayı başardım.gerekli itinayi gösterirseniz olumlu sonuçlar alırsınız.Su sıcaklığınıda bir iki derece kademeli yükseltin. Geçmiş olsun.
bignose2008-03-11 20:31:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.